Някой вадил ли си е...?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Някой вадил ли си е...?
Някой вадил ли си е международна книжка?Интересувам се за дубликатите от СБА?Срокове и суми?Благодаря предварително!!!!!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
OFF:
Каква е целта на тези книжки сега?
На времето се вадеха по няколко екземпляра предимно от хората посещаващи братска Румъния - там ги раздаваха като автографи на полицаите (полицая взема книжката за нарушение и ти казва да се явиш в полицията, а ти му я подаряваш и продължаваш нататък със следващия екземпляр)....
Но сега не се ли измени тази постановка с влизането в ЕС?
На времето се вадеха по няколко екземпляра предимно от хората посещаващи братска Румъния - там ги раздаваха като автографи на полицаите (полицая взема книжката за нарушение и ти казва да се явиш в полицията, а ти му я подаряваш и продължаваш нататък със следващия екземпляр)....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Сестра ми се премести да живее на остров Бали и искала да си наеме скутерче , защото там няма градски транспорт. Без такава книжка имало проблеми с полицаите , но явно така или иначе ще си ги има , защото както казах в горния пост категория М не е отбелязана в международната , т.е. все едно пак кара без книжка.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Целта е следната-германците ми я искат.Скъпи колеги,налага се от определени обстоятелства да замина за 12 месеца на работа в братска Германия следващия петък.Кръв ми капе от сърцето и мъка е свила душата ми,но нямам голям избор.Предложението е такова,че не мога да откажа в тез гладни години.Знам си възрастта и възможностите и се надявам всичко да е по мед и масло-работата е сходна с това което правя в БГ,но парите са други.Ще си оставя регистрацията във Форума и се надявам жената ако има зор с Ярето да сте и полезни.Ако има и друг зор се надявам пак да сте и полезни biggrin.gif .Вий сте ми надеждата.ако имам възможност ще пиша от Мюнхен.Ако някой модератор знае да питам паролата и нокнейма валидни ли са за участие и там?slowtraveler написа:OFF:
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Е аз с кой ще пия бира в Русе biggrin.gif Иначе щзера и паролата са влидни от цял свят. Дори и от братска Камбоджаnowyaris написа:Целта е следната-германците ми я искат.Скъпи колеги,налага се от определени обстоятелства да замина за 12 месеца на работа в братска Германия следващия петък.Кръв ми капе от сърцето и мъка е свила душата ми,но нямам голям избор.Предложението е такова,че не мога да откажа в тез гладни години.Знам си възрастта и възможностите и се надявам всичко да е по мед и масло-работата е сходна с това което правя в БГ,но парите са други.Ще си оставя регистрацията във Форума и се надявам жената ако има зор с Ярето да сте и полезни.Ако има и друг зор се надявам пак да сте и полезни biggrin.gif .Вий сте ми надеждата.ако имам възможност ще пиша от Мюнхен.Ако някой модератор знае да питам паролата и нокнейма валидни ли са за участие и там?slowtraveler написа:OFF:

ПП: Дори и тук видях 2 приуса biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Би трябвало българската 'обикновена' книжка да важи - все пак е издадена в държава от ЕС...
Но не знам дали Германците не искат да изкараш тяхна книжка ако си за по-голям период от време...
П.С. май не искат, но ти можеш да си я смениш с немска ако искаш или старата ти изтича:
http://www.sofia.diplo.de/contentblob/3 ... chland.pdf
Но не знам дали Германците не искат да изкараш тяхна книжка ако си за по-голям период от време...
П.С. май не искат, но ти можеш да си я смениш с немска ако искаш или старата ти изтича:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
брат ми от една година кара във Франция с българската си книжка, и глоба има от ченгетата /тоест спирали са го за проверка/ и проблеми не е имал. би трябвало и в Германия да е такаslowtraveler написа:Би трябвало българската 'обикновена' книжка да важи - все пак е издадена в държава от ЕС...
освен ако работодателя не му я иска...
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Веско, на твое място не бих информирал света за местонахождението си... 'Щото пази боже да не пуснеш нова тема подобна на великденската...?Vesko написа:Е аз с кой ще пия бира в Русе biggrin.gif Иначе щзера и паролата са влидни от цял свят. Дори и от братска Камбоджа
От друга страна това си прилича на класическа клопка - скоро ще разберем дали апашите четат форума на Тойота.

-
Изключително полезна информация,хиляди благодарностти.Може би просто формалност.slowtraveler написа:Би трябвало българската 'обикновена' книжка да важи - все пак е издадена в държава от ЕС...
-
Жената нали остава,на номера който знаеш ще вдига вече тя biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Vesko написа:Е аз с кой ще пия бира в Русе biggrin.gif Иначе щзера и паролата са влидни от цял свят. Дори и от братска Камбоджаnowyaris написа:Целта е следната-германците ми я искат.Скъпи колеги,налага се от определени обстоятелства да замина за 12 месеца на работа в братска Германия следващия петък.Кръв ми капе от сърцето и мъка е свила душата ми,но нямам голям избор.Предложението е такова,че не мога да откажа в тез гладни години.Знам си възрастта и възможностите и се надявам всичко да е по мед и масло-работата е сходна с това което правя в БГ,но парите са други.Ще си оставя регистрацията във Форума и се надявам жената ако има зор с Ярето да сте и полезни.Ако има и друг зор се надявам пак да сте и полезни biggrin.gif .Вий сте ми надеждата.ако имам възможност ще пиша от Мюнхен.Ако някой модератор знае да питам паролата и нокнейма валидни ли са за участие и там?slowtraveler написа:OFF:
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Не се притеснявай! Аз съм карал в Германия кола с немска регистрация в продължение на 6 месеца с българската книжка и нямах никакви проблеми.nowyaris написа:Изключително полезна информация,хиляди благодарностти.Може би просто формалност.slowtraveler написа:Би трябвало българската 'обикновена' книжка да важи - все пак е издадена в държава от ЕС...
Немецът ме увери, че мога да бъда спокоен, ако спазвам правилата. Не са ме спирали полицай и не ми е ясно как щяха да реагират, но не съм правил нарушения.
Межде другото внимавай и спазвай правилата, защото са базкомпромисни. И спирай на "зебра" винаги, дори и ако пешеходецът още не е стъпил, а само се е запътил и е дори още на тротоара.
Иначе лошо ти се пише. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!