ЕКО пускат нов дизел - DIESEL EKONOMY

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

ЕКО пускат нов дизел - DIESEL EKONOMY

Мнение от zi_zi_top » 17 Апр 2012 22:23

ЕКО отговаря на удара на ЛУКОЙЛ с Екто горивата.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4720891
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 17 Апр 2012 22:34

Само името е сменено. В петък зареждах и питах дали нямат от неикономичния дизел, че не си падам по икономиите, но ми казаха, че дизела им винаги е бил един и същ, така че разлика с предишния нямало. А и разлика в разхода ми няма, както установих. :)
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 17 Апр 2012 22:40

То и българите не сме стока, ама гърците са мошеници от супер класа. laugh.gif
Аз от Екто дизела съм много доволен и реално ми падна разхода с около 0,4-0,5 л/100 км. Този месец даже е с промоционална цена с отстъпка от 10 ст. на литър. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 18 Апр 2012 06:53

zi_zi_top написа:То и българите не сме стока, ама гърците са мошеници от супер класа. laugh.gif
Аз от Екто дизела съм много доволен и реално ми падна разхода с около 0,4-0,5 л/100 км. Този месец даже е с промоционална цена с отстъпка от 10 ст. на литър. wink.gif
Аз по принцип на ЕКО не зареждам.От бензина им в Русе имам лоши впечатления.Изобщо тез новите измишльотини с имената на горивата ми се струват пълна глупост.Ако не са пипали колонката половин литър икономия само от гориво на пет литра разход няма как да стане .Чат -пат слагам ЕКТО на бусовете,не виждам разлика с обикновения дизел на Лукойл.С 10 ст. отстъпка пак Ектото е по-скъпо от обикновенния с 5 ст. отстъпка.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Апр 2012 10:04

Според мен поредния търговски трик. Ако има някакво подобрение на разхода, то ще е съвсем незабележимо. До сега каквито и подобни горива и каквито и добавки да съм сипвал за уж понижаване на разхода резултат не съм забелязвал. А само от гориво да смъкнеш 0,5 л. ми се струва малко много. Особенно пък за дизел.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 18 Апр 2012 11:59

Това си е номер да си привлекат повече клиенти

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 18 Апр 2012 12:01

Маркетингови кукички за лапни-шарани. laugh.gif

nenko70

Мнение от nenko70 » 19 Апр 2012 15:53

Аз редовно зареждам в Еко. 5 стотинки са си 5 стотинки (с клиентска карта) при положение, че в София останалите вериги продават обикновения дизел на една цена с тази в Еко. Има и друга причина. В Еко горивото е еднакво според мен като качество на всичките им бензиностанции, за разлика от Шел и ОМВ. Колата ми е дизел е със старт бутон и ми се е случвало с дизел от ШЕЛ при 10-15 градуса да пали чак от третия или четвърти път, което не съм забелязвал да се случва с дизел от Еко.
Много може да се пише по темата с горивата. Например ми е направило впечатление, че дизела в Германия и Австрия (пак от Шел) мирише по друг начин. И на външен вид изглежда различно. Не знам дали изобщо тук някой контролира какво точно ни продават. Някой който е запознат с тази тема може да сподели как се контролира качеството на горивата в бензиностанциите. Това че им вързаха касовите апарати към НАП мен лично не ме грее особено като потребител, но виж ако им сложат някакви дистанционно следени уреди за контрол на горивата може и да се промени нещо.

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 19 Апр 2012 19:01

Здравейте колеги,да ви кажа честно и мен ме съблазнява рекламата и отстъпката на дизела от"Еко", но незнам дали нещо не ни ебават.Немога да си обясня как в Гърция дизела е с около 1-лев по-скъп от България,а у нас "уж гръцки",дизела е 1-лев по-евтин...,даже и отстъпка дават... :help: !
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Апр 2012 19:14

Обяснението е само едно-дизела идва от Нефтохим.
Разликата между отделните вериги е че слагат в горивата различни добавки. wink.gif

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 19 Апр 2012 19:38

prius 3 написа:Обяснението е само едно-дизела идва от Нефтохим.
Разликата между отделните вериги е че слагат в горивата различни добавки. wink.gif
Това достоверна информация ли е...,че тук в Кюстендилското "Еко" твърдят че нафтата е само от Гърция,пък и за цялата верига по страната съм чул,че горивата били предимно Гръцки...
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 19 Апр 2012 19:54

vadoiv написа:
Това достоверна информация ли е...,че тук в Кюстендилското "Еко" твърдят че нафтата е само от Гърция,пък и за цялата верига по страната съм чул,че горивата били предимно Гръцки...
Как се формира цената на горивото в България и примерно тази в Гърция. Какви са акцизите и данъците в двете страни. Възможно е именно от там да идва разликата в цената

Аватар
ivanio

Мнение от ivanio » 21 Апр 2012 17:56

zi_zi_top написа:.................
+1

даже в понеделник като ходя до Стара Загора съм решил да напълня резервоара до горе :thumbsup:

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 21 Апр 2012 18:03

scorpion написа:
vadoiv написа:
Как се формира цената на горивото в България и примерно тази в Гърция. Какви са акцизите и данъците в двете страни. Възможно е именно от там да идва разликата в цената
Точно това щях да напиша. :thumbsup:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 21 Апр 2012 18:07

vadoiv написа:
Сериозно ли смяташ,че ЕКО в Русе му идва от Гърция нафтата?

Публикувай отговор