Потропване на задницата Авенсис
Потропване на задницата Авенсис
Колеги в лявата задна част на Авенсиса се появи досадно потрапване което се чува отвреме на време при приминаване при по-големи дупки или при по -силно лашкане на колата при приминаване на вълнообразен път няма тропания .Тропането по скоро наподобява на покучвания все едно /на такова се чува/ се блъскат един до друг два пълни" буркана с компот " .Вчера упях да проверя биалетката здрава е тампоните на щангите и теса здрави на надлъжните щанги скоро са сменени.Остана тампона на амортисьора него несъм го проверявал тъй като е повече работа докато стигна до него .
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Човече, пълниш ми душата,заклевам се."ПоКУЧване на два буркана с компот"-великан си biggrin.gif .Само уточни какъв е компота щото има значение за диагнозата laugh.gif .Свали си амортисьора,събери пружината със скоби и провери опората-на тия години най вероятно е за смяна още повече че си сменил другото.
-
Колеги, аз имам подобни наблюдения над моят Авенсис. Първоначално започна /първата зима/ да скърца при преминаване през легнали полицаи. Втората зима скърца и почна да потропва, а тази зима здраво си тропаше, но!!! това е само през зимните месеци. Сега като се позатопли тропането осезаемо намаля. Миналата смених тампон на дясна надлъжна щанга поради съмнение, че е от него, а в последствие и дясна биалетка защото беше скъсала маншоните. Почнах да си мисля за амортисьорите /да не би да се сгъстява маслото нещо от студа/ ама колата я изкарвам топла от гаража и пак тропа. Сега си мисля, че е от тампони на стабилизиращата щанга но май ще трябва да я гледа някой по-умен.
Avensis I kombi, 4A-FE 110hp '99
Мен ми обясниха че точно заради сгъстяване на маслото на амортиьора може да тропаeXploatator написа:Колеги, аз имам подобни наблюдения над моят Авенсис. Първоначално започна /първата зима/ да скърца при преминаване през легнали полицаи. Втората зима скърца и почна да потропва, а тази зима здраво си тропаше, но!!! това е само през зимните месеци. Сега като се позатопли тропането осезаемо намаля. Миналата смених тампон на дясна надлъжна щанга поради съмнение, че е от него, а в последствие и дясна биалетка защото беше скъсала маншоните. Почнах да си мисля за амортисьорите /да не би да се сгъстява маслото нещо от студа/ ама колата я изкарвам топла от гаража и пак тропа. Сега си мисля, че е от тампони на стабилизиращата щанга но май ще трябва да я гледа някой по-умен.
- martod
Добре че не си мислил за кебапчета biggrin.gif че щяхме да се чудим как тропат .. laugh.gifPetar написа:Ам за токова си мислих какъв компот да консумирам и свързах компотите с проблема миbiggrin.gif .
Нищо че си сменял тампони, пак ги прегледай ..
Та викаш като замръзнат компотите (амортисьорите) laugh.gif най много се усеща ..
В такъв случай може и да е в тях причината ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
При луканки и кебапчета несе чува тропане освен ако кебапчетата неса замръзнали обаче моя проблем несе свежда до тези продукти а с компоти там звука е различен biggrin.gifmartod написа:Добре че не си мислил за кебапчета biggrin.gif че щяхме да се чудим как тропат .. laugh.gifPetar написа:Ам за токова си мислих какъв компот да консумирам и свързах компотите с проблема миbiggrin.gif .
Нищо че си сменял тампони, пак ги прегледай ..
Та викаш като замръзнат компотите (амортисьорите) laugh.gif най много се усеща ..
В такъв случай може и да е в тях причината ..
Този кулинарно-технически проблем е много странен...Според мен е важно да се отбележи и вида на капачките на бурканите.Ако състоянието им е лошо, има възможност от бомбаж...
А иначе наистина маринатата в туршиите (амортисьорите) се виляе от външната температура.Трябва да е по-топличко, за да се стерилизират, и да не тропат.
А иначе наистина маринатата в туршиите (амортисьорите) се виляе от външната температура.Трябва да е по-топличко, за да се стерилизират, и да не тропат.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
- raider_yaris
Може и да е амортисьор. Ето моя проблем.
Селика 2000г. последната генерация. Много голям капак на багажника. с огромно стъкло. През Зимата като вдигна капака той си пада обратно с бавна скорост. През лятото дори и сега като стана 20 градуса и като няпече по колата, то като си вдигна капака той си стои изправен.
P.S. Моята събира 130 буркана с лютеница и компот. Кляка до максимум ама после ядем до спукване.
Селика 2000г. последната генерация. Много голям капак на багажника. с огромно стъкло. През Зимата като вдигна капака той си пада обратно с бавна скорост. През лятото дори и сега като стана 20 градуса и като няпече по колата, то като си вдигна капака той си стои изправен.
P.S. Моята събира 130 буркана с лютеница и компот. Кляка до максимум ама после ядем до спукване.
Tokyo Drift :-)
Аз съм със същата диагноза и ходих на майстор, който ме увери, че точно тампоните на стабилизиращата щанга скърцат от студа или от мокрото и няма проблем да си я карам колата.eXploatator написа:Колеги, аз имам подобни наблюдения над моят Авенсис. Първоначално започна /първата зима/ да скърца при преминаване през легнали полицаи. Втората зима скърца и почна да потропва, а тази зима здраво си тропаше, но!!! това е само през зимните месеци. Сега като се позатопли тропането осезаемо намаля. Миналата смених тампон на дясна надлъжна щанга поради съмнение, че е от него, а в последствие и дясна биалетка защото беше скъсала маншоните. Почнах да си мисля за амортисьорите /да не би да се сгъстява маслото нещо от студа/ ама колата я изкарвам топла от гаража и пак тропа. Сега си мисля, че е от тампони на стабилизиращата щанга но май ще трябва да я гледа някой по-умен.

ПС. Става дума за скърцане ,а не за тропане. И то само на полегнали полицаи.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007