покупка на корола врсо
покупка на корола врсо
Здравейте,колеги вече мога да се похваля като пълноправен член на вашия форум.Купих Тойота корола версо 2007г.дизел мотора 2.2 136к.с.Възхитен съм от вървежа на този мотор.За 600км.по борд компютъра разхода е 5,5 като повечето е извън градско.Е има и минуси като малкото вътрешно прострнство и малкия багажник,сравнявам го с Рено Еспейс такъв карах до момента.Сега на въпроса мога ли да сложа за зимни гуми 15 цола,някой карал ли е с гуми 195-65-15.Искм да попитам дали някой е чипосвал този двигател и какви са отзивите след такъв тунинг?
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
На този автомобил по-малко от 16" не можеш да сложиш, заради големите спирачни дискове. Поне аз не съм виждал такава 15-ка, която да стане... За тунинг - правил съм достатъчно такива Версота и ефекта е много добър, но си иска правилно пипане. За да се постигне наистина много добър ефект, ще дойде към 500лв всичко, защото тази кола НЕ МОЖЕШ да я чипнеш, защото е с ДЕНСО компютър. Слагат се бокс, K&N филтър и още няколко неща се правят, но ефекта е наистина нищо общо с преди. Разхода не се повишава, дори в повечето случаи ще е по-нисък. Като цяло без грижи се прави към 170к.с., при повече желание, може и повече... Зависи и от състоянието на колата също.
Съвет - ако слагаш бокс, дори да решиш сам да я правиш, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смени въздушния филтър, защото е прекалено малък заводския, дори за стандартно изпълнение. Ако искаш повече да помагам за правене - звънни или пиши на ЛС. Но Версото, както и другите Тойоти имат много голям потенциал, който са задушили по един или друг начин biggrin.gif
Съвет - ако слагаш бокс, дори да решиш сам да я правиш, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смени въздушния филтър, защото е прекалено малък заводския, дори за стандартно изпълнение. Ако искаш повече да помагам за правене - звънни или пиши на ЛС. Но Версото, както и другите Тойоти имат много голям потенциал, който са задушили по един или друг начин biggrin.gif