Общи размишления на тема марки и модели *разделена от друга*

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
ToyotaPassion

Мнение от ToyotaPassion » 13 Апр 2012 23:18

E60_Power написа:
BIS написа:Е 60, вече съм убеден, че умишлено дразниш някои колеги от форума, като пишеш общо взето простотии за "най- великата " според теб марка БМВ. Доста мои познати изядоха здраво дърво точно от тази марка.Вече не искат да чуват за БМВ.А относно "умната" колежка на Док, съм почти сигурен , че четох преди време, че тя вече е имала проблеми със своето БМВ.
Теб специално с какво съм те подразнил? А и всеки има право ма мнение относно качествата на автомобилите, нали!? Ако искате форума ви да е стерилен и 99% от мненията да са от рода на "Тойота е номер 1, а всички останали не умеят да правят коли", ОК - няма да пиша. Но тук има и хора, които карат Субару и Мазда, пък гледам само БМВ ви е трън в очите. Ама, да знаеш, че това е нормално - номер 1 са. Та така ......... :laughing6:

Имаш грешка - не БМВ е трън в очите. Въпросът е, че тези които карат Мазда или Субуру не са като теб - не натякват необосновано например, че са King of the road или тем подобни глупости като'очилата Ray Ban, газ... ' и пак King of the road. То е ясно, че искаш да дразниш някои хора, справяш се в това отношение добре - но прави го по-интелигентно - за да не станеш досаден за всички останали :thumbsup:
Изображение Lexus RX 450h 2010 299hp

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 13 Апр 2012 23:26

E60_Power написа:
BIS написа:Е 60, вече съм убеден, че умишлено дразниш някои колеги от форума, като пишеш общо взето простотии за "най- великата " според теб марка БМВ. Доста мои познати изядоха здраво дърво точно от тази марка.Вече не искат да чуват за БМВ.А относно "умната" колежка на Док, съм почти сигурен , че четох преди време, че тя вече е имала проблеми със своето БМВ.
Теб специално с какво съм те подразнил? А и всеки има право ма мнение относно качествата на автомобилите, нали!? Ако искате форума ви да е стерилен и 99% от мненията да са от рода на "Тойота е номер 1, а всички останали не умеят да правят коли", ОК - няма да пиша. Но тук има и хора, които карат Субару и Мазда, пък гледам само БМВ ви е трън в очите. Ама, да знаеш, че това е нормално - номер 1 са. Та така ......... :laughing6:
Е60, като писах, че дразниш някои колеги , не означава че дразниш мен. Просто няма как да се подразня от общи писаници за дадена марка. wink.gif
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 13 Апр 2012 23:30

E60_Power написа:BIS

И защо тази умна жена отново е предпочела БМВ, след като е имала проблеми с него? Отговори си сам на този въпрос. Има и други марки с ревностни почитатели, които седнали веднъж в кола от въпросната марка, много рядко сядат в друга. Например, Субару.
Тази жена не е предпочела ОТНОВО БМВ, а просто ми се струва , че Зи Зи беше писал че тя има проблеми с БМВ-то, което кара (нищо че е ново) biggrin.gif . Май нещо беше прескочила веригата....!
Последно промяна от BIS на 13 Апр 2012 23:43, променено общо 1 път.
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 13 Апр 2012 23:36

И защо тази умна жена отново е предпочела БМВ, след като е имала проблеми с него? Отговори си сам на този въпрос. Има и други марки с ревностни почитатели, които седнали веднъж в кола от въпросната марка, много рядко сядат в друга. Например, Субару.
... или Тойота biggrin.gif

Лоялността към Тойота,Лексус,Субару,Мазда,Хонда,БМВ и Ауди е най-голяма.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 13 Апр 2012 23:40

E60_Power написа:
Малее, ти ако кажеш,че този форум е стерилен,значи ще си изкривиш душата. :thumbsup: Дори ти да не пишеш, има достатъчно другомислещи,които спокойно си пишат мнението тук.
За това има и толкова полемика тук.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 13 Апр 2012 23:41

LEXUS написа:

... или Тойота biggrin.gif

Лоялността към Тойота,Лексус,Субару,Мазда,Хонда,БМВ и Ауди е най-голяма.
Моите впечатления е, че най-лоялните клиенти има / или имаше / е СААБ. Това е и колата с най-много собственици, завършили висше образование. Ако по някакъв начин марката се възроди, някой ден ше си купя някой престарял черен екземпляр, кабрио. Ей, така - за гъзария.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 13 Апр 2012 23:43

LEXUS написа:
E60_Power написа:
Малее, ти ако кажеш,че този форум е стерилен,значи ще си изкривиш душата. :thumbsup: Дори ти да не пишеш, има достатъчно другомислещи,които спокойно си пишат мнението тук.
За това има и толкова полемика тук.
Напротив, не казвам, че е стерилен. Но може да стане такъв. Във всеки случай е много по-свободен от този на БМВ, а и признавам по-интересен.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 13 Апр 2012 23:45

ToyotaPassion написа:
E60_Power написа:

Имаш грешка - не БМВ е трън в очите. Въпросът е, че тези които карат Мазда или Субуру не са като теб - не натякват необосновано например, че са King of the road или тем подобни глупости като'очилата Ray Ban, газ... ' и пак King of the road. То е ясно, че искаш да дразниш някои хора, справяш се в това отношение добре - но прави го по-интелигентно - за да не станеш досаден за всички останали :thumbsup:
Няма как да са като мен, защото хората са различни. Ако нещо не ти харесва, имаш пълното право да не четеш постовете или пък да сезираш съответния модератор за поведението ми, респективно за съдържанието на написаното.

MX5

Мнение от MX5 » 13 Апр 2012 23:46

LEXUS написа: Пример: Мини е гъзарска кола за много, без да има качества,които да я правят добра кола в съвремието ни. Напротив: Кола,сглобена от чужди агрегати, произвеждана от трета фирма.

Вземи едно Мини и иди го ръчкай на писта, и ако ти светне, ще си смениш мнението каква кола е. Мини се купува за яко каране по завои. За гъзария трудно ще свърши някаква работа, щото на такава невзрачна въшка кой ще и обърне внимание, освен спортните ентусиасти или жени, на които им изглежда малка и миловидна smile.gif

Последно промяна от MX5 на 13 Апр 2012 23:48, променено общо 1 път.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 13 Апр 2012 23:47

E60_Power написа:LEXUS

... Освен това, тя очевидно е лекар, което на практика означава бая четене и безсънни нощи / дори повече от нас - юристите /, а тези хора няма как да бъдат глупави и със сигурност имат достатъчно умствен багаж. ...
Като се знаеш какъв юрист си, не те ли е страх да отидеш на лекар? laugh.gif
Къде отплесна темата за умственият багаж и избора на автомобил? Пак щуротии. biggrin.gif
По твоята логика трябва да направим статистика на нобеловите лауреати какви автомобили карат, за да може и ние да направим правилният избор! Или може би трябваше и аз, като един професор, който ми преподаваше в университета да си купя Трабант? laugh.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 13 Апр 2012 23:52

MX5 написа:
LEXUS написа: Пример: Мини е гъзарска кола за много, без да има качества,които да я правят добра кола в съвремието ни. Напротив: Кола,сглобена от чужди агрегати, произвеждана от трета фирма.

Вземи едно Мини и иди го ръчкай на писта и ако ти светне ще си смениш мнението каква кола е. Мини се купува за яко каране по завои. За гъзария трудно ще свърши някаква работа, щото на такава невзрачна въшка кой ще и обърне внимание освен спортните ентусиасти или жени на които им изглежда малка и миловидна smile.gif

Култов е статуса на Мини, и то е станал култов с 1-вото поколение от 60-те, а сегашната реплика залага на този култов статус и оттам се ползва за гъзария,а не с прагматизъм. За дизайн нещата са до вкус и усещане. И на мен не ми харесва особено,но мисля,че се харесва с това,че се отличава от другите коли в класа. И цената също говори за насочеността и таргета на Мини.

С всичко това не оспорвам твоите думи за доброто поведение на Мини в завои, но не мисля,че това е ключовата причина да се купува.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 14 Апр 2012 00:01

prius 3 написа:

... Освен това, тя очевидно е лекар, което на практика означава бая четене и безсънни нощи / дори повече от нас - юристите /, а тези хора няма как да бъдат глупави и със сигурност имат достатъчно умствен багаж. ...
Къде отплесна темата за умственият багаж и избора на автомобил? Пак щуротии. biggrin.gif
По твоята логика трябва да направим статистика на нобеловите лауреати какви автомобили карат, за да може и ние да направим правилният избор! Или може би трябваше и аз, като един професор, който ми преподаваше в университета да си купя Трабант? laugh.gif
Със сигурност не си ти човека, който може да дава оценка на познанията ми в правото. Теб вече те видяхме колко "интелигентно" се справяш с тълкуването на Закона за задълженията и договорите / в онази тема за застраховките / :laughing6: И не съм аз единствения, който прецени познанията ти. Прецени те и моя съсед с твърде сложния ник, каращ Субару. Така, че ......... по-скромно го раздавай.

MX5

Мнение от MX5 » 14 Апр 2012 00:12

LEXUS написа:Култов е статуса на Мини, и то е станал култов с 1-вото поколение от 60-те, а сегашната реплика залага на този култов статус и оттам се ползва за гъзария,а не с прагматизъм.
Тия, които въобще си спомнят, че през 60-те е имало Мини са някаква малка групичка :)
Поне в тукашната част на света (където най-вероятно са мнозинството от продажбите и на Мини) то се купува или от мъже за здраво ръчкане или от жени, на които им харесват малки и миловидни колички.
За гъзария такъв таралясник точно никой няма да си купи.
Т.е. Мини е в същата група като Mazda MX5, Toyota MR2 и т.н.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 00:17

E60_Power написа: Няма да спорим. За мен една кола на два месеца и половина от първата си регистрация е чисто нова.
Ама ти вярно ли си юрист или нещо ни гъбаркаш? laugh.gif
Да хванеш някой от улицата ще ти каже, че това са пълни глупости. Чисто нова кола е като отидеш и си я купиш, смъкнеш и найлоните и я подкараш. Значи, ако колата е била примерно такси или фирмена, навъртени са за 2,5 месеца 20–30 000 км то тя е чисто нова?!?! Желязна логика. laugh.gif
E60_Power написа: Но най-вероятно не съм чак такъв играч като теб и затова я смятам за чисто нова. Всъщност, къде съм тръгнал да се меря с теб и новият ти Приус за 50.000 лева от позицията на собственик на морално остаряло и вехто 8г. БМВ, произведено от компания, която е на светлинни години от Тойота :laughing6:
Моля, моля! Играча си ти, при това от най-висока класа. Караш баварец, хвалиш се къде си бил, какво си карал, колко ново било и т.н. Непрекъснато подчертаваш и гледаш да изтъкнеш преимуществата на немските автомобилостроители. Даваш акъл кой бил балък, че си взел Приус, мъчиш се да принизиш избора на другите до твоя, искаш да им кажеш едва ли не колко другите са глупави, а ти умника и т.н. Не искам да се връщам на всичките ти глупости. Много са. Наистина много. С тези си действия ставаш смешен. Ако не искаш да продължаваш да се излагаш малко се поспри! В твоя полза ще е. Знам, че хибридите нещо те човъркат, ама аз не съм виновен за това. И мен някой неща не ми харесват, но не съм тръгнал по подобен начин, като твоя да „съветвам“ хората, налагайки собствено мнение. wink.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Апр 2012 00:23

E60_Power написа:
prius 3 написа:

Със сигурност не си ти човека, който може да дава оценка на познанията ми в правото. ....
Ха сега де, оценки съм бил давал! :whistle:
Я кажи къде го прочете това? Някъде между редовете ли?
Гледай сега, имам чувството, че искаш да заключат поредната тема за колите, които не ти харесват. Нямам друго обяснение за държанието ти и отклоняването на нещата в съвсем друга посока. Много хора ти го казаха, но не увираш. Може би това е начин да накараш другите да ти обръщат внимание и ти да се чувстваш значим. Така ли е наистина?

Публикувай отговор