Toyota Corola Verso vs Opel Zafira B

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 28 Фев 2012 15:49

Апропо колега, ако търсиш семеен Ван то Рено Гранд Еспейс предлага избор с 2.2 и 3.0 дизелов агрегат (Имат и бензинов но там трябва задължително газова). Мой приятел ме е возил в неговия (мисля, че беше 2006 или 2007 г.) и мисля, че с екстрите си, возията си и дори визията няма друг ван, който да му съперничи. И вервай ми ... върви !
Разбира се ако не си предубеден към френските автомобили, както много колеги тук wink.gif
Форд C MAX също имат с дизелов агрегат. Отново ако не си с предубеждения.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 28 Фев 2012 16:14

scorpion написа:Апропо колега, ако търсиш семеен Ван то Рено Гранд Еспейс предлага избор с 2.2 и 3.0 дизелов агрегат (Имат и бензинов но там трябва задължително газова). Мой приятел ме е возил в неговия (мисля, че беше 2006 или 2007 г.) и мисля, че с екстрите си, возията си и дори визията няма друг ван, който да му съперничи. И вервай ми ... върви !
Разбира се ако не си предубеден към френските автомобили, както много колеги тук wink.gif
Колега, не му давай такъв "приятелски" съвет да си вземе Рено Гранд Еспейс, защото графата с ремонтите ще му изпили нервите. Типични проблеми- Дефект в картите за запалване, датчици за налягане в гумите, др. различни проблеми с електрониката, слаба ходова част и др. повреди с ниво над средното.

Знам,че е много удобен ван, но надеждността му е много ниска. Не бих препоръчал такава кола за друго освен за комфорта й.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 28 Фев 2012 16:18

scorpion написа:...Рено Гранд Еспейс предлага избор с 2.2 и 3.0 дизелов агрегат ...
Гранд Еспас е Голям семеен Ван - в класа на Превиа, може би имаше предвид Гранд Сеник. По-интересните алтернативи в класа на Версо/Зафира са Мазда 5, Киа Каренс, ФВ Туран, Форд Ес Макс, Новия Ситроен Пикасо и Митсубиши Грандис
http://www.car-blogger.co.uk/?p=294

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 28 Фев 2012 21:47

LEXUS написа:
scorpion написа:Апропо колега, ако търсиш семеен Ван то Рено Гранд Еспейс предлага избор с 2.2 и 3.0 дизелов агрегат (Имат и бензинов но там трябва задължително газова). Мой приятел ме е возил в неговия (мисля, че беше 2006 или 2007 г.) и мисля, че с екстрите си, возията си и дори визията няма друг ван, който да му съперничи. И вервай ми ... върви !
Колега, не му давай такъв "приятелски" съвет да си вземе Рено Гранд Еспейс, защото графата с ремонтите ще му изпили нервите. Типични проблеми- Дефект в картите за запалване, датчици за налягане в гумите, др. различни проблеми с електрониката, слаба ходова част и др. повреди с ниво над средното.

Знам,че е много удобен ван, но надеждността му е много ниска. Не бих препоръчал такава кола за друго освен за комфорта й.
Айдеее, надуши, че се дават съвети за други марки. Старт! Кажи сега тюффф какво казва за гранд еспейса.

Иначе, грандиса е много зле. Дрънка яко на кухо вътре, чарколяците са безумно скъпи, дизела е 2.0 тди от гоуф и грам не върви. Ама грам! По-скоро го определям като бус, отколкото ван. Ес Макса според мой приятел, който кара лексус, бил много хубава кола - пътува с такъв до италия и беше много приятно изненадан. Аз не съм имал допир до такъв.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 28 Фев 2012 22:08

scorpion написа:Форд C MAX също имат с дизелов агрегат. Отново ако не си с предубеждения.
Предубеждението не се ли дължи на резултатите от експлоатацията на автомобила? smile.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 28 Фев 2012 22:11

Scott написа:
scorpion написа:...Рено Гранд Еспейс предлага избор с 2.2 и 3.0 дизелов агрегат ...
Гранд Еспас е Голям семеен Ван - в класа на Превиа, може би имаше предвид Гранд Сеник. По-интересните алтернативи в класа на Версо/Зафира са Мазда 5, Киа Каренс, ФВ Туран, Форд Ес Макс, Новия Ситроен Пикасо и Митсубиши Грандис
От всички изброени, според мен хваща око само Грандис-а. wink.gif
Просторен, стабилен, здрав и луксозен.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 28 Фев 2012 22:20

Kiki написа:
Scott написа:
Грандис има мой много добър приятел - никога не бих определил тази кола като луксозна и стабилна. Много е просторен, но само до там. Нито е здрав, нито е стабилен. На под 100 к сменихме 2 -те лагер-главини отпред - 600 лв бройката. Чека присветва от около 70-80 к за нещо си на турбото. Много пластмаса вътре, седалките са като в маршрутка, а и цялостното усещане вътре също... Единственото му качество е простора, но при цена около 30% поне над корола версо, не е чудно, че има 5 в София. Няма нито един в цяла България за части. Стой далеч от Грандиса пък е моя съвет.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 28 Фев 2012 22:21

gh0s7r1d3r написа:
LEXUS написа:

Айдеее, надуши, че се дават съвети за други марки. Старт! Кажи сега тюффф какво казва за гранд еспейса.

Иначе, грандиса е много зле. Дрънка яко на кухо вътре, чарколяците са безумно скъпи, дизела е 2.0 тди от гоуф и грам не върви. Ама грам! По-скоро го определям като бус, отколкото ван. Ес Макса според мой приятел, който кара лексус, бил много хубава кола - пътува с такъв до италия и беше много приятно изненадан. Аз не съм имал допир до такъв.
Много се радвам,че ми следиш постовете, но лъжа ли казах?

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 28 Фев 2012 22:28

Напълно правдоподобно мнение, обаче за предишното поколение. Колегите говорят за 2006-2007-ма и нагоре, където са пооправени проблемите с картите. Или поне до сега. Рено от край време си имат проблем с фабричните имобилайзери и по-скоро след намесите на нашите гениални алармаджии. Но пък иначе, на рено може да не правиш каско. Няма палене с ключ, ако не знаеш чалъма, камо ли без ключ... :)

Кажи за грандиса къде го дават в класациите, че ми е интересно.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 28 Фев 2012 22:34

Няма данни за Грандис. biggrin.gif

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 28 Фев 2012 22:44

Ето и потвърждение на думите ми - стойте далеч от грандис. А от тауран още по-далеч. Днес смениха 5-и комплект съединител с маховик на един тауран. Междувременно 3 пъти му правиха главата. Ама то не било щото е кофти кола, те просто си имали проблем с главите 2-ките дизели, иначе била супер кола... Мазохизъм...

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 28 Фев 2012 23:11

gh0s7r1d3r написа:
Kiki написа:
Scott написа:Гранд Еспас е Голям семеен Ван - в класа на Превиа, може би имаше предвид Гранд Сеник. По-интересните алтернативи в класа на Версо/Зафира са Мазда 5, Киа Каренс, ФВ Туран, Форд Ес Макс, Новия Ситроен Пикасо и Митсубиши Грандис
Грандис има мой много добър приятел - никога не бих определил тази кола като луксозна и стабилна. Много е просторен, но само до там. Нито е здрав, нито е стабилен. На под 100 к сменихме 2 -те лагер-главини отпред - 600 лв бройката. Чека присветва от около 70-80 к за нещо си на турбото. Много пластмаса вътре, седалките са като в маршрутка, а и цялостното усещане вътре също... Единственото му качество е простора, но при цена около 30% поне над корола версо, не е чудно, че има 5 в София. Няма нито един в цяла България за части. Стой далеч от Грандиса пък е моя съвет.
Аз пък карах един служебен, около 25 000 км. За този пробег нищо не му стана. Ходих и до Италия с него. По магистралите със 140, се държеше перфектно и стабилно.
Може нещата да са индивидуални за всеки екземпляр.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 28 Фев 2012 23:19

Да, за размерите си е доста стабилен, о пък сравнен със старата ми корола версо, си е микробус. Карали сме го и със 180. И версото съм карал със 180 и ти гарантирам, че разликата е огромна. Пък и заради огромния си обем, много дрънчи, точно като маршрутка.
Този който си карал 2.0 ТДИ ли е бил?
А иначе, за части е голям ужас - всичко е ужасно скъпо. Последното беше носач, като най-ниската цена, която открихме беше 450 лв с ДДС. Лагер-главините бяха по 630. И няма нищо общо със здравината на тойота примерно...

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 28 Фев 2012 23:44

2.4 бензин-165 коня. Вървеше много прилично и разходът му беше добър за големината 8.5-9.0 на 100км.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 29 Фев 2012 00:02

Ами то това си е било по-митцубиши. Този за който аз говоря е с мотор на гоУф и е пълна скръб. Да не говорим, че дава 10-11 градско и толкова извънградско по магистрала като го опънеш.

Публикувай отговор