biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
добър си

Знам,абсолютно си прав.На моя Ярис казанчето има само един вход от маркуча между радиатора и двигателя,капачката за пълнене не е на радиатора,а на този маркуч,затова питам,щото колкото и да наливам в казанчето не виждам как антифриза ще отиде в радиатора,където му е мястото.Ако доливам през капачката,която е на дебелия маркуч между радиатора и двигателя,как да разбера колко да долея?При теб може да е друго.memorex написа:biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifnowyaris написа:Къде доливате?Щото в казанчето ми се струва безмисленно.
добър си
Прав си колега,аз съм много неопитен шофьор.Въобще не се обиждам.Значи вдигам капака,навеждам се и почвам да гледам на казанчето мин. и макс.Тъй,видях.Розовото е малко над минимума на студен двигател.Ако отворя капачката на уравнителното казанче и налея половин литър от розовото обаче не ми е ясно как розовото ще отиде от казанчето в радиатора на колата,при положение че в казанчето има само един вход който е до капачката му и е свързан чрез тънък маркуч с капачката на радиатора,която на всичко отгоре не е и на радиатора,ами е на един високо вдигнат дебел маркуч който свързва радиатора с двигателя на колата като влиза в една камбанка,която въпреки че съм неопитен шофьор мисля че е термостата на колата?В ръководството пише да се следи нивото на розовото и ако падне под минимума да се обърна към оторизиран сервиз или към друг правоспособен специалист.Снимки мога да правя,ама не мога да ги поствам,щото на всичко отгоре съм и неопитен с компютрите.Абе пълна трагедия съм си отвсякъдеmemorex написа:nowyaris отначало помислих че се шегуваш но сега виждам че си доста неопитен шофьор.Не се обиждай.Направи така няма да ти отнеме много
време.
1.Вдигни капака и добре огледай за марки мин и мах.Не ти знам колата но трябва да има.
2.Към всеки автомобил има ръководство за експлоатация.Ти отварял ли си го?
3.В краен случай ако не се справиш направи една снимка и я постни да видя що за чудо е твойта кола
Ако в казанчето има дори само един пръст антифриз от дъното ,то значи системата е пълна и не виждам как ще долеш 300 мл.nowyaris написа:За всеки случай по празниците ще му налея през капачката на дебелия маркуч едни 2-300 мл.Докато е студен и незапален сутринта двигателя и после ще му пдпаля гуменките по околовръстното.
Спокойно,колкото по-дълго живееш,толкова повече тъпанари ще видиш.Ако системата е във вакуум след като нямам абсолютно никакви течове за две години(приблизително 11 000 км.) два пръста от антифриза в казанчето са изчезнали при проверка сутрин на студен и непален цяла нощ двигател.Ако е както казваш няма никакво изпарение на водата в антифриза щото няма откъде да се изпарява.А ако се изпарява,значи не е във вакуум,или поне не винаги.И защо смяташ,че дори и един пръст антифриз да има в казанчето системата е пълна,след като ниво "минимум" е на два пръста и нещо от дъното на казанчето,поне при мен.В момента съм на сантим-два над минимума,а преди 11 000 бях на средата между двата белега,пак повтарям при студен двигател.И значи ли това което си написал,че капачката на радиатора,която при мен не е на радиатора,се отваря само когато се сменя антифриза,а доливането става само и единствено през капачката на разширителния съд.И всъщност колко тойотски двигателя 1KR-FE си зареждал с антифриз?Течове абсолютно сигурно нямам никъде.Всъщност нищо по системата никога не е докосвано.Ако смяташ,че нямам основания да се притеснявам от сегашното положение,напиши.Аз все пак ще и налея някакво количество на студен двигател,за да е на средата между двата белега,но се чудя от коя капачка.diesel_power написа:Ако в казанчето има дори само един пръст антифриз от дъното ,то значи системата е пълна и не виждам как ще долеш 300 мл.nowyaris написа:За всеки случай по празниците ще му налея през капачката на дебелия маркуч едни 2-300 мл.Докато е студен и незапален сутринта двигателя и после ще му пдпаля гуменките по околовръстното.
Двигатела засмуква антифриза едва когато е загасен ,при истиването течноста се свива и се получава вакум .
Бях чувал за хора дето наливали масло догоре до капачката и за такива дето наливат вода при маслото и все не съм вярвал ,че има такива тъпанари .Ама сега вече съм склонен да повярвам !
Това вече е професионален отговор-благодарско колегамехаННика написа:nowyaris,ако маркучите са ти твърди при студен двигател вероятно системата е пълна и като отвориш капачката ще "повърне" малко антифриз.В такъв случай уточняваш само нивото в казанчето. Ако обаче маркуча е мек,тогава наливаш до капачката и в казанчето до средата.Като загрее мотора излишното ще се върне през клапана в разширителното казанче и хоп-готово.
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта