покупка на корола врсо

svet-68

покупка на корола врсо

Мнение от svet-68 » 15 Апр 2012 19:28

Здравейте,колеги вече мога да се похваля като пълноправен член на вашия форум.Купих Тойота корола версо 2007г.дизел мотора 2.2 136к.с.Възхитен съм от вървежа на този мотор.За 600км.по борд компютъра разхода е 5,5 като повечето е извън градско.Е има и минуси като малкото вътрешно прострнство и малкия багажник,сравнявам го с Рено Еспейс такъв карах до момента.Сега на въпроса мога ли да сложа за зимни гуми 15 цола,някой карал ли е с гуми 195-65-15.Искм да попитам дали някой е чипосвал този двигател и какви са отзивите след такъв тунинг?

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 16 Апр 2012 19:29

Честито, много безаварийни километри.Идва лято, за зимни гуми мисли на есен biggrin.gif иначе не би трябвало да е проблем.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Апр 2012 01:46

На този автомобил по-малко от 16" не можеш да сложиш, заради големите спирачни дискове. Поне аз не съм виждал такава 15-ка, която да стане... За тунинг - правил съм достатъчно такива Версота и ефекта е много добър, но си иска правилно пипане. За да се постигне наистина много добър ефект, ще дойде към 500лв всичко, защото тази кола НЕ МОЖЕШ да я чипнеш, защото е с ДЕНСО компютър. Слагат се бокс, K&N филтър и още няколко неща се правят, но ефекта е наистина нищо общо с преди. Разхода не се повишава, дори в повечето случаи ще е по-нисък. Като цяло без грижи се прави към 170к.с., при повече желание, може и повече... Зависи и от състоянието на колата също.

Съвет - ако слагаш бокс, дори да решиш сам да я правиш, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смени въздушния филтър, защото е прекалено малък заводския, дори за стандартно изпълнение. Ако искаш повече да помагам за правене - звънни или пиши на ЛС. Но Версото, както и другите Тойоти имат много голям потенциал, който са задушили по един или друг начин biggrin.gif

Публикувай отговор