Инерция
Инерция
Искам отдавна да питам дали някой е забелязал, липса на добра инерция в тойота. Моята е12 2005г. края, няма инерция както другите коли които карам по един маршрут. За пример, най-големия долник като я изключа от скорост с 80км долу съм 100км., струва ми се малко, гумите са ми на 2,4 ат., е широчки са 210 ама все пак
Последно промяна от saho на 10 Мар 2012 20:43, променено общо 2 пъти.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Re: Липса на енерция
Ами заглавието можеш (а и трябва - щото първо прочетох "Липса на еРЕКция") да поправиш сам - редактирай си първото мнение и най-вече заглавието му.saho написа:...Моля, ако може да се поправи заглавието на темата \Инерция/
ПП. личи си постоянното присъствие на nowyaris - как другояче да си обясня какво ми се е привидяло в авто форум...

-
- Получена благодарност: 2 пъти
По принцип как помагаш при липса на ерекция при някой колега?Rudy написа:Моята кола е различна от твоята и едва ли за инерцията мога да ти кажа за да сравним, освен това колко е денивелацията и колко е дълъг долника има много голямо значение.
Иначе нищо не ме боли, ама се уплаших за колега в беда... и се втурнах да помагам biggrin.gif
Re: Инерция
Има верочтност да ти задържат спирачките, опитвал ли си да бутнеш спирачния диск или джантата, да ги провериш да не греят много (след известно каране , и без употреба на спирачка). Нормално е при това положение дисковете да бъдат топли около 50...60 градуса. А може и някакъв проблем с ръчната да имаш. Най добре надигни всяко колело поотделно , и и така на усет ги развърти, и сам ще прицениш ако някое от колелата задържа.saho написа:Искам отдавна да питам дали някой е забелязал, липса на добра инерция в тойота. Моята е12 2005г. края, няма инерция както другите коли които карам по един маршрут. За пример, най-големия долник като я изключа от скорост с 80км долу съм 100км., струва ми се малко, гумите са ми на 2,4 ат., е широчки са 210 ама все пак
А ако е геометрия, може и някоя гума да се износва неправилно

- iceman1234
Гумите са това http://autotovary.com/tires/226
да 195/60 R15, но са някакви балони и са доста по-дебели от бриджстон Б390 със същия размер
За стенд не ми беше минало през ума, а само вдигах налягането на гумите. Има някакъв в града, ама даже не го знам какъв е и дали може да му се има доверие ... в София ще е някъде. Ако знаете някой който да не се учи на колата ще е добре да го знам. Спирачките ще ги прегледам сам но малко вероято, защото колата спи в гараж и е на 115хил
да 195/60 R15, но са някакви балони и са доста по-дебели от бриджстон Б390 със същия размер
За стенд не ми беше минало през ума, а само вдигах налягането на гумите. Има някакъв в града, ама даже не го знам какъв е и дали може да му се има доверие ... в София ще е някъде. Ако знаете някой който да не се учи на колата ще е добре да го знам. Спирачките ще ги прегледам сам но малко вероято, защото колата спи в гараж и е на 115хил

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Аз имам доверие на 2 сервиза за такъв проблем - ТМ Ауто и Друмник на бул. "България". Вторият ти е по-близо на влизане в София.saho написа:...
За стенд не ми беше минало през ума, а само вдигах налягането на гумите. Има някакъв в града, ама даже не го знам какъв е и дали може да му се има доверие ... в София ще е някъде. Ако знаете някой който да не се учи на колата ще е добре да го знам...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Ще проверя спирачните апарати първо и после на стенд.
Има правено техническо обслужване тип "Б" при което е сменена и спирачната течност.
Може и да си внушавам, затова трябва доверен проверен сервиз, който при липса на проблем в геометрията да не я направят да оставя четири следи в снега laugh.gif
Има правено техническо обслужване тип "Б" при което е сменена и спирачната течност.
Може и да си внушавам, затова трябва доверен проверен сервиз, който при липса на проблем в геометрията да не я направят да оставя четири следи в снега laugh.gif