На мен тази зима ми направи проблем със задържане на предно ляво, но то започна да се усеща по начина на спиране. Като пусна педала на спирачката малко преди да спре колата нацяло и се спираше сама малко странно, все едно е леко натиснат педала на спирачката. Това започна да се усеща след 2-3 дни престой в гаража при отрицателни температури и цялата кола в киша и лед. После за няколко дни се влоши дотолкова, че започна да бучи и вибрира при над 60-70км/ч.
Водачите бяха в идеално състояние, но все пак ги почистих и смазах със специална смазка за водачи.
Беше влязла вода в спирачното бутало и беше задържало и то точно от тези два-три дни, защото накладките и четирите бяха еднакво износени.
Смених спирачните буталца, накладки и дискове си бяха за смяна.
Маншоните на буталцата бяха здрави, но бяха пропуснали откъм апарата, защото уплътняват външно, т.е. скобата разтваря гумата навън към апарата. Както и да е, няма нищо вечно. Просто трябва на всяка смяна на накладки да се обслужват със специална монтажна паста за спирачни буталца, за да са защитени ако случайно попадне вода там. Сега колата ми постоянно тръгва нанякъде по светофарите, ако не е натисната спирачката.
Инерция