Моля, дайте повече информация за хибрида

Публикувай отговор
Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 10 Апр 2012 09:26

Честита придобивка!Сигурен съм, че ще останеш доволен от автомобила си. :thumbsup:
Като покараш малко повече, разкажи ни как хибрида не струва, колко е маломощен, как харчи много повече от предписаното, и колко му е скъпа поддръжката... laugh.gif
А, забравих за батерията - сигурно вече си я сменил поне веднъж.Кажи някаква плашеща цифра за нея!Нали трябва да убедим света, че хибрида си е рекламен трик, и колите са :censored: ....
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 17:29

Също така кажи,че всичко това си го прочел и си фанатизиран от рекламите на Тойота.А също така най-вероятно Манчев ти плаща да пишеш така, или от Тойота ти плащат.Признай си,защото хибридите са много куци коли, тука в Тойота форума всички много ги мразиме и МНОУУУУ се дразниме,когато некой ги хФАЛИ! Сигурно не си имал кола досега ,щом си купуваш хибриТ,това не е кола за мъже,ако още не знаеш,доста е зле ,ако още не си разбрал.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Апр 2012 17:31

И да знаеш при ПТП не се различава поведението й от другите коли biggrin.gif Вземи си я без екстрата въздушни възглавници, те са излишни wink.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 18:54

Честито колега за новата придобивка. Много безаварийни километри ти желая! :thumbsup:
П.С. Избрал си перфектният цвят. Няма универсални цветове. На всяка кола различен цвят и отива. На Аурис сивото е най-добре според мен. Някак си е отваря колата и е прави да изглежда по-голяма. Освен всичко това е цвета с най-малко проблеми-надрасквания и мръсотия. Просто не се забелязват толкова.
П.С.1 Моят Приус е черен. Най-добрият изглеждащ цвят за модела, но познай...след автомивка, няма и 2 часа, можеш да пишеш с пръсти по нея. Полепналият прахоляк много личи, а ако е разкаляно и мокро просто си е мъка. А зимата с тази сол побелява. Черен цвят повече НИКОГА! wink.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 19:05

Аз мисля,че на Приус много му отива черен цвят. Много гъзарски изпъкват чудесните прозрачни стопове отзад. Супер е. cool.gif
Също така много ми хареса Корола Версо първа генерация черна перла-нещо уникално като визия седи.

Твоят Приус черна перла ли е, черен лак или нормално черно?
Също така, колкото и да е странно, на Приус 3 много му отива и бяло и бяла перла.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 19:53

Официално в Тойота цвета се води черен оникс или иначе казано черна перла. Бялото не му ходи толкова. На снимки изглежда добре, но на яве не е толкова красив. Имах възможността да ги сравня и двата спрени един до друг и хубаво да ги огледам. Черното просто е невероятно за този модел кола, но за съжаление не е толкова практично. wink.gif

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 10 Апр 2012 21:24

Благодаря:). И аз се надявам да остана доволен, най-вече като безпроблемност. За нормалната поддръжка питах – по евтина е от на 1,4 дизел, долу горе колкото на 1,8 бензин. Е ако се появи проблем, не знам колко ще е, ако не е гаранционен. За батерията – общо взето направих си извода. След като руснаците каращи приус втора употреба (вярно купувани от Япония) в условията на руската зима при около -30, съхранявани на открито – не се оплакват, надявам се и за мен да не е проблем. Колкото до рекламите на Тойота, мисля че трябва да акцентират не на екологичността на хибрида, а на какво ще мога да кажа с увереност след 5 години поне. Манчев не го познавам, но ако е наясно с хибридите да пише и споделя. Защото инфото за тях е доста орязано – нека прочете инструкцията за експлоатация на аурис хибрид и да каже какво ще помислят клиентите за автомобила. Отново искам да помоля колегите от форума с приус 3 да ми изпратят инструкцията за автомобила на български, много бих искал да я сравня с тази на аурис. И никъде не намерих по сериозно сравнение между аурис и приус, и дали има в хибридната система на аурис нещо което я прави по евтина. Е кола съм имал и докрая на седмицата още ще я имам, но едва ли някой ще се впечатли от сравнение с него - пежо 90 кс. Макар, че му смених двигателя и дюзите по причина „лоша нафта” съм общо взето доволен от него. Дали е за мъже хибрида не знам, вече съм на 44 и съм подминал възрастта на „меренето”:). Колкото до еарбезите силно се надявам да не им изпитам ефективността:).

Hursa

Мнение от Hursa » 10 Апр 2012 21:37

Благодаря prius 3:). Вярно цвета го избрах най-вече от практични съображения(то имах избор само м/у сив и бял). Всъщност цвета не се води „сив”, а е сребрист, не е тъмното сиво. Но ми харесва – прави автомобила еднотонен – хромираните детайли и ал джанти са долу горе в същият тон, дори фаровете. А най ми харесва, че сивото в интериора вътре не изглежда като присадено, а като продължение на външната окраска. И щитчетата „хибрид” не изпъкват – все пак хибрида го взех не защото съм със зелени разбирания, а защото ми хареса като кола.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 10 Апр 2012 21:42

Hursa написа:Благодаря:). И аз се надявам да остана доволен, най-вече като безпроблемност. За нормалната поддръжка питах – по евтина е от на 1,4 дизел, долу горе колкото на 1,8 бензин. ......И никъде не намерих по сериозно сравнение между аурис и приус, и дали има в хибридната система на аурис нещо което я прави по евтина. .....Е кола съм имал и докрая на седмицата още ще я имам, но едва ли някой ще се впечатли от сравнение с него - пежо 90 кс. Макар, че му смених двигателя и дюзите по причина „лоша нафта” съм общо взето доволен от него. ......
Не думай такива неща. Как така си сменил дюзи на дизела? Това е табу в нашия форум да се говори. Всеки тук се съмнява в батериите на хибрида, но никой не се запитва какво става при смяна на дюзи при дизела- с пари ли се плащат, износват ли се. Общо взето аз тия неща им обяснявам отдавна, но са ме обявили за фанатик. Какво да се прави.
Внимавай с тия приказки,че може да те помислят за не особено наред. biggrin.gif

Иначе за сравнението Приус-Аурис. В Ауто-Билд ги сравняваха няколко пъти. Немците категорично казват,че хибридната техника е най-добрата на пазара. Иначе Приус дава малко по-нисък разход, повече пространство и обем, както и мисля по-богато оборудване.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 21:42

Във форума не знам колко колеги има с Приус 3. Не познавам други освен себе си. biggrin.gif
Инструкция на български не мога да ти пратя по простата причина, че нямам такава(на български).
Относно техниката можеш да бъдеш спокоен. Доста съм изчел преди да си купя Приус и мога да те уверя, че според собствениците и компаниите, които правят тестове и изследвания автомобила е безупречен. Щом немците, които са доста пристрастни признават Приус, като един от най-безпроблемните, надеждни и икономични автомобили си прави сметката. Аурис е със същата или почти същата техника, така, че споко. wink.gif
Единствено няколко форумни екземпляра могат да ти кажат колко много си се прекарал, като си взел хибрид. Те имат особено голяма алергия към Приус. Засилвай ги лекичко по пързалката! biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 21:50

Hursa написа:Благодаря prius 3:). Вярно цвета го избрах най-вече от практични съображения(то имах избор само м/у сив и бял). Всъщност цвета не се води „сив”, а е сребрист, не е тъмното сиво. Но ми харесва – прави автомобила еднотонен – хромираните детайли и ал джанти са долу горе в същият тон, дори фаровете. А най ми харесва, че сивото в интериора вътре не изглежда като присадено, а като продължение на външната окраска. И щитчетата „хибрид” не изпъкват – все пак хибрида го взех не защото съм със зелени разбирания, а защото ми хареса като кола.
Да разбрах те още в началото. Цвета ти е сив металик. Нещо подобно, като сребърен бронз за кюнци. laugh.gif
Сори за сравнението, но си е точно така. Едната ми кола е точно този цвят и знам за какво говоря. Много добър цвят от практична гледна точка. Поздравявам те за избора! :thumbsup:

Hursa

Мнение от Hursa » 10 Апр 2012 22:12

Е това с дюзите бе една от основните причини за да избера хибрида пред дизела. За справка – една дюза за по старите двигатели на пежо – 650 лв, като силно се препоръчва да се сменят и 4те(почти задължително). Заводски рециклирани – около 500 – 550. Дюзите за новите им двигатели са пиезо електрични (май на всички марки вече са такива) – около 950, като са по чувствителни към качеството на нафтата и по не се поддават на почистване. А пежо са с едни от най-евтините оригинални части (но май за всички по достъпни марки цените за дюзи са такива – до колкото знам ползват дюзи на бош). Та за пежото – строшено бутало по причина неправилна работа на дюза, причината лоша нафта – дали е вярно незнам, такова бе заключението на сервиза (но строшеното бутало и това което бе направило с цилиндъра и главата видях)(дюзите ги смених с такива втора употреба - да не реши някой че съм дал за 10 г кола 2600 само за дюзи:). Но въпреки това съм привърженик на дизелите, ако не беше ми харесал хибрида щях да взема или пежо, или шкода с 2 литра дизел. Все пак пежото беше втора употреба, на 9 години(вече 10). Карано кой знае как до мен.
Последно промяна от Hursa на 10 Апр 2012 22:26, променено общо 2 пъти.

Hursa

Мнение от Hursa » 10 Апр 2012 22:22

Prius 3 - а да знаете от къде мога да изтегля инструкцията на английски? Макар, че бих искал да сравня именно българските. Трябва да прочета моята на английски, може би е по коректна. Така както е описано в българската излиза, че има само един ел мотор/генератор. А по търговското му наименование - AURIS 1,8 VVTI CVT SOL LHD 04 - излиза, че е с вариатор, а при приус трансмисията не е съвсем коректно да се нарече вариатор. А LHD 04 да знаете какво е?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Апр 2012 23:01

Хибридната система при тойота/лексус има поне 2 двигателя/генератора
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Апр 2012 23:44

Hursa написа:Prius 3 - а да знаете от къде мога да изтегля инструкцията на английски? Макар, че бих искал да сравня именно българските. Трябва да прочета моята на английски, може би е по коректна. Така както е описано в българската излиза, че има само един ел мотор/генератор. А по търговското му наименование - AURIS 1,8 VVTI CVT SOL LHD 04 - излиза, че е с вариатор, а при приус трансмисията не е съвсем коректно да се нарече вариатор. А LHD 04 да знаете какво е?
Надявам се това да ти свърши работа:
http://john1701a.com/prius/documents/Pr ... -Guide.pdf

Публикувай отговор