ЕКО пускат нов дизел - DIESEL EKONOMY
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
ЕКО пускат нов дизел - DIESEL EKONOMY
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Само името е сменено. В петък зареждах и питах дали нямат от неикономичния дизел, че не си падам по икономиите, но ми казаха, че дизела им винаги е бил един и същ, така че разлика с предишния нямало. А и разлика в разхода ми няма, както установих. 

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
То и българите не сме стока, ама гърците са мошеници от супер класа. laugh.gif
Аз от Екто дизела съм много доволен и реално ми падна разхода с около 0,4-0,5 л/100 км. Този месец даже е с промоционална цена с отстъпка от 10 ст. на литър.
Аз от Екто дизела съм много доволен и реално ми падна разхода с около 0,4-0,5 л/100 км. Този месец даже е с промоционална цена с отстъпка от 10 ст. на литър.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз по принцип на ЕКО не зареждам.От бензина им в Русе имам лоши впечатления.Изобщо тез новите измишльотини с имената на горивата ми се струват пълна глупост.Ако не са пипали колонката половин литър икономия само от гориво на пет литра разход няма как да стане .Чат -пат слагам ЕКТО на бусовете,не виждам разлика с обикновения дизел на Лукойл.С 10 ст. отстъпка пак Ектото е по-скъпо от обикновенния с 5 ст. отстъпка.zi_zi_top написа:То и българите не сме стока, ама гърците са мошеници от супер класа. laugh.gif
- Not_active_user_1
Според мен поредния търговски трик. Ако има някакво подобрение на разхода, то ще е съвсем незабележимо. До сега каквито и подобни горива и каквито и добавки да съм сипвал за уж понижаване на разхода резултат не съм забелязвал. А само от гориво да смъкнеш 0,5 л. ми се струва малко много. Особенно пък за дизел.
Аз редовно зареждам в Еко. 5 стотинки са си 5 стотинки (с клиентска карта) при положение, че в София останалите вериги продават обикновения дизел на една цена с тази в Еко. Има и друга причина. В Еко горивото е еднакво според мен като качество на всичките им бензиностанции, за разлика от Шел и ОМВ. Колата ми е дизел е със старт бутон и ми се е случвало с дизел от ШЕЛ при 10-15 градуса да пали чак от третия или четвърти път, което не съм забелязвал да се случва с дизел от Еко.
Много може да се пише по темата с горивата. Например ми е направило впечатление, че дизела в Германия и Австрия (пак от Шел) мирише по друг начин. И на външен вид изглежда различно. Не знам дали изобщо тук някой контролира какво точно ни продават. Някой който е запознат с тази тема може да сподели как се контролира качеството на горивата в бензиностанциите. Това че им вързаха касовите апарати към НАП мен лично не ме грее особено като потребител, но виж ако им сложат някакви дистанционно следени уреди за контрол на горивата може и да се промени нещо.
Много може да се пише по темата с горивата. Например ми е направило впечатление, че дизела в Германия и Австрия (пак от Шел) мирише по друг начин. И на външен вид изглежда различно. Не знам дали изобщо тук някой контролира какво точно ни продават. Някой който е запознат с тази тема може да сподели как се контролира качеството на горивата в бензиностанциите. Това че им вързаха касовите апарати към НАП мен лично не ме грее особено като потребител, но виж ако им сложат някакви дистанционно следени уреди за контрол на горивата може и да се промени нещо.
Здравейте колеги,да ви кажа честно и мен ме съблазнява рекламата и отстъпката на дизела от"Еко", но незнам дали нещо не ни ебават.Немога да си обясня как в Гърция дизела е с около 1-лев по-скъп от България,а у нас "уж гръцки",дизела е 1-лев по-евтин...,даже и отстъпка дават...
!

TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.
- Not_active_user_1
Това достоверна информация ли е...,че тук в Кюстендилското "Еко" твърдят че нафтата е само от Гърция,пък и за цялата верига по страната съм чул,че горивата били предимно Гръцки...prius 3 написа:Обяснението е само едно-дизела идва от Нефтохим.
Разликата между отделните вериги е че слагат в горивата различни добавки.
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.
-
- Получена благодарност: 1 път
Как се формира цената на горивото в България и примерно тази в Гърция. Какви са акцизите и данъците в двете страни. Възможно е именно от там да идва разликата в ценатаvadoiv написа:Това достоверна информация ли е...,че тук в Кюстендилското "Еко" твърдят че нафтата е само от Гърция,пък и за цялата верига по страната съм чул,че горивата били предимно Гръцки...prius 3 написа:Обяснението е само едно-дизела идва от Нефтохим.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Точно това щях да напиша.scorpion написа:Как се формира цената на горивото в България и примерно тази в Гърция. Какви са акцизите и данъците в двете страни. Възможно е именно от там да идва разликата в ценатаvadoiv написа:Това достоверна информация ли е...,че тук в Кюстендилското "Еко" твърдят че нафтата е само от Гърция,пък и за цялата верига по страната съм чул,че горивата били предимно Гръцки...prius 3 написа:Обяснението е само едно-дизела идва от Нефтохим.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Сериозно ли смяташ,че ЕКО в Русе му идва от Гърция нафтата?vadoiv написа:Това достоверна информация ли е...,че тук в Кюстендилското "Еко" твърдят че нафтата е само от Гърция,пък и за цялата верига по страната съм чул,че горивата били предимно Гръцки...prius 3 написа:Обяснението е само едно-дизела идва от Нефтохим.