Монтаж на ксенон

lubooo

Монтаж на ксенон

Мнение от lubooo » 14 Апр 2012 19:36

Здравейте , тия дни купих ксенон за късите на королата и обмислям да го монтирам сам , но има два въпроса които ме интерсуват .
първо , тази метална пластина в рефлектора дали ще пречи на крушката , защото ми се струва че ксеноновата идва по-дълга от халогена , и другото нещо което ме инетерсува е кабелите видях , че са кафяв и черен biggrin.gif предполагам че кафевият е + а черният - , но реших да попитам преди да се осере системата biggrin.gif

Изображение
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Апр 2012 20:50

Черния трябва да ти е минуса. Пластината няма да ти пречи, тя си е нормален щит - поне 10 такива Короли съм правил, може и повече, никоя няма проблем със този щит. Много внимавай да не сложиш крушката накриво, че това е лесно при този фар. Изолирай си добре кабелите и свали акумулатора, че иначе ще се надереш целия, щом ти е сефте. А за пасажерския фар - просто се въоражи с МНОГО търпение .... И дано не си взел нещо евтино, че толкоз буклуци има на пазара, че фаровете може да ти помътнеят за 2-3 месеца.... дано си нацелил поне крушките, че баластите поне лесно се сменят. Имай на предвид, че късите светлини са с постоянен ПЛЮС + т.е. прекъсват веригата по минус, така че гледай да не те тресне, ако баластата окъсява, че и това съм виждал.... То не е голям ампеража, но пък е 23кВт и пак ще е доста неприятно изживяване :thumbsup: Мой съвет - изолирай баластите да нямат контакт с метал, купе, акумулатор, жици, защото много пъти баласта след време прави утечка и пак става мизерийка.... happy.gif Друго не се сещам, ако има - питай, ще помагам wink.gif

lubooo

Мнение от lubooo » 14 Апр 2012 21:14

ти къде си монтирал баластите , че аз единия го виждам в дупката до акумулатора а другия някаде отстрани до абс-а unsure.gif

а иначе ксенона е този - http://www.ebay.com/itm/Car-HID-Convers ... 535wt_1037
3ZZ-FE

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Апр 2012 21:42

23kВТ sa si dosta moshtnost:)
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

lubooo

Мнение от lubooo » 24 Апр 2012 20:13

днес монтирах само на единия фар ксенона и забелязах , че като го включа след 30 секунди някаде започва да трепти светлината .. всичко съм изолирал и баласти и кабели с фолио и изолирбанд , единственото което ме притеснява е че баласта се намира близо до акумулатора .. възможно ли е да е от това ? и другото ми питане е как се сваля предната броня на королата , че мисля така или иначе да го прместя :help:
3ZZ-FE

Публикувай отговор