Разход на Приус 3

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Мар 2012 20:50

Скоростта на Приус е ограничена.
Всеки, който е карал автомобил 90-100 к.с. трябва да знае, че вдига спокойно 180-190 км/ч. Няма как автомобил със 136 к.с. да не може да вдигне повече, ако не е ограничен, пък бил той и хибрид.
Като собственик на Приус и инфо 1-ва ръка ще ви кажа, че системата е доста сложна и интелигентна-кога да зарежда, разрежда батерията и как да ползва наличната енергия. На магистрала батерията почти винаги е фул. Работят предимно двата агрегата, а от време на време си прехвърлят дейността. Във всеки един момент, ако ти потрябват наличните 136 к.с. ги имаш на лице. Трябва ти само да натиснеш газта и се изстрелваш. Все пак да не забравяме, че Приус не е създаден да се състезава и да се прави на спортист. Да бъдем честни обаче, в града от 0 до 60 км/ч малко са автомобилите, които могат да се опрат на Приус. Ускорението е много добро до тази скорост. Просто, който не е карал Хибрид не знае за какво става на въпрос да имаш въртящ момент под крака си от 0 об/мин. При изпреварване е същото. Настъпваш и колата просто реагира за стотни от секундата. Няма по-ниски предавки, вдигане на обороти и др. чалъми.
Прегледах на бързо мненията и виждам, че доста колеги не са изобщо на ясно за какво става на въпрос. Пишат ей така от това което са попрочели тук-таме и каквото са чули. Вземете, направете по един тест драйф и се запознайте с тази технология по от близо. До сега не се включих в дискусията, за да убеждавам невярващите в каквото и да било по простата причина, че да убеждаваш вярващ в липсата на бог е кауза пердута. smile.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Мар 2012 21:44

slowtraveler написа:
Владислав написа:За скорости, близки до максималната, сигурно си прав.Въпреки, че не стана ясно дали при скорости, близки до максималната се използва електродвигателя, или се разчита само на ДВГ....
- без юркане, с бавно намаляване на скоростта, без настъпване и с избягване на висока скорост и избягване на малко по-продължително голямо натоварване на енергетичната установка...
Звучи ми като - без свирки, без отзад, на загасени лампи и по възможност без изпотяване.

25 страници коментари за тая xxxxxxxxxxx на стойност 50 бона, дето на магистрала със 130 км/ч / Бъдапеща - Загреб / щеше да се разпадне! Не е истина, просто!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Мар 2012 22:02

http://www.cars.bg/autonews/carsinbg/1693

Чудя се дали Пежо не са намерили по-верния път. :help:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 28 Мар 2012 22:27

................
modedit:
Моля да се придържате към добрия тон....
/slowtraveler

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Мар 2012 22:36

................
modedit:
Моля да се придържате към добрия тон....
/slowtraveler

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Мар 2012 22:38

zi_zi_top написа:http://www.cars.bg/autonews/carsinbg/1693

Ако потърсиш ще намериш още по-добри рекламни клипове на други производители.
Ако се заслушаш внимателно ще чуеш една камара АБСОЛЮТНИ глупости казани от водещия.
Дизелов хибрид звучи добре, но като изпълнение едва ли ще е така. Сигурен съм.
Тойота не ги мисли за баламурници, че 15 г. развиват хибридните технологии, наливат милиарди и да не са се сетили за дизела. wink.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Мар 2012 22:47

E60_Power написа:
D4D написа:
E60_Power написа:Звучи ми като - без свирки, без отзад, на загасени лампи и по възможност без изпотяване.

25 страници коментари за тая смешна пластмасова кошница на стойност 50 бона, дето на магистрала със 130 км/ч / Бъдапеща - Загреб / щеше да се разпадне! Не е истина, просто!
Няма ли кой да даде БАНан на тая маймуна? :censored:

Защото малко ми трябва и ще взема да я нахраня, а и близките и роднини също - явно не може да се изяви сред останалите дето са събрали 5-6 000 за да си вземат "истинска" кола... Гроздето може и да е кисело, ама БАНаните са без пари, но за него може и отзад
Селски, аре по-полека с квалификациите,а? А ако искаш можем да си чукнем една среща на Shell - Бояна, например, да те видя колко си смел!? Започвай да ме храниш! Да видя какъв ти е капацитета!
Аааа, моля ти се не го закачайте. Във форума трябва и шутове да има, за да е по-забавно. Оплаква се че коментарите са 25 стр., а ако седнем да направим статистика съм сигурен, че бройката на неговите брътвежи са най-много в темата.
Както и да е, то за простотията лек още не са открили. А най-смешното е, че без да е карал нещо дава заключения за него и иска по всякакъв начин да докаже какви балъци са хората, които карат „тая смешна пластмасова кошница“. Какво да се прави, има ги и такива... laugh.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 28 Мар 2012 22:58

E60_Power написа:
Селски, аре по-полека с квалификациите,а? А ако искаш можем да си чукнем една среща на Shell - Бояна, например, да те видя колко си смел!? Започвай да ме храниш! Да видя какъв ти е капацитета!
Това заплаха ли е?
Вярвам, знаеш, че за заплахи се полага БАН.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Мар 2012 23:04

prius 3 написа:

Ако се заслушаш внимателно ще чуеш една камара АБСОЛЮТНИ глупости казани от водещия.
Тойота не ги мисли за баламурници, че 15 г. развиват хибридните технологии, наливат милиарди и да не са се сетили за дизела. wink.gif
Не, просто Тойота избира по-лесния вариант и започва сътрудничество с БМВ, по силата на което немците ще доставят 1.4 и 2.0 литрови турбо дизелови мотори на Тойота / за ужас на местните форумци /:

http://www.automedia.bg/news/article_14938.html

Много ме радва изказването на президента на Тойота и по специално:
" .... BMW е производител с дългогодишни традиции в автомобилостроенето в Европа, като автомобилите им са се превърнали в олицетворение на радостта от шофирането". :laughing6:

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Мар 2012 23:06

Japanese_fever написа:
E60_Power написа:
Това заплаха ли е?
Вярвам, знаеш, че за заплахи се полага БАН.
Изобщо не ме интересува дали някой ще ме банне! Имате пълно право на това. Казвам, каквото мисля!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Мар 2012 23:09

prius 3 написа:
E60_Power написа:
D4D написа:
Няма ли кой да даде БАНан на тая маймуна? :censored:

Защото малко ми трябва и ще взема да я нахраня, а и близките и роднини също - явно не може да се изяви сред останалите дето са събрали 5-6 000 за да си вземат "истинска" кола... Гроздето може и да е кисело, ама БАНаните са без пари, но за него може и отзад
Аааа, моля ти се не го закачайте. Във форума трябва и шутове да има, за да е по-забавно. Оплаква се че коментарите са 25 стр., а ако седнем да направим статистика съм сигурен, че бройката на неговите брътвежи са най-много в темата.
Както и да е, то за простотията лек още не са открили. А най-смешното е, че без да е карал нещо дава заключения за него и иска по всякакъв начин да докаже какви балъци са хората, които карат „тая смешна пластмасова кошница“. Какво да се прави, има ги и такива... laugh.gif
С тази "придобивка" - хибрид на стойност 50.000 български лева шута в този форум си ти! Още ли не си го разбрал?

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Мар 2012 23:25

E60_Power написа:
prius 3 написа:

Не, просто Тойота избира по-лесния вариант и започва сътрудничество с БМВ, по силата на което немците ще доставят 1.4 и 2.0 литрови турбо дизелови мотори на Тойота / за ужас на местните форумци /:

" .... BMW е производител с дългогодишни традиции в автомобилостроенето в Европа, като автомобилите им са се превърнали в олицетворение на радостта от шофирането". :laughing6:
А на мен още повече ми харесва изказването на Норберт Райтхофер, председател на Управителния съвет на BMW AG:
„Toyota е лидер при производството на екологични серийни технологии при масовите автомобили...“ punk.gif
Понеже те виждам, че си големо баварско фенче да ме светнеш за този 1.4 турбо дизелов двигател на любимата ти марка! biggrin.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Мар 2012 23:28

prius 3 написа:Трябва ти само да натиснеш газта и се изстрелваш.
:laughing6: :laughing6:

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Мар 2012 23:38

prius 3 написа:
E60_Power написа:
prius 3 написа:

А на мен още повече ми харесва изказването на Норберт Райтхофер, председател на Управителния съвет на BMW AG:
„Toyota е лидер при производството на екологични серийни технологии при масовите автомобили...“ punk.gif
Понеже те виждам, че си големо баварско фенче да ме светнеш за този 1.4 турбо дизелов двигател на любимата ти марка! biggrin.gif
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас. Celica е една от най-великите коли изобщо. Просто смятам, че Приус е мега измислена кола и е излишен напън на Тойота да се представят като иновативна компания, просто защото те и без да произвеждат Приус са такава компания. Идея нямам за какво им е Приус / от маркетингова гледна точка /!

P.S. Цитата за дизеловите мотори е от статията. Не съм чувал за 1.4 дизел, но може и да има. Нямам представа, а и не ме интересува. 4-цилиндрови двигатели не ме интересуват.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 29 Мар 2012 00:02

E60_Power написа:
Да си видял някъде да отричам качествата на Тойота? Land Cruisser е джип номер едно за мен. Много по-добър от всяко БМВ в този клас.
Аз не съм чувал БМВ да имат джип, нито съм виждал БМВ на офф роуд.
БМВ просто имат едни паркетни СУВ-та, които са предназначени само за асфалт. Това само като им видиш гумите, отделно тези модели на БМВ излязоха около 2000-та.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Заключено