Това какво ти залагаш на никой не му пука.SFINKS написа:Ти ще вземеш и да повярваш...Невероятно но факт ....LEXUS написа:Ето нещо интересно,което до голяма степен подкрепя тезата на слоутравълър:
http://www.andymohrtoyota.net/how-does- ... eally-work
Общо взето трябва да е ясно,че системата е интелигентна и винаги избира най-доброто решение. Дори да не ползва в момента електромоторите,съхранява при всеки удобен момент енергия в акумулаторите и я използва при нужда. Общо взето много по-интелигентно решение от всичко на пътя днес.
Тя хубаво е интелигентна системата , само че и извънземен интелект да има пак няма откъде да дойде ток в ел. двигателя на магистралата.. Може би докато се ускоря като излизам от МакДоналдс на Пазарджик , и то ако изобщо има някакъв ток в батерията ...
Ако има някой ентусиаст с Приус да пробва , залагам че на магистралата със 150-160 км/ч разхода ще е към 10/100 .
Разход на Приус 3
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Not_active_user_1
А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?E60_Power написа:[
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас. Celica е една от най-великите коли изобщо. Просто смятам, че Приус е мега измислена кола и е излишен напън на Тойота да се представят като иновативна компания, просто защото те и без да произвеждат Приус са такава компания. Идея нямам за какво им е Приус / от маркетингова гледна точка /!
P.S. Цитата за дизеловите мотори е от статията. Не съм чувал за 1.4 дизел, но може и да има. Нямам представа, а и не ме интересува. 4-цилиндрови двигатели не ме интересуват.
Гузен не гонен бяга, че и твоята работа същата.
Да казваш за най-успешният, продаван и всепризнат хибрид в света, че е „мега измислена кола“ е меко казано абсолютна глупост. Те за това всички автопроизводители се стремят да направят успешен хибрид. Всички се мъчат, дори и любимата ти марка се сближава с Тойота, за да успее да направи според твоите думи „мега измислена кола“.
И понеже мислиш, че Приус е едва ли не търговски трик, можеш да се върнеш към първият ми пост в темата и да разгледаш снимката. Кога БМВ ще постигне такъв разход на гориво? Отговора го знаеш, нали!

П.С. Относно дизеловите мотори-цитираш грешна информация и като фен на баварската марка би трябвало поне от обща култура да знаеш, че такъв двигател нямат.
Последно промяна от Not_active_user_1 на 29 Мар 2012 00:09, променено общо 1 път.
- LEXUS
Това ,че той така го казва, не значи ,че е вярно. Колегата prius3,който кара Приу казва коренно различни неща и подкрепя моята теза. Няма как Приус да е 136 коня само в определени моменти.E60_Power написа:Звучи ми като - без свирки, без отзад, на загасени лампи и по възможност без изпотяване.slowtraveler написа:- без юркане, с бавно намаляване на скоростта, без настъпване и с избягване на висока скорост и избягване на малко по-продължително голямо натоварване на енергетичната установка...Владислав написа:За скорости, близки до максималната, сигурно си прав.Въпреки, че не стана ясно дали при скорости, близки до максималната се използва електродвигателя, или се разчита само на ДВГ....
25 страници коментари за тая смешна пластмасова кошница на стойност 50 бона, дето на магистрала със 130 км/ч / Бъдапеща - Загреб / щеше да се разпадне! Не е истина, просто!
- LEXUS
Моля те, пусни тука какъв разход дава реално Приус на магистрала и градско ,защото ми писна да споря с неинформирани хора. За Е60 изобщо не коментирам дори. По-пластмасови коли от БМВ трудно може да намериш.prius 3 написа:А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?
Да казваш за най-успешният, продаван и всепризнат хибрид в света, че е „мега измислена кола“ е меко казано абсолютна глупост. Те за това всички автопроизводители се стремят да направят успешен хибрид. Всички се мъчат, дори и любимата ти марка се сближава с Тойота, за да успее да направи според твоите думи „мега измислена кола“.
И понеже мислиш, че Приус е едва ли не търговски трик, можеш да се върнеш към първият ми пост в темата и да разгледаш снимката. Кога БМВ ще постигне такъв разход на гориво? Отговора го знаеш, нали!
- LEXUS
Това трака, харчи повече и замърсява повече от Приус. От Тойота още преди 10 години и повече казаха,че дизелов хибрид е несъстоятелен за производство на този етап.zi_zi_top написа:http://www.cars.bg/autonews/carsinbg/1693
Чудя се дали Пежо не са намерили по-верния път.
- LEXUS
Напротив - БМВ избра лесния вариант да се докопа до мидерните хибридни технологии на японците. Дизели всеки може да прави. И в момента Тойота прави супер-модерни Д4Д дизели. Истината е,че Тойота иска да развива хибридите си,а не да влага в морално остарели технологии като дизела.E60_Power написа:Не, просто Тойота избира по-лесния вариант и започва сътрудничество с БМВ, по силата на което немците ще доставят 1.4 и 2.0 литрови турбо дизелови мотори на Тойота / за ужас на местните форумци /:prius 3 написа:Ако потърсиш ще намериш още по-добри рекламни клипове на други производители.zi_zi_top написа:http://www.cars.bg/autonews/carsinbg/1693
Чудя се дали Пежо не са намерили по-верния път.
Ако се заслушаш внимателно ще чуеш една камара АБСОЛЮТНИ глупости казани от водещия.
Дизелов хибрид звучи добре, но като изпълнение едва ли ще е така. Сигурен съм.
Тойота не ги мисли за баламурници, че 15 г. развиват хибридните технологии, наливат милиарди и да не са се сетили за дизела.
http://www.automedia.bg/news/article_14938.html
Много ме радва изказването на президента на Тойота и по специално:
" .... BMW е производител с дългогодишни традиции в автомобилостроенето в Европа, като автомобилите им са се превърнали в олицетворение на радостта от шофирането".
Х5 и Х6 / особено последната / са надценени като цени и качества. Общо взето, високо вдигнати коли, които на оф роуд са много по-зле от Land Cruisser. Брат ми, например, се нави да си вземе / предстои да го направи / Land Cruisser, когато видя една такава да тегли една закъсала Х5-ца. На пясък, например, Land Cruisser е без аналог. Единствените истински конкуренти на Land Cruisser са Range Rover и G класата на Мерцедес. GL и ML са същите измислени коли като Х5 и Х6.Japanese_fever написа:Аз не съм чувал БМВ да имат джип, нито съм виждал БМВ на офф роуд.E60_Power написа:
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас.
БМВ просто имат едни паркетни СУВ-та, които са предназначени само за асфалт. Това само като им видиш гумите, отделно тези модели на БМВ излязоха около 2000-та.
- LEXUS
Според мен ти си големия шут с тракащ дизел. Той човекът кара Приус,който е класи над ретроградно БМВ. Приус е висока технология, БМВ си е стара работа.E60_Power написа:С тази "придобивка" - хибрид на стойност 50.000 български лева шута в този форум си ти! Още ли не си го разбрал?prius 3 написа:Аааа, моля ти се не го закачайте. Във форума трябва и шутове да има, за да е по-забавно. Оплаква се че коментарите са 25 стр., а ако седнем да направим статистика съм сигурен, че бройката на неговите брътвежи са най-много в темата.E60_Power написа:
Селски, аре по-полека с квалификациите,а? А ако искаш можем да си чукнем една среща на Shell - Бояна, например, да те видя колко си смел!? Започвай да ме храниш! Да видя какъв ти е капацитета!
Както и да е, то за простотията лек още не са открили. А най-смешното е, че без да е карал нещо дава заключения за него и иска по всякакъв начин да докаже какви балъци са хората, които карат „тая смешна пластмасова кошница“. Какво да се прави, има ги и такива... laugh.gif
Спрях да се интересувам колко харчи една кола преди 5-6г. Икономията е майка на мизерията. Интересува ме дали ми ми доставя радост от шофирането / както казва президента на Тойота / или не.prius 3 написа:А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?E60_Power написа:[
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас. Celica е една от най-великите коли изобщо. Просто смятам, че Приус е мега измислена кола и е излишен напън на Тойота да се представят като иновативна компания, просто защото те и без да произвеждат Приус са такава компания. Идея нямам за какво им е Приус / от маркетингова гледна точка /!
P.S. Цитата за дизеловите мотори е от статията. Не съм чувал за 1.4 дизел, но може и да има. Нямам представа, а и не ме интересува. 4-цилиндрови двигатели не ме интересуват.
П.С. Относно дизеловите мотори-цитираш грешна информация и като фен на баварската марка би трябвало поне от обща култура да знаеш, че такъв двигател нямат.
- LEXUS
Доказателствата,приятелю искаш ли да ти ги представя пак ,за да ти затворя развилнялата се уста отново.Scott написа:Слоу, аз като карам така и нормалния турбо-бензин ми дава превъзходен разход. Сега пътувам повечко на ден и в края на пробега показва 50-52mpg(5.4-5.6l/100km) - трябва да го снимам, че LEXUS-а ще каже къде са доказателстватаslowtraveler написа:Може, но ако го караш в подходящ за хибрид режим - без юркане, с бавно намаляване на скоростта, без настъпване и с избягване на висока скорост и избягване на малко по-продължително голямо натоварване на енергетичната установка...
П.П. А на същия пробег минат с Инсигния турбо-дизел показанието на БК беше 71mpg (3.98л/100км)
- LEXUS
ОК, карай и се радвай тогава, не ни учи нас на кое да се радваме.E60_Power написа:Спрях да се интересувам колко харчи една кола преди 5-6г. Икономията е майка на мизерията. Интересува ме дали ми ми доставя радост от шофирането / както казва президента на Тойота / или не.prius 3 написа:А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?E60_Power написа:[
- LEXUS
Нас ни интересува модерните автомобилни технологии , както казва Норберт Райтхофер, председател на Управителния съвет на BMW AG:E60_Power написа:Спрях да се интересувам колко харчи една кола преди 5-6г. Икономията е майка на мизерията. Интересува ме дали ми ми доставя радост от шофирането / както казва президента на Тойота / или не.prius 3 написа:А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?E60_Power написа:[
„Toyota е лидер при производството на екологични серийни технологии при масовите автомобили..."
Нека е ретроградна. А и изобще не ми дреме дали някой, който никога не е сядал в подобна кола мисли по такъв начин. Приус е кола, чиято таргет група са хора, както следва: гейове, изтрещели еколози, майки с деца, жени, травестити. И други подобни индивиди.LEXUS написа:Според мен ти си големия шут с тракащ дизел. Той човекът кара Приус,който е класи над ретроградно БМВ. Приус е висока технология, БМВ си е стара работа.E60_Power написа:С тази "придобивка" - хибрид на стойност 50.000 български лева шута в този форум си ти! Още ли не си го разбрал?prius 3 написа: Аааа, моля ти се не го закачайте. Във форума трябва и шутове да има, за да е по-забавно. Оплаква се че коментарите са 25 стр., а ако седнем да направим статистика съм сигурен, че бройката на неговите брътвежи са най-много в темата.
Както и да е, то за простотията лек още не са открили. А най-смешното е, че без да е карал нещо дава заключения за него и иска по всякакъв начин да докаже какви балъци са хората, които карат „тая смешна пластмасова кошница“. Какво да се прави, има ги и такива... laugh.gif
P.S. Насявам се, че колегата е момиче. Това ще обясни всичко.
- Not_active_user_1
Написал съм колко харчи и при колко км/ч в темата за разходите и в други теми. Нарочно подкрепям това, което казвам със снимков материал, защото е пълно с хора, като шопа, които, като видял жирафа и казали:LEXUS написа:Моля те, пусни тука какъв разход дава реално Приус на магистрала и градско ,защото ми писна да споря с неинформирани хора. За Е60 изобщо не коментирам дори. По-пластмасови коли от БМВ трудно може да намериш.prius 3 написа:А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?
Е такова животно нема.
Който иска да вярва, който иска да си вярва сам. Не искам никого да убеждавам в каквото и да е. Бях се замислил да снимам и висеоклипчета, но реших, че няма смисъл. В мрежата има достатъчно много и който иска може да ги изгледа и да се информира по отношение на Приус, как и колко икономично може да се кара.

- LEXUS
Смешна пластмасова кошница?E60_Power написа:Звучи ми като - без свирки, без отзад, на загасени лампи и по възможност без изпотяване.slowtraveler написа:- без юркане, с бавно намаляване на скоростта, без настъпване и с избягване на висока скорост и избягване на малко по-продължително голямо натоварване на енергетичната установка...Владислав написа:За скорости, близки до максималната, сигурно си прав.Въпреки, че не стана ясно дали при скорости, близки до максималната се използва електродвигателя, или се разчита само на ДВГ....
25 страници коментари за тая смешна пластмасова кошница на стойност 50 бона, дето на магистрала със 130 км/ч / Бъдапеща - Загреб / щеше да се разпадне! Не е истина, просто!
Радвам се за личната т позиция,но не мога да се съглася, Приус е такова инженерно бижу, че БМВ имат много да учат как се прави високотехнологична кола и никак не е пластмасов,а с качествени материали. Но нека запазим личното си отношение. Всеки има разбиране за нещата.