...И отново за хибридите + и - ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Дали е само рекламен трик това видео?

Да, технологията е пълна измислица
2
4%
Да, фактите са пресилени
15
27%
Не, има смисъл от HSD
17
30%
Не, това е върхова технология към момента
16
29%
Не ме интересува-харесвам си дизела...
5
9%
Карам колело хибрид, и то си ми стига
1
2%

Общо гласове: 56

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Апр 2012 22:23

az karam hibrid, ama po tvoitebprikazki zapochvam da se samniavam che ti laradh takav. Tova che elektronikata niamab da tinpozvoli razhod nad 6/100 si e chista reklama
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

E60_Power

Мнение от E60_Power » 14 Апр 2012 22:24

prius 3 написа:
Vesko написа:
prius 3 написа:При Приус е същото. Колкото и да се мъчиш трудно можеш да вдигнеш много разхода. Пробвал съм да го карам неикономично в града. Само газ-спирачка, газ-спирачка, газ по светофарите и т.н. Разхода ми съм го докарвал до 6,5/100. Повече не ще. При същото каране на бензинова кола с по-малки размери от Приуса и 100 к.с. разхода скача на 14/100.
wink.gif
i ti li si minal na silni "reklami" :)
Кви реклами ве мой. Говоря за града. Там е газ-спирачка. При потегляне и настъпване ти помага електромотора, но докато се набереш и хоп я светофар, я кръстовище. Трябва да намалиш или да спреш. Караш хибрид, и на теб ли да ти обяснявам какво се случва! Двигателя спира, а батерията се зарежда, и така до следващото тръгване и набиране...се редуват. Просто нямаш шанс да качиш много разхода. При това ти говоря при натиснато копче за спортен режим, а не еко-модуса. На еко-модус не съм пробвал, но едва ли ще можеш в града да качиш повече от 6/100 както и да е настъпваш. Просто електрониката няма да ти го позволи. wink.gif
Приус и спортен режим звучи много яко. Как си с дрифта? А като си с 200 км/ч колата стабилно ли стои на пътя? :laughing6: :laughing6: :laughing6:

ace

Мнение от ace » 14 Апр 2012 22:47

E60_Power написа:
петър написа:Само не разбирам от цялотото ти пънене,6 литра при скорост от близо 130км в час много ли е?Ти смяташ,че дори и дизел ще харчи по-малко?
Можеш да бъдеш сигурен, че 1.6 TDI CR харчи по-малко при тази скорост. Старият мотор 1.9 TDI с електромеханични дюзи / преди помпа дюза / дава подобен / и по-малък разход / при подобна поддържана скорост - около 5.5 на сто. За новите мотори да не говорим. Дизеловият Авенсис 2.0 мотор по каталог е 3.9 на сто извънградско. При тази скорост също ще даде по-нисък разход от Приус-а. БМВ 520 / с най-малкия мотор / с ръчна скоростна кутия и Приус при пътуване по магистрала от Женева до Лондон / 545 мили / дава по-нисък разход от набедения хибрид. Има и статия в нета по този въпрос.
Хаха, приказки от 1001 нощ. Лошото е, че много хора вярват на подобни врели-некипели.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 22:55

Vesko написа:az karam hibrid, ama po tvoitebprikazki zapochvam da se samniavam che ti laradh takav. Tova che elektronikata niamab da tinpozvoli razhod nad 6/100 si e chista reklama
laradh какво означава? Караш може би? biggrin.gif
Не, не карам. Гледам го на картинка и си ги съчинявам. А пък снимките, които съм помествал съм ги чопнал от интернет. laugh.gif
Обяснил съм ти по-горе защо разхода не може да скочи повече. При теб явно е съвсем различно. Все пак караш голяма тежка машина с 4х4. Нали така? Мотора ти е доста по-мощен. При всяко по-рязко настъпване резервоара ти сигурно става на центрофуга и поради тази причина все се оплакваш от висок разход. При мен нещата са доста по-различни. Електрониката наистина няма да ти позволи големият разход. Не защотото ще спъне колата или нещо подобно, както вероятно си мислиш, а по простата причина, че при повечето време няма как да накараш ДВГ да работи. Ако можеш да ми обясниш как при спиране на Приуса двигателя може да работи. Как при намаляване и енерция пак ще работи. Ами няма как. За няколко сек. вдигаш 70-80 км/ч и после почти през цялото време си на батерия или на минимално използване на ДВГ с нисък разход. Няма как да го изпилиш повече. В града с натоварено движение няма как да прескачаш тези пред теб. Та за това ти казвам, че просто разхода на Приус в града не може и няма как да бъде много висок. wink.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 23:04

E60_Power написа:
prius 3 написа:
Vesko написа: i ti li si minal na silni "reklami" :)
Кви реклами ве мой. Говоря за града. Там е газ-спирачка. При потегляне и настъпване ти помага електромотора, но докато се набереш и хоп я светофар, я кръстовище. Трябва да намалиш или да спреш. Караш хибрид, и на теб ли да ти обяснявам какво се случва! Двигателя спира, а батерията се зарежда, и така до следващото тръгване и набиране...се редуват. Просто нямаш шанс да качиш много разхода. При това ти говоря при натиснато копче за спортен режим, а не еко-модуса. На еко-модус не съм пробвал, но едва ли ще можеш в града да качиш повече от 6/100 както и да е настъпваш. Просто електрониката няма да ти го позволи. wink.gif
Приус и спортен режим звучи много яко. Как си с дрифта? А като си с 200 км/ч колата стабилно ли стои на пътя? :laughing6: :laughing6: :laughing6:
Имам си кола за дрифт имам и така за каране с 200, имам и такава за едни малко по-различни работи. tongue.gif
Така, че споко, не ме мисли с Приуса как съм, а ти мисли , като тръгнеш с твоята таратайка колко ще ти бръкне в джоба за гориво, поддръжка, консумативи и ремонти, които са неразривно свързани с марката. Мойта е лесна. Имам си още доста годинки гаранция. Дори и да влезна в бокса по някаква причина има какво да карам. При теб обаче нещо, като се окоти какъв филм ще е...
Ама нали си на принципа „от глад умри, но тежкар бъди“ и теб не те мисля много „юристе“. laugh.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 14 Апр 2012 23:05

ace написа:
E60_Power написа:
петър написа:Само не разбирам от цялотото ти пънене,6 литра при скорост от близо 130км в час много ли е?Ти смяташ,че дори и дизел ще харчи по-малко?
Можеш да бъдеш сигурен, че 1.6 TDI CR харчи по-малко при тази скорост. Старият мотор 1.9 TDI с електромеханични дюзи / преди помпа дюза / дава подобен / и по-малък разход / при подобна поддържана скорост - около 5.5 на сто. За новите мотори да не говорим. Дизеловият Авенсис 2.0 мотор по каталог е 3.9 на сто извънградско. При тази скорост също ще даде по-нисък разход от Приус-а. БМВ 520 / с най-малкия мотор / с ръчна скоростна кутия и Приус при пътуване по магистрала от Женева до Лондон / 545 мили / дава по-нисък разход от набедения хибрид. Има и статия в нета по този въпрос.
Хаха, приказки от 1001 нощ. Лошото е, че много хора вярват на подобни врели-некипели.
Кое не е вярно от горните твърдения?

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 23:12

ace написа:
E60_Power написа:
Той колегата се опитва лекичко да ни омайва и си мисли, че някой му хваща вяра. Направо колите дето ги е изброил толкова малко харчат, че просто се чудя тез „простите“ японци за къв чеп им е да правят хибриди, и аз за къв чеп съм се набутал с този „смотан Приус“. Направо се чудя защо всички, ама абсолютно всички автопроизводители в света се занимават и се натискат да правят хибриди. Май всички са оглупели. Как не можаха да се посъветват с нашето „юристче“, за да разберат как точно стоят нещата. Как само щяха да си спестят милиардите. Ама нейсе, не питат нашият капацитет, за да се научат кое е изгодно и кое на далавера. :laughing6: :laughing6: :laughing6:

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 14 Апр 2012 23:13

prius 3 написа:...малко картинки на Приуси да разгледаш, за да видиш разликата между този в клипа и този, който имам!
Когато някой направи сериозна покупка като напр. нов автомобил, често се случва да изпадне в т.нар. 'когнитивен дисонанс' - с прости думи 'дали не са прекарах като си купих тая кола'. Различните хора възприемат различно тая ситуация, но най-смешни са тези дето идолизират предмета на душевните си терзания и са склонни арогантно да обясняват на целия свят, че това е най-доброто и никой друг поставен с подобна ситуация не би трябвало да направи друг избор освен техния. laugh.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 23:20

Scott написа:
prius 3 написа:...малко картинки на Приуси да разгледаш, за да видиш разликата между този в клипа и този, който имам!
Когато някой направи сериозна покупка като напр. нов автомобил, често се случва да изпадне в т.нар. 'когнитивен дисонанс' - с прости думи 'дали не са прекарах като си купих тая кола'. Различните хора възприемат различно тая ситуация, но най-смешни са тези дето идолизират предмета на душевните си терзания и са склонни арогантно да обясняват на целия свят, че това е най-доброто и никой друг поставен с подобна ситуация не би трябвало да направи друг избор освен техния. laugh.gif
Ти май съвсем изтрещя! laugh.gif
Посочи едно място където съм убеждавал някого тук, че това, което съм купил е най-доброто. Наистина ставаш смешен вече. Не само не четеш, ами и започна вече тотално да си измисляш. Къде съм твърдял или намеквал, че Приус е перфектната кола. Покажи ми! Цитирай ме! Дори напротив, ако си чел внимателно, което, както се убеждавам не ти е силата, ще видиш, че съм споделял някой неща, които не ми харесват.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 23:28

E60_Power написа:
ace написа:
E60_Power написа:
Това вярно ли е според теб:
Изображение
Като ми покажеш нагледно, някой от изброените от теб коли да го постигне ми се обади! biggrin.gif
Последно промяна от Not_active_user_1 на 14 Апр 2012 23:30, променено общо 1 път.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Апр 2012 23:29

ne e perfektna, ama harchi max 6/100 kakto i da ia larash.... Reklami, kakvo da gi pravish
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 23:35

Vesko написа:ne e perfektna, ama harchi max 6/100 kakto i da ia larash.... Reklami, kakvo da gi pravish
Vesko, пиян ли си? Това, че пишеш на шльокавица не те оправдава, че не можеш да четеш. Май си поредния за очен лекар. laugh.gif
Що не се съберете тримцата и да отидете? Може отстъпка да ви направи за групово посещение.
За града говорим, забрави ли? Щом го приемаш за реклама така да е. Аз само споделям лични впечатления, пък който както иска да го приема. wink.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Апр 2012 23:43

prius, vse oshte ne sam pian. Pisha si ot telefona i za tova e na shliokavica. I vaobshte ne sam protiv hibridite, vse pak i dvete mi koli sa hibridni. Samo fanatichnoto im favororizirane hich ne mi e poniatno. Naistina mi prilicha na promovane na mozaci chrez rwklamite mu. Govoril sam sas sobstvenici na rx350, koito e sas sashtite patameyri kato mpshtnost, kilogrami, chelno saprotivlinie i dr, i naostina habridniat mi rx harchi dosta pod tehniat razhod. Ama ne znachi che tova e perfektnata tehnologoa
Изображение

E60_Power

Мнение от E60_Power » 14 Апр 2012 23:43

prius 3 написа:
E60_Power написа:
ace написа:
Това вярно ли е според теб:
Изображение
Като ми покажеш нагледно, някой от изброените от теб коли да го постигне ми се обади! biggrin.gif
И как искаш да ти отговоря на този въпрос при положение, че виждам автомобил в покой, паркиран пред някаква дървена ограда или каквото е там? Виждам и разхода, но какъв отговор очакваш при положение, че ти си единствения, който може да твърди, че е постигнат при конкретни условия. Ние просто трябва да ти се доверим, нали! Резултатите от тест драйва на италианците / пуснати между другото в Priuschat от човек, който кара такава кола / в Милано е публикуван в списание за автомобили и аз поне се съмнявам просто ей така да си изфабрикуват тези стойности. Най-малкото защото компания от ранга на Тойота може да им съдере задниците от дела. Постигнатата от тях стойност подозрително съвпада с данните в car-emissiоns.com за извънградско, така че ето ти два източника. В тази връзка, според тях при скорост около 150 км/ч Приус качва разхода над десет на сто. Остава ти да ни кажеш дали това е така, разбира се, ако си карал с толкова.

ace

Мнение от ace » 15 Апр 2012 00:09

E60_Power написа:
ace написа:
E60_Power написа:
Малко по-рано написах какъв ми е разхода от днес - реални условия от живота. Ако имаш наистина същата кола ще знаеш, че е така в действителност. Затова примерите, които си дал няма как да са достоверни. 3,9 за 2.0дизел може и да стане ама, как? И дали при тези условия приуса няма да направи разход с литър надолу?
Проблемът на целия спор, е че продължават да се сравняват несравними неща. Всеки е прав за нещо, но защо се поставят на една теглилка джип хибрид и седан авенсис; или приус с всичките си екстри с бмв ръчка. То по тази логика аз твърдя, че е много икономично като ходя с колело на работата щото преди това съм мушнал само 3 пържени филийки с мед за закуска…Или пък мога да си карам фиат чинкуеченто дето е с 900кубика двигател и има смесен разход 5.
Айде лека нощ.

Публикувай отговор