Потропване на задницата Авенсис

Аватар
Petar

Потропване на задницата Авенсис

Мнение от Petar » 26 Фев 2012 18:27

Колеги в лявата задна част на Авенсиса се появи досадно потрапване което се чува отвреме на време при приминаване при по-големи дупки или при по -силно лашкане на колата при приминаване на вълнообразен път няма тропания .Тропането по скоро наподобява на покучвания все едно /на такова се чува/ се блъскат един до друг два пълни" буркана с компот " .Вчера упях да проверя биалетката здрава е тампоните на щангите и теса здрави на надлъжните щанги скоро са сменени.Остана тампона на амортисьора него несъм го проверявал тъй като е повече работа докато стигна до него .

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 26 Фев 2012 19:22

Човече, пълниш ми душата,заклевам се."ПоКУЧване на два буркана с компот"-великан си biggrin.gif .Само уточни какъв е компота щото има значение за диагнозата laugh.gif .Свали си амортисьора,събери пружината със скоби и провери опората-на тия години най вероятно е за смяна още повече че си сменил другото.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 26 Фев 2012 19:35

Ам за токова си мислих какъв компот да консумирам и свързах компотите с проблема ми wacko.gif biggrin.gif .
Най-вероятно е наистина заминал тампона на амортисьора но дали има и други възможни части даса заминали освен тези които съм изброил

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 27 Фев 2012 11:50

Колеги според майстора най-вероятно е от амортисьора които е тръгнал даси заминава .Казами че се влияел от времето и че като се позатопли щял да спре да тропа .Въпросът мие дали даму вярвам защото днес като пътувах за работа нее тропала въобще.Забелязъл съм че почва да тропа когато пътя е мокър

eXploatator

Мнение от eXploatator » 27 Фев 2012 16:19

Колеги, аз имам подобни наблюдения над моят Авенсис. Първоначално започна /първата зима/ да скърца при преминаване през легнали полицаи. Втората зима скърца и почна да потропва, а тази зима здраво си тропаше, но!!! това е само през зимните месеци. Сега като се позатопли тропането осезаемо намаля. Миналата смених тампон на дясна надлъжна щанга поради съмнение, че е от него, а в последствие и дясна биалетка защото беше скъсала маншоните. Почнах да си мисля за амортисьорите /да не би да се сгъстява маслото нещо от студа/ ама колата я изкарвам топла от гаража и пак тропа. Сега си мисля, че е от тампони на стабилизиращата щанга но май ще трябва да я гледа някой по-умен.
Avensis I kombi, 4A-FE 110hp '99

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 27 Фев 2012 16:31

eXploatator написа:Колеги, аз имам подобни наблюдения над моят Авенсис. Първоначално започна /първата зима/ да скърца при преминаване през легнали полицаи. Втората зима скърца и почна да потропва, а тази зима здраво си тропаше, но!!! това е само през зимните месеци. Сега като се позатопли тропането осезаемо намаля. Миналата смених тампон на дясна надлъжна щанга поради съмнение, че е от него, а в последствие и дясна биалетка защото беше скъсала маншоните. Почнах да си мисля за амортисьорите /да не би да се сгъстява маслото нещо от студа/ ама колата я изкарвам топла от гаража и пак тропа. Сега си мисля, че е от тампони на стабилизиращата щанга но май ще трябва да я гледа някой по-умен.
Мен ми обясниха че точно заради сгъстяване на маслото на амортиьора може да тропа

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 27 Фев 2012 22:13

Добре де, а като разтовариш компотите и натовариш луканки тропа ли?

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 22:24

Petar написа:Ам за токова си мислих какъв компот да консумирам и свързах компотите с проблема ми wacko.gif biggrin.gif .
biggrin.gif Велик си! laugh.gif Хахахаха
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
martod

Мнение от martod » 27 Фев 2012 23:40

Petar написа:Ам за токова си мислих какъв компот да консумирам и свързах компотите с проблема ми wacko.gif biggrin.gif .
Добре че не си мислил за кебапчета biggrin.gif че щяхме да се чудим как тропат .. laugh.gif
Нищо че си сменял тампони, пак ги прегледай ..
Та викаш като замръзнат компотите (амортисьорите) laugh.gif най много се усеща ..
В такъв случай може и да е в тях причината ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 28 Фев 2012 12:32

martod написа:
Добре че не си мислил за кебапчета biggrin.gif че щяхме да се чудим как тропат .. laugh.gif
Нищо че си сменял тампони, пак ги прегледай ..
Та викаш като замръзнат компотите (амортисьорите) laugh.gif най много се усеща ..
В такъв случай може и да е в тях причината ..
При луканки и кебапчета несе чува тропане освен ако кебапчетата неса замръзнали обаче моя проблем несе свежда до тези продукти а с компоти там звука е различен biggrin.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 28 Фев 2012 12:37

Този кулинарно-технически проблем е много странен...Според мен е важно да се отбележи и вида на капачките на бурканите.Ако състоянието им е лошо, има възможност от бомбаж...
А иначе наистина маринатата в туршиите (амортисьорите) се виляе от външната температура.Трябва да е по-топличко, за да се стерилизират, и да не тропат.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 28 Фев 2012 12:52

Независимо че проблема се превърна в кулинарен получех полезна информация за което Ви Блогодаря

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 19 Мар 2012 12:20

Връщам се отново на темата ми като искам да спомена че след затоплене на времето и монтиране на летните гуми тропането спря напълно кето ме води на мисълта чее амортисьор който би трябвало лятото да работи добре а на есен щесе сменя с нов

Аватар
raider_yaris

Мнение от raider_yaris » 19 Мар 2012 12:53

Може и да е амортисьор. Ето моя проблем.

Селика 2000г. последната генерация. Много голям капак на багажника. с огромно стъкло. През Зимата като вдигна капака той си пада обратно с бавна скорост. През лятото дори и сега като стана 20 градуса и като няпече по колата, то като си вдигна капака той си стои изправен.

P.S. Моята събира 130 буркана с лютеница и компот. Кляка до максимум ама после ядем до спукване.
Tokyo Drift :-)

Nixter

Мнение от Nixter » 19 Мар 2012 22:22

eXploatator написа:Колеги, аз имам подобни наблюдения над моят Авенсис. Първоначално започна /първата зима/ да скърца при преминаване през легнали полицаи. Втората зима скърца и почна да потропва, а тази зима здраво си тропаше, но!!! това е само през зимните месеци. Сега като се позатопли тропането осезаемо намаля. Миналата смених тампон на дясна надлъжна щанга поради съмнение, че е от него, а в последствие и дясна биалетка защото беше скъсала маншоните. Почнах да си мисля за амортисьорите /да не би да се сгъстява маслото нещо от студа/ ама колата я изкарвам топла от гаража и пак тропа. Сега си мисля, че е от тампони на стабилизиращата щанга но май ще трябва да я гледа някой по-умен.
Аз съм със същата диагноза и ходих на майстор, който ме увери, че точно тампоните на стабилизиращата щанга скърцат от студа или от мокрото и няма проблем да си я карам колата. :thumbsup:
ПС. Става дума за скърцане ,а не за тропане. И то само на полегнали полицаи.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Публикувай отговор