Toyota Avensis 2011 Cruise control Лампата не свети

ivanraychev

Мнение от ivanraychev » 14 Апр 2012 10:21

Здравейте,

Имам въпрос преди няколко месеца си взех cruise control switch и кабел от изгорял Авенсис също и копчето за ограничаване на скороста сложих си ги и сега имам малък проблем. Всичко работи но когато пуснеш cruise control-a не светва лапата на таблото но си работи можеш да правиш всичко но просто лапата не светва. Същото се получава и с лампата на ограничителя за скороста. Въпросът ми е дали нещо не съм пропуснал или просто тези лампи не са разрешени от компа на колата? Всички кабели които съм включвал са кабела от switch-a към волана и кабела които кореспонтира на копчето за ограничителя на скоростта. Лампите за таблото съществуват но просто не светкат когато включа cruise или speed limiter. Ако някои може да помогне ще съм много благодарен.

gogoh

Мнение от gogoh » 16 Апр 2012 20:02

Аз си поставих нов и лампите също не светят. Монтиран е в toyota. Предполагам, че може и да няма крушки монтирани в таблото

ivanraychev

Re: Toyota Avensis 2011 Cruise control Лампата не свети

Мнение от ivanraychev » 17 Апр 2012 21:19

gogoh написа:Аз си поставих нов и лампите също не светят. Монтиран е в toyota. Предполагам, че може и да няма крушки монтирани в таблото
Крушка няма прав си дйод обаче има не е в това проблема, предполага се към момента, че е от компа. на колата е дадено disable. Но още нямам инфо намерих и книгата за ремонт в която ясно се вижда, че минави и през някакъв бушон но не мога да намера каде се намира... Като намера какъв е проблема ще пиша тъй като "М****ТЕ" от Тойота също нямат идея как да ремонтират тези коли в БГ. Не е нормално да дадеш 500-600лв. за монтажа и те да не могат да пуснат всичко да си работи. "Предполагам толкоз са ти взели поне на мен ми искаха 600лв в София".

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Апр 2012 21:48

Може и за късмет да е, че не ти светят тези лампи. Колкото по-малко неща ти святкат по таблото, толкова по-малко се разсейваш и си гледаш движението. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

ivanraychev

Мнение от ivanraychev » 18 Апр 2012 06:08

zi_zi_top написа:Може и за късмет да е, че не ти светят тези лампи. Колкото по-малко неща ти святкат по таблото, толкова по-малко се разсейваш и си гледаш движението. :thumbsup:
То в БГ повече се гледат "кратерите" от колкото движението май. wacko.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Апр 2012 12:03

Това също! Дупките на платното в БГ са основна част от движението. wacko.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

baba_metca

Мнение от baba_metca » 18 Апр 2012 12:16

Отостно speed limiter-а. На таблото изписва ли ти зададената скорост и speed limit?

ivanraychev

Мнение от ivanraychev » 18 Апр 2012 13:56

baba_metca написа:Отостно speed limiter-а. На таблото изписва ли ти зададената скорост и speed limit?
Изписва но не светва лампата че е включено. Като го пуснеш и му зададеш скорост си пише всичко но няма лампата зелената която е не индикира че е активирано.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 18 Апр 2012 15:51

Аз си помислих, че просто няма връзка с таблото и затова не светят. Но явно има връзка с таблото, щом ти показва скоростта.

gogoh

Мнение от gogoh » 09 Май 2012 15:46

Около 400 лв струваше с монтажа. Ще съм ти много благодарен ако споделиш опита си как да подкараме крушките на таблото. :-)

Публикувай отговор