Разход на Приус 3

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:03

SFINKS написа:
LEXUS написа:Ето нещо интересно,което до голяма степен подкрепя тезата на слоутравълър:

http://www.andymohrtoyota.net/how-does- ... eally-work

Общо взето трябва да е ясно,че системата е интелигентна и винаги избира най-доброто решение. Дори да не ползва в момента електромоторите,съхранява при всеки удобен момент енергия в акумулаторите и я използва при нужда. Общо взето много по-интелигентно решение от всичко на пътя днес.
Ти ще вземеш и да повярваш...Невероятно но факт ....

Тя хубаво е интелигентна системата , само че и извънземен интелект да има пак няма откъде да дойде ток в ел. двигателя на магистралата.. Може би докато се ускоря като излизам от МакДоналдс на Пазарджик , и то ако изобщо има някакъв ток в батерията ...

Ако има някой ентусиаст с Приус да пробва , залагам че на магистралата със 150-160 км/ч разхода ще е към 10/100 .
Това какво ти залагаш на никой не му пука.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Мар 2012 00:04

E60_Power написа:[
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас. Celica е една от най-великите коли изобщо. Просто смятам, че Приус е мега измислена кола и е излишен напън на Тойота да се представят като иновативна компания, просто защото те и без да произвеждат Приус са такава компания. Идея нямам за какво им е Приус / от маркетингова гледна точка /!

P.S. Цитата за дизеловите мотори е от статията. Не съм чувал за 1.4 дизел, но може и да има. Нямам представа, а и не ме интересува. 4-цилиндрови двигатели не ме интересуват.
А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?
Гузен не гонен бяга, че и твоята работа същата.
Да казваш за най-успешният, продаван и всепризнат хибрид в света, че е „мега измислена кола“ е меко казано абсолютна глупост. Те за това всички автопроизводители се стремят да направят успешен хибрид. Всички се мъчат, дори и любимата ти марка се сближава с Тойота, за да успее да направи според твоите думи „мега измислена кола“.
И понеже мислиш, че Приус е едва ли не търговски трик, можеш да се върнеш към първият ми пост в темата и да разгледаш снимката. Кога БМВ ще постигне такъв разход на гориво? Отговора го знаеш, нали! tooth.gif
П.С. Относно дизеловите мотори-цитираш грешна информация и като фен на баварската марка би трябвало поне от обща култура да знаеш, че такъв двигател нямат.
Последно промяна от Not_active_user_1 на 29 Мар 2012 00:09, променено общо 1 път.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:07

E60_Power написа:
slowtraveler написа:
Владислав написа:За скорости, близки до максималната, сигурно си прав.Въпреки, че не стана ясно дали при скорости, близки до максималната се използва електродвигателя, или се разчита само на ДВГ....
- без юркане, с бавно намаляване на скоростта, без настъпване и с избягване на висока скорост и избягване на малко по-продължително голямо натоварване на енергетичната установка...
Звучи ми като - без свирки, без отзад, на загасени лампи и по възможност без изпотяване.

25 страници коментари за тая смешна пластмасова кошница на стойност 50 бона, дето на магистрала със 130 км/ч / Бъдапеща - Загреб / щеше да се разпадне! Не е истина, просто!
Това ,че той така го казва, не значи ,че е вярно. Колегата prius3,който кара Приу казва коренно различни неща и подкрепя моята теза. Няма как Приус да е 136 коня само в определени моменти.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:08

prius 3 написа:А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?
Да казваш за най-успешният, продаван и всепризнат хибрид в света, че е „мега измислена кола“ е меко казано абсолютна глупост. Те за това всички автопроизводители се стремят да направят успешен хибрид. Всички се мъчат, дори и любимата ти марка се сближава с Тойота, за да успее да направи според твоите думи „мега измислена кола“.
И понеже мислиш, че Приус е едва ли не търговски трик, можеш да се върнеш към първият ми пост в темата и да разгледаш снимката. Кога БМВ ще постигне такъв разход на гориво? Отговора го знаеш, нали! tooth.gif
Моля те, пусни тука какъв разход дава реално Приус на магистрала и градско ,защото ми писна да споря с неинформирани хора. За Е60 изобщо не коментирам дори. По-пластмасови коли от БМВ трудно може да намериш.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:10

zi_zi_top написа:http://www.cars.bg/autonews/carsinbg/1693

Чудя се дали Пежо не са намерили по-верния път. :help:
Това трака, харчи повече и замърсява повече от Приус. От Тойота още преди 10 години и повече казаха,че дизелов хибрид е несъстоятелен за производство на този етап.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:12

E60_Power написа:
prius 3 написа:
zi_zi_top написа:http://www.cars.bg/autonews/carsinbg/1693

Чудя се дали Пежо не са намерили по-верния път. :help:
Ако потърсиш ще намериш още по-добри рекламни клипове на други производители.
Ако се заслушаш внимателно ще чуеш една камара АБСОЛЮТНИ глупости казани от водещия.
Дизелов хибрид звучи добре, но като изпълнение едва ли ще е така. Сигурен съм.
Тойота не ги мисли за баламурници, че 15 г. развиват хибридните технологии, наливат милиарди и да не са се сетили за дизела. wink.gif
Не, просто Тойота избира по-лесния вариант и започва сътрудничество с БМВ, по силата на което немците ще доставят 1.4 и 2.0 литрови турбо дизелови мотори на Тойота / за ужас на местните форумци /:

http://www.automedia.bg/news/article_14938.html

Много ме радва изказването на президента на Тойота и по специално:
" .... BMW е производител с дългогодишни традиции в автомобилостроенето в Европа, като автомобилите им са се превърнали в олицетворение на радостта от шофирането". :laughing6:
Напротив - БМВ избра лесния вариант да се докопа до мидерните хибридни технологии на японците. Дизели всеки може да прави. И в момента Тойота прави супер-модерни Д4Д дизели. Истината е,че Тойота иска да развива хибридите си,а не да влага в морално остарели технологии като дизела.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 29 Мар 2012 00:12

Japanese_fever написа:
E60_Power написа:
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас.
Аз не съм чувал БМВ да имат джип, нито съм виждал БМВ на офф роуд.
БМВ просто имат едни паркетни СУВ-та, които са предназначени само за асфалт. Това само като им видиш гумите, отделно тези модели на БМВ излязоха около 2000-та.
Х5 и Х6 / особено последната / са надценени като цени и качества. Общо взето, високо вдигнати коли, които на оф роуд са много по-зле от Land Cruisser. Брат ми, например, се нави да си вземе / предстои да го направи / Land Cruisser, когато видя една такава да тегли една закъсала Х5-ца. На пясък, например, Land Cruisser е без аналог. Единствените истински конкуренти на Land Cruisser са Range Rover и G класата на Мерцедес. GL и ML са същите измислени коли като Х5 и Х6.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:13

E60_Power написа:
prius 3 написа:
E60_Power написа:
Селски, аре по-полека с квалификациите,а? А ако искаш можем да си чукнем една среща на Shell - Бояна, например, да те видя колко си смел!? Започвай да ме храниш! Да видя какъв ти е капацитета!
Аааа, моля ти се не го закачайте. Във форума трябва и шутове да има, за да е по-забавно. Оплаква се че коментарите са 25 стр., а ако седнем да направим статистика съм сигурен, че бройката на неговите брътвежи са най-много в темата.
Както и да е, то за простотията лек още не са открили. А най-смешното е, че без да е карал нещо дава заключения за него и иска по всякакъв начин да докаже какви балъци са хората, които карат „тая смешна пластмасова кошница“. Какво да се прави, има ги и такива... laugh.gif
С тази "придобивка" - хибрид на стойност 50.000 български лева шута в този форум си ти! Още ли не си го разбрал?
Според мен ти си големия шут с тракащ дизел. Той човекът кара Приус,който е класи над ретроградно БМВ. Приус е висока технология, БМВ си е стара работа.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 29 Мар 2012 00:15

prius 3 написа:
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас. Celica е една от най-великите коли изобщо. Просто смятам, че Приус е мега измислена кола и е излишен напън на Тойота да се представят като иновативна компания, просто защото те и без да произвеждат Приус са такава компания. Идея нямам за какво им е Приус / от маркетингова гледна точка /!

P.S. Цитата за дизеловите мотори е от статията. Не съм чувал за 1.4 дизел, но може и да има. Нямам представа, а и не ме интересува. 4-цилиндрови двигатели не ме интересуват.
П.С. Относно дизеловите мотори-цитираш грешна информация и като фен на баварската марка би трябвало поне от обща култура да знаеш, че такъв двигател нямат.
Спрях да се интересувам колко харчи една кола преди 5-6г. Икономията е майка на мизерията. Интересува ме дали ми ми доставя радост от шофирането / както казва президента на Тойота / или не.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:15

Scott написа:
slowtraveler написа:Може, но ако го караш в подходящ за хибрид режим - без юркане, с бавно намаляване на скоростта, без настъпване и с избягване на висока скорост и избягване на малко по-продължително голямо натоварване на енергетичната установка...
Слоу, аз като карам така и нормалния турбо-бензин ми дава превъзходен разход. Сега пътувам повечко на ден и в края на пробега показва 50-52mpg(5.4-5.6l/100km) - трябва да го снимам, че LEXUS-а ще каже къде са доказателствата tongue.gif
П.П. А на същия пробег минат с Инсигния турбо-дизел показанието на БК беше 71mpg (3.98л/100км) :thumbsup:
Доказателствата,приятелю искаш ли да ти ги представя пак ,за да ти затворя развилнялата се уста отново.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:16

E60_Power написа:
prius 3 написа:

Спрях да се интересувам колко харчи една кола преди 5-6г. Икономията е майка на мизерията. Интересува ме дали ми ми доставя радост от шофирането / както казва президента на Тойота / или не.
ОК, карай и се радвай тогава, не ни учи нас на кое да се радваме.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:18

E60_Power написа:
prius 3 написа:

Нас ни интересува модерните автомобилни технологии , както казва Норберт Райтхофер, председател на Управителния съвет на BMW AG:
„Toyota е лидер при производството на екологични серийни технологии при масовите автомобили..."

E60_Power

Мнение от E60_Power » 29 Мар 2012 00:19

LEXUS написа:
E60_Power написа:
prius 3 написа: Аааа, моля ти се не го закачайте. Във форума трябва и шутове да има, за да е по-забавно. Оплаква се че коментарите са 25 стр., а ако седнем да направим статистика съм сигурен, че бройката на неговите брътвежи са най-много в темата.
Както и да е, то за простотията лек още не са открили. А най-смешното е, че без да е карал нещо дава заключения за него и иска по всякакъв начин да докаже какви балъци са хората, които карат „тая смешна пластмасова кошница“. Какво да се прави, има ги и такива... laugh.gif
С тази "придобивка" - хибрид на стойност 50.000 български лева шута в този форум си ти! Още ли не си го разбрал?
Според мен ти си големия шут с тракащ дизел. Той човекът кара Приус,който е класи над ретроградно БМВ. Приус е висока технология, БМВ си е стара работа.
Нека е ретроградна. А и изобще не ми дреме дали някой, който никога не е сядал в подобна кола мисли по такъв начин. Приус е кола, чиято таргет група са хора, както следва: гейове, изтрещели еколози, майки с деца, жени, травестити. И други подобни индивиди.

P.S. Насявам се, че колегата е момиче. Това ще обясни всичко.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Мар 2012 00:21

LEXUS написа:
prius 3 написа:А ти да си видял някъде да казвам, че си отричал качествата на Тойота?
Моля те, пусни тука какъв разход дава реално Приус на магистрала и градско ,защото ми писна да споря с неинформирани хора. За Е60 изобщо не коментирам дори. По-пластмасови коли от БМВ трудно може да намериш.
Написал съм колко харчи и при колко км/ч в темата за разходите и в други теми. Нарочно подкрепям това, което казвам със снимков материал, защото е пълно с хора, като шопа, които, като видял жирафа и казали:
Е такова животно нема.
Който иска да вярва, който иска да си вярва сам. Не искам никого да убеждавам в каквото и да е. Бях се замислил да снимам и висеоклипчета, но реших, че няма смисъл. В мрежата има достатъчно много и който иска може да ги изгледа и да се информира по отношение на Приус, как и колко икономично може да се кара. smile.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2012 00:22

E60_Power написа:
slowtraveler написа:
Владислав написа:За скорости, близки до максималната, сигурно си прав.Въпреки, че не стана ясно дали при скорости, близки до максималната се използва електродвигателя, или се разчита само на ДВГ....
- без юркане, с бавно намаляване на скоростта, без настъпване и с избягване на висока скорост и избягване на малко по-продължително голямо натоварване на енергетичната установка...
Звучи ми като - без свирки, без отзад, на загасени лампи и по възможност без изпотяване.

25 страници коментари за тая смешна пластмасова кошница на стойност 50 бона, дето на магистрала със 130 км/ч / Бъдапеща - Загреб / щеше да се разпадне! Не е истина, просто!
Смешна пластмасова кошница?
Радвам се за личната т позиция,но не мога да се съглася, Приус е такова инженерно бижу, че БМВ имат много да учат как се прави високотехнологична кола и никак не е пластмасов,а с качествени материали. Но нека запазим личното си отношение. Всеки има разбиране за нещата.

Заключено