Добре де, разбрах, че разбиранията ни са различни. Ако, обаче, следваме твоята логика, един автомобил на една седмица и 1000 километра не е чисто нов! ОК, нека да е така, щом казваш. И къде видя да се хваля къде съм бил? Дадох примера с рент-а-кар Ауди А3 с Германия, просто защото този опит се е случил там. Аз съм отишъл по работа там и не си спомням да съм се хвалил къде съм бил. А съвсем отделен е въпроса, че това пътуване го записвам в графа "загуба". И каква е разликата между това да отидеш в Петрич или Хамбург, след като е служебно и по работа? Никаква, уверявам те! Къде точно прочете хвалби за новата ми кола? Навсякъде пиша, че е стара / за разлика от твоята /? И след като намираш тези коментари за смешни и глупави, защо изобщо им обръщаш внимание?prius 3 написа:Ама ти вярно ли си юрист или нещо ни гъбаркаш? laugh.gifE60_Power написа: Няма да спорим. За мен една кола на два месеца и половина от първата си регистрация е чисто нова.
Да хванеш някой от улицата ще ти каже, че това са пълни глупости. Чисто нова кола е като отидеш и си я купиш, смъкнеш и найлоните и я подкараш. Значи, ако колата е била примерно такси или фирмена, навъртени са за 2,5 месеца 20–30 000 км то тя е чисто нова?!?! Желязна логика. laugh.gifМоля, моля! Играча си ти, при това от най-висока класа. Караш баварец, хвалиш се къде си бил, какво си карал, колко ново било и т.н. Непрекъснато подчертаваш и гледаш да изтъкнеш преимуществата на немските автомобилостроители. Даваш акъл кой бил балък, че си взел Приус, мъчиш се да принизиш избора на другите до твоя, искаш да им кажеш едва ли не колко другите са глупави, а ти умника и т.н. Не искам да се връщам на всичките ти глупости. Много са. Наистина много. С тези си действия ставаш смешен. Ако не искаш да продължаваш да се излагаш малко се поспри! В твоя полза ще е. Знам, че хибридите нещо те човъркат, ама аз не съм виновен за това. И мен някой неща не ми харесват, но не съм тръгнал по подобен начин, като твоя да „съветвам“ хората, налагайки собствено мнение.E60_Power написа: Но най-вероятно не съм чак такъв играч като теб и затова я смятам за чисто нова. Всъщност, къде съм тръгнал да се меря с теб и новият ти Приус за 50.000 лева от позицията на собственик на морално остаряло и вехто 8г. БМВ, произведено от компания, която е на светлинни години от Тойота
Общи размишления на тема марки и модели *разделена от друга*
- Not_active_user_1
Мини-то е нещо, като „бръмбара“ на Фолксваген. Автомобили легенда, но легенди за времето си. Сегашните видоизменени и изкелифенчени подобия нищо не струват по мое мнение. Нямат нищо общо с духа на онова време и никога няма да станат отново легенди. Освен всичко са прекалено надценени залагайки на сантимента на определени среди. Някой ги купуват от носталгична гледна точка, а други от гъзария. Просто за някой хора нещата, които струват много пари си ги купуват, за да поддържат някакъв имидж.LEXUS написа:Култов е статуса на Мини, и то е станал култов с 1-вото поколение от 60-те, а сегашната реплика залага на този култов статус и оттам се ползва за гъзария,а не с прагматизъм. За дизайн нещата са до вкус и усещане. И на мен не ми харесва особено,но мисля,че се харесва с това,че се отличава от другите коли в класа. И цената също говори за насочеността и таргета на Мини.MX5 написа:LEXUS написа: Пример: Мини е гъзарска кола за много, без да има качества,които да я правят добра кола в съвремието ни. Напротив: Кола,сглобена от чужди агрегати, произвеждана от трета фирма.
Вземи едно Мини и иди го ръчкай на писта и ако ти светне ще си смениш мнението каква кола е. Мини се купува за яко каране по завои. За гъзария трудно ще свърши някаква работа, щото на такава невзрачна въшка кой ще и обърне внимание освен спортните ентусиасти или жени на които им изглежда малка и миловидна![]()
С всичко това не оспорвам твоите думи за доброто поведение на Мини в завои, но не мисля,че това е ключовата причина да се купува.
Е, първото ти изречение не е ли оценка? Негативна, имам предвид!prius 3 написа:Ха сега де, оценки съм бил давал!E60_Power написа:Със сигурност не си ти човека, който може да дава оценка на познанията ми в правото. ....prius 3 написа: Като се знаеш какъв юрист си, не те ли е страх да отидеш на лекар? laugh.gif
Къде отплесна темата за умственият багаж и избора на автомобил? Пак щуротии. biggrin.gif
По твоята логика трябва да направим статистика на нобеловите лауреати какви автомобили карат, за да може и ние да направим правилният избор! Или може би трябваше и аз, като един професор, който ми преподаваше в университета да си купя Трабант? laugh.gif
Я кажи къде го прочете това? Някъде между редовете ли?
Гледай сега, имам чувството, че искаш да заключат поредната тема за колите, които не ти харесват. Нямам друго обяснение за държанието ти и отклоняването на нещата в съвсем друга посока. Много хора ти го казаха, но не увираш. Може би това е начин да накараш другите да ти обръщат внимание и ти да се чувстваш значим. Така ли е наистина?
- Not_active_user_1
Пак не вдяваш какво искам да ти кажа, ама хайде.E60_Power написа:Добре де, разбрах, че разбиранията ни са различни. Ако, обаче, следваме твоята логика, един автомобил на една седмица и 1000 километра не е чисто нов! ОК, нека да е така, щом казваш. И къде видя да се хваля къде съм бил? Дадох примера с рент-а-кар Ауди А3 с Германия, просто защото този опит се е случил там. Аз съм отишъл по работа там и не си спомням да съм се хвалил къде съм бил. А съвсем отделен е въпроса, че това пътуване го записвам в графа "загуба". И каква е разликата между това да отидеш в Петрич или Хамбург, след като е служебно и по работа? Никаква, уверявам те! Къде точно прочете хвалби за новата ми кола? Навсякъде пиша, че е стара / за разлика от твоята /? И след като намираш тези коментари за смешни и глупави, защо изобщо им обръщаш внимание?prius 3 написа:Ама ти вярно ли си юрист или нещо ни гъбаркаш? laugh.gifE60_Power написа: Няма да спорим. За мен една кола на два месеца и половина от първата си регистрация е чисто нова.
Да хванеш някой от улицата ще ти каже, че това са пълни глупости. Чисто нова кола е като отидеш и си я купиш, смъкнеш и найлоните и я подкараш. Значи, ако колата е била примерно такси или фирмена, навъртени са за 2,5 месеца 20–30 000 км то тя е чисто нова?!?! Желязна логика. laugh.gifМоля, моля! Играча си ти, при това от най-висока класа. Караш баварец, хвалиш се къде си бил, какво си карал, колко ново било и т.н. Непрекъснато подчертаваш и гледаш да изтъкнеш преимуществата на немските автомобилостроители. Даваш акъл кой бил балък, че си взел Приус, мъчиш се да принизиш избора на другите до твоя, искаш да им кажеш едва ли не колко другите са глупави, а ти умника и т.н. Не искам да се връщам на всичките ти глупости. Много са. Наистина много. С тези си действия ставаш смешен. Ако не искаш да продължаваш да се излагаш малко се поспри! В твоя полза ще е. Знам, че хибридите нещо те човъркат, ама аз не съм виновен за това. И мен някой неща не ми харесват, но не съм тръгнал по подобен начин, като твоя да „съветвам“ хората, налагайки собствено мнение.E60_Power написа: Но най-вероятно не съм чак такъв играч като теб и затова я смятам за чисто нова. Всъщност, къде съм тръгнал да се меря с теб и новият ти Приус за 50.000 лева от позицията на собственик на морално остаряло и вехто 8г. БМВ, произведено от компания, която е на светлинни години от Тойота

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Или да се отличават от тълпата.. Тези хора бих ги отличил от точно индивидуалистите, които са клиенти предимно на СААБ.Докато те са убедени индивидуалисти, онези другите са по-скоро натрапчиви индивидуалисти.prius 3 написа:..... Освен всичко са прекалено надценени залагайки на сантимента на определени среди. Някой ги купуват от носталгична гледна точка, а други от гъзария. Просто за някой хора нещата, които струват много пари си ги купуват, за да поддържат някакъв имидж.
Някои от тях може би не са натрапчиви индивидуалисти,а по-скоро артистични натури и предпочитат свежия и разчупен дизайн, който дава настроение и съответства на стила им- Nissan Juke, VW Beetle,Fiat 500. Тойота също създаде кола за тези хора Toyota IQ.
Последно промяна от LEXUS на 14 Апр 2012 00:47, променено общо 1 път.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Not_active_user_1
Не, не е това за което на първо четене човек му идва на акъла. Вникни по-дълбоко в съдържанието му и ще откриеш какво съм искал да кажа!E60_Power написа:Е, първото ти изречение не е ли оценка? Негативна, имам предвид!prius 3 написа:Ха сега де, оценки съм бил давал!E60_Power написа:
Със сигурност не си ти човека, който може да дава оценка на познанията ми в правото. ....
Гледай сега, имам чувството, че искаш да заключат поредната тема за колите, които не ти харесват. Нямам друго обяснение за държанието ти и отклоняването на нещата в съвсем друга посока. Много хора ти го казаха, но не увираш. Може би това е начин да накараш другите да ти обръщат внимание и ти да се чувстваш значим. Така ли е наистина?

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Да не би да имаш предвид стария лаф "Като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на доктор!"biggrin.gif biggrin.gifprius 3 написа:Не, не е това за което на първо четене човек му идва на акъла. Вникни по-дълбоко в съдържанието му и ще откриеш какво съм искал да кажа!E60_Power написа:Е, първото ти изречение не е ли оценка? Негативна, имам предвид!prius 3 написа: Ха сега де, оценки съм бил давал!
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Not_active_user_1
Да наистина за това си абсолютно прав-индивидуалистите. За тях не се бях сетил.LEXUS написа:Или да се отличават от тълпата.. Тези хора бих ги отличил от точно индивидуалистите, които са клиенти предимно на СААБ. По-скоро едните са натрапчиви индивидуалисти, докато другите са убедени индивидуалисти.prius 3 написа:..... Освен всичко са прекалено надценени залагайки на сантимента на определени среди. Някой ги купуват от носталгична гледна точка, а други от гъзария. Просто за някой хора нещата, които струват много пари си ги купуват, за да поддържат някакъв имидж.
Някои от тях може би не са натрапчиви индивидуалисти,а по-скоро артистични натури и предпочитат свежия и разчупен дизайн, който дава настроение и съответства на стила им- Nissan Juke, VW Beetle,Fiat 500. Тойота също създаде кола за тези хора Toyota IQ.

Има го и този момент. На мен Мини ми е ужасно грозен автомобил. Таблото и уредите по него са невероятно нефункционални. А онзи водомер по средата е върха на бълвоча. Въпреки това автомобила има собствено излъчване. Нещо различно. Добре е да има пъстрота и на пътя, както и в живота в противен случай всичко ще е в нюансите на сивото. Това, че не ми харесва не значи, че бих започнал да убеждавам някой, колко много се е набутал, както някой хора.

- Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Сори колега за оспамването. Има обаче някой хора, като видят тема за Приус и много ги засърбяват пръстчетата да напишат някоя глупост. А аз като непримирим борец срещу тези неща им отговарям и става тя една... biggrin.gifdimitur70 написа:Колеги,защо не си организирате някакъв чат и да не оспамвате темите?!?
Според мен не винаги се спори конкретно по дадени теми, но се получават горе-долу добри дискусии. Ако е нямаше тази свобода форума щеше да бъде много скучен. Важното е да се забавляваме и покрай забавлението да се понаучават някой неща.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Понеже и аз съм в групичката на "пишещите глупости" държа да напомня, че моето мнение е, че бъдещето е на електроавтомобилите, а не на хибридите. Няколко пъти съм давал за пример развойната дейност на Better Place http://www.betterplace.com/.
От мен да знаете, че не е далече времето, в което ща караме такива коли.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Обещали са ми да покарам едно ауди А2 направено на 100% електрическо. След това мога да споделя. И все пак се чудя след като повечето автомобили станат електрически от къде ще се вземе тока за зареждането им? И още панелките ще бъдат с много интересна гледка, като всеки провеси кабел да си зареди колата пред блока biggrin.gif
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Я караме, я не караме.zi_zi_top написа:Понеже и аз съм в групичката на "пишещите глупости" държа да напомня, че моето мнение е, че бъдещето е на електроавтомобилите, а не на хибридите. Няколко пъти съм давал за пример развойната дейност на Better Place http://www.betterplace.com/.
Тогава сигурно цената на киловат ел. енергия ще стане колкота сега е литър бензин. laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!