...И отново за хибридите + и - ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Дали е само рекламен трик това видео?

Да, технологията е пълна измислица
2
4%
Да, фактите са пресилени
15
27%
Не, има смисъл от HSD
17
30%
Не, това е върхова технология към момента
16
29%
Не ме интересува-харесвам си дизела...
5
9%
Карам колело хибрид, и то си ми стига
1
2%

Общо гласове: 56

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 27 Апр 2012 20:13

Ето един по-мощен автомобил с по-малък разход! tongue.gif

http://fakti.bg/avto/37581-brabus-monti ... a-e-klasse
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Апр 2012 20:19

zi_zi_top написа:Не знам защо се чудите на разхода?! Това все пак е SUV с 250 к.с.!!! Тези коне гладни не могат да тичкат, трябва си фураж.
Давате ли си сметка какъв щеше да е разхода, ако не беше хибрид? Поне с 30% отгоре!
Спор няма за това, но въпреки всичко, ако автомобила се кара що годе нормално, разхода в никакъв случай не би бил такъв.
За магистралата съм убеден, че няма как такава тежка и неаеродинамична кола да харчи малко. Там просто няма как, но на останалите пътища преди това разхода е също сериозен, което ме кара да мисля, че колата е настъпвана, имало е много изпреварвания, газ до ламарината и т.н. Веско си го знаем, че не е от най-спокойните водачи... tongue.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Апр 2012 20:25

zi_zi_top написа:Ето един по-мощен автомобил с по-малък разход! tongue.gif

... и един мармот завива шоколад в станиол. biggrin.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 27 Апр 2012 20:32

prius 3 написа:Там просто няма как, но на останалите пътища преди това разхода е също сериозен, което ме кара да мисля, че колата е настъпвана, имало е много изпреварвания, газ до ламарината и т.н. Веско си го знаем, че не е от най-спокойните водачи... tongue.gif
Е то броя изпреварвания не зависят от водача, а от трафика biggrin.gif Както споменах нарочно заради празниците просто в по-голямата част от времето карах на КК... е с изключение на изпреварванията и в градски условия. Дори на повечето места "безумните" ограничения 60 ги пренебрегвах. За мой късмет точно това на която стояха КАТ реших да го спазя biggrin.gif

ПП: Мисля че по документи колата харчи около 8, така че надали е чак толково безумен разхода tongue.gif

http://www.lexus.ca/lexus/ebrochures/en/HW31UP2008.pdf

8.1 е извъградско, но до колкото минавам през няколко села и градове комбинираният е 8.4. Това за канадската спецификация, ама това ми намери гугу biggrin.gif
Последно промяна от Vesko на 27 Апр 2012 20:43, променено общо 2 пъти.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Апр 2012 20:36

Я тука да ползвам,че е веско, пък да питам Приус3, че имахме с Веско интересен разговор за станциите на радиото в колата. Той казва,че в лексуса има само 6 станции. И при твоя хибрид ли е така?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 27 Апр 2012 20:39

LEXUS написа:Я тука да ползвам,че е веско, пък да питам Приус3, че имахме с Веско интересен разговор за станциите на радиото в колата. Той казва,че в лексуса има само 6 станции. И при твоя хибрид ли е така?

Лексус, съмняваш се че мога да преброя колко станции може да запомни колата ми ли?
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Апр 2012 20:42

Vesko написа:
LEXUS написа:Я тука да ползвам,че е веско, пък да питам Приус3, че имахме с Веско интересен разговор за станциите на радиото в колата. Той казва,че в лексуса има само 6 станции. И при твоя хибрид ли е така?

Лексус, съмняваш се че мога да преброя колко станции може да запомни колата ми ли?
Аз не се съмнявам, искам да разбера дали при Приус е същото и каква е логиката хибридите да имат по 6 станции. cool.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 27 Апр 2012 20:51

prius 3 написа:

Пич, не се бъзикай с Брабус! Там са спецове, които наистина разбират от автомобили. :thumbsup: А най-важното е, че нямат ограничение в бюджета!!!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 27 Апр 2012 20:53

LEXUS написа:
Vesko написа:

Аз не се съмнявам, искам да разбера дали при Приус е същото и каква е логиката хибридите да имат по 6 станции. cool.gif
Елементарно, програмиста на мултимедията никога не се е качвал в колата biggrin.gif Това е само предположение, но не и неоснователно. Един от работниците ни напусна и отиде да работи за Johnson Contols. Там разработваше мултимедия за Honda (без да съм 100% сигурен), ама за хонда дето не е за ЕУ пазара. Та каква ще е тази мултимедия детоще е тествана само на бюрото?

ПП: Около 1987-ма бяхме написали автоматизацията на пристанището към завода за торове в девня. Управляваше целият процес по товаренето на танкерите за насипни товари. Работеше перфектно като я тествахме на бюрото в София. Като я монтирахме на място нещата не се оказаха толкова перфектни. На етапа на пускане на системата също я стабилизирахме да работи перфектно. И въпреки това на при товарене на първият кораб капитана му за момент се оказа затрупан от няколкодесетки кубически метра торове. За щастие нищо му нямаше. При колите в момента е още по-сложно положението. Всяка една електроника по тях (и всеки един друг възел) трябва да премине редица тестове преди автомобила да получи разрешение за ползване в ЕУ. Тези тестове са строго специфични и определено не включват feedback от обикновените ползватели. КОгато тази информация се появи промяната на функционалността вече е доста трудни и скъпоструващо занимание....

ПП: И по-старият ми хибрид имаше 3х6 станции за запоняне. Ама колкото "по-восокотехнологични" стават колите, толкова са по дървени. biggrin.gif
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Апр 2012 13:47

Общо станциите, които запаметява са 24, както следва:
АМ - 6
FM1 - 6
FM2 - 6
FM3 - 6

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 28 Апр 2012 15:48

prius 3 написа:
АМ - 6
FM1 - 6
FM2 - 6
FM3 - 6
Да и при Королата е така както казва Веско - и при предишния Лексус RX400h, защо при новия Лексус е променено - има причина със сигурност, една от които може би е тази,която той е посочил.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Апр 2012 18:29

zi_zi_top написа:
prius 3 написа:

Пич, не се бъзикай с Брабус! Там са спецове, които наистина разбират от автомобили. :thumbsup: А най-важното е, че нямат ограничение в бюджета!!!
Ооо дааа, щом Брабус е намесен със сигурност са направили нещо извънземно. biggrin.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Мнение от slowtraveler » 28 Апр 2012 18:37

Веско, напълно нормален разход... И при мен скача точно така като кача скоростта на КК по същата тази магистрала....
А 'любителите' на хибрида можеха поне да отчетат, че според снимката на магистрала няма нито един 'спестен' kW - т.е. си е работила машинката като обикновена бензинка...
Относно Мерцедеса - като гледам това ще бъде странен за управление автомобил и трошач на джанти с такава голяма подресорна маса...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Апр 2012 18:51

LEXUS написа:
prius 3 написа:
АМ - 6
FM1 - 6
FM2 - 6
FM3 - 6
Да и при Королата е така както казва Веско - и при предишния Лексус RX400h, защо при новия Лексус е променено - има причина със сигурност, една от които може би е тази,която той е посочил.
Не съм се задълбочавал чак толкова. Какво е промененото в новия Лексус?
Мен лично бройката от 6 станции на позиция не ме притеснява никак. Дори смятам, че много добре е направено и с доста мисъл. Реално повече от 5-6 станции никога не са ми трябвали, а те са цели 18 бр. в FM обхвата. Повече слушам МП3, ако трябва да бъда честен. Гледал съм и филм, като съм ползвал тонколоните на колата. Жестоко е. Направо 3D звук, a DTS формата звучи божествено. Да не забравяме, че става на въпрос за JBLсистема с 6 бр. говориели. :whistle:
П.С. Филма го гледах, когато се наложи предната година да минавам границата Унгария-Сърбия. Имаше сигурно 10-15 км. опашка от коли и стояхме 8 ч. на границата. Тогава волю-неволю се запознах по-обстойно с възможностите на аудио системата на Приус. Очарован съм от нея. :whistle:

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 30 Апр 2012 20:10

Vesko написа:Колко харчи хибрида на магистрала. Включих си КК на 145км/ч по километраж като се качих на магистралата до Шумен в посока Варна. Снимката е направена на разширението на магистралата където ограничението е 90 (като си изключвах КК). Трима човека и един малък човек на 4г са в колата. :thumbsup:
И аз да потвърдя разхода на Веско - точно толкова (10/100) е при 150км/ч. Като слезеш от магистралата се променя - това е 50/50 магистрала/първокласен път (на темпомат на 110км/ч):
Изображение
Както виждате навън е 26 градуса, което значи и АС е на макс. Двама възрастни, две деца и доста багаж...
Изображение

Публикувай отговор