Китайската кола Волекс-най-доброто ли е?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 26 Фев 2012 18:31

E60_Power написа:Общо взето, дори аз като фен на най-добрите автомобили / 3-те топ марки - БМВ, Мерцедес и Ауди /,
Смело изказване. И налагане на мнение. Това не са най-добрите автомобили.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Фев 2012 18:33

gh0s7r1d3r написа: Напротив, много е забавно да си в контакт с него. Следя го, за да разбера кога ще обърне плочата, че вече 3 години е от едната страна само и се изтърка. Тойота е номер едно, лексус е най-жестоката скъпа кола на света, немските коли са бангии, немските класации и медии са върха... И така. Някой да е чул нещо различно от това?
Защо да чуе нещо друго,като това са фактите.Те не се променят от години. И не го казвам,аз ,а го казват германци,американци,англичани и т.н.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 26 Фев 2012 18:38

LEXUS написа:
E60_Power написа:Общо взето, дори аз като фен на най-добрите автомобили / 3-те топ марки - БМВ, Мерцедес и Ауди /,
Не разбрахте ли, че Тойота е номер едно? И Лексус. И ония другите кошове Дайхатсу ли какви бяха. Това са колите. А и КИА Рио.

Иначе - когато един тест се прави на 2 години, не можеш ли да се подготвиш за него?
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Фев 2012 18:41

gh0s7r1d3r написа:
LEXUS написа:
Не разбрахте ли, че Тойота е номер едно? И Лексус. И ония другите кошове Дайхатсу ли какви бяха. Това са колите. А и КИА Рио.

Иначе - когато един тест се прави на 2 години, не можеш ли да се подготвиш за него?
Значи за него се подготвят само тези с японските коли и Порше. Другите не се подготвят! biggrin.gif Силен в аргументите, както винаги!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Фев 2012 18:42

gh0s7r1d3r написа: И ония другите кошове Дайхатсу ли какви бяха. Това са колите. А и КИА Рио.
Кошове ли? Ах ,че интелигентен изказ. rolleyes.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 26 Фев 2012 18:44

gh0s7r1d3r написа:Ти запознат ли си с критериите на ТЮВ? И знаеш ли какво проверяват и за какво връщат, или си се запознал само с класацията им?
Класациите на TUF, не са ли следствие на това, което проверяват? wacko.gif
Последно промяна от Kiki на 26 Фев 2012 18:45, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 26 Фев 2012 18:45

LEXUS написа:
Ще трябва да те разочаровам cool.gif - точно те са / с известни резерви за Ауди /. Истинската кола е тази със задно предаване, мощна и удобна. Лексус са много хубави коли и не отричам този факт. Но ако искат да са на нивото на Бенц и БМВ, да вземат да изкарат такава гама модели и подобно изобилие от мотори, някои от които достигат 600 к.с. Когато започнат да правят коли, които завиват толкова добре, колкото тези две марки, изкарат на пазара автомобил, който да съперничи на най-силните им агрегати и спрат да се фукат с напълно безсмислени hi-tech джаджи и LED лампи, тогава могат да влязат в тази лига.

Горното не е налагане на мнение, а просто лична позиция.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 26 Фев 2012 18:56

E60_Power написа:Ще трябва да те разочаровам cool.gif - точно те са / с известни резерви за Ауди /. Истинската кола е тази със задно предаване, мощна и удобна.
Колега, защо мислиш, че всички останали производители, които правят колите си с предно предаване/а те са 95% от всички в света/, го правят въпреки недостатъците на тази технология?
Последно промяна от Kiki на 26 Фев 2012 18:59, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 26 Фев 2012 18:56

Тук е втория фронт на войната. biggrin.gif
Трудно се води война на 2-а фронта. laugh.gif laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Фев 2012 18:57

E60_Power написа:
LEXUS написа:
Ще трябва да те разочаровам cool.gif - точно те са / с известни резерви за Ауди /. Истинската кола е тази със задно предаване, мощна и удобна. Лексус са много хубави коли и не отричам този факт. Но ако искат да са на нивото на Бенц и БМВ, да вземат да изкарат такава гама модели и подобно изобилие от мотори, някои от които достигат 600 к.с. Когато започнат да правят коли, които завиват толкова добре, колкото тези две марки, изкарат на пазара автомобил, който да съперничи на най-силните им агрегати и спрат да се фукат с напълно безсмислени hi-tech джаджи и LED лампи, тогава могат да влязат в тази лига.

Когато е лична позиция,се пише "според мен"

Щом хай-тек джаджите за теб са безсмислени,а е най-смисленото многото коне и завиването,ясно колко разбираш от автомобили

БМВ е по-бързо от Мерцедес, значи ли това,че БМВ е най-добрата луксозна кола?

Лексус ги бие всичките и на завиване и на вървене- Lexus LFA. Когато германските коли направят такава бърза кола, тогава ела да се обадиш тук и да хвалиш немските нискотехнологични дизели.

Една луксозна кола разчита на високи технологии,а не на тракащи дизелчета и бързи завои. Мерцедес примерно не е бързак в завоите, но е по-луксозен от БМВ.
Говори за твои приоритети и не намесвай личните си приоритети в темата коя кола е най-добра,защото го правиш според собствените си разбирания,а те са далеч от истината.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 26 Фев 2012 19:01

E60_Power написа:Лексус са много хубави коли и не отричам този факт. Но ако искат да са на нивото на Бенц и БМВ, да вземат да изкарат такава гама модели и подобно изобилие от мотори, някои от които достигат 600 к.с. Когато започнат да правят коли, които завиват толкова добре, колкото тези две марки, изкарат на пазара автомобил, който да съперничи на най-силните им агрегати и спрат да се фукат с напълно безсмислени hi-tech джаджи и LED лампи, тогава могат да влязат в тази лига.

Лексус с хибридните си агрегати е по-добър от 70-80% от гамата двигатели на немските марки, така че не е нужна богата гама от безсмислени дизели. Лексус имат най-добрият агрегат V10 в момента, за който е разработено ел.оборотомер,защото моторът толкова бързо вдига обороти,че аналогов оборотомер не може да отчете толкова бързо. Този мотор развива такива обороти,каквито немските марки могат да мечтаят.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 26 Фев 2012 19:05

Kiki написа:
E60_Power написа:Ще трябва да те разочаровам cool.gif - точно те са / с известни резерви за Ауди /. Истинската кола е тази със задно предаване, мощна и удобна.
Колега, защо мислиш, че всички останали производители, които правят колите си с предно предаване/а те са 95% от всички в света/, го правят въпреки недостатъците на тази технология?
По-евтино излиза изработване на автомобил с предно предаване.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 26 Фев 2012 19:12

Kiki написа:
Колега, как ги сметна тези проценти ми е много интересно, би ли ни разказал? След като мерцедес, бмв, лексус, всички руски, лотус и много други, особено спортни коли са със задно. Като прибавим и джиповете, които са задно/4х4, ауди, субару, ламборгини и т.н. са предимно 4х4, голяма част от Пасат, Голф, Порше са 4х4, как ги изчисли, че са 95%? И можеш ли да се сетиш за една спортна и/или много бърза кола, която е с предно? Защо ли? Не е защото е много хубаво предното задвижване.

По въпроса с хай-тек лексусите. LEXUS, ти виждал ли си ЛС600х на живо? Знаеш ли колко му е голям багажника? Презокеански лайнер с място за багаж, достатъчно за дипломатическо куфарче. Смях. ИСФ е единствения Лексус, който е достоен противник на немците. Ама на тях там им е силата. Скорост, комфорт, лукс, милиони екстри. ЛС може да се мери, а дори и според мен бие 750, S500/600, но отидем ли до S63, S65, S8 изостава в отношение бързина, управление.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 26 Фев 2012 19:16

LEXUS написа:
E60_Power написа:Лексус са много хубави коли и не отричам този факт. Но ако искат да са на нивото на Бенц и БМВ, да вземат да изкарат такава гама модели и подобно изобилие от мотори, някои от които достигат 600 к.с. Когато започнат да правят коли, които завиват толкова добре, колкото тези две марки, изкарат на пазара автомобил, който да съперничи на най-силните им агрегати и спрат да се фукат с напълно безсмислени hi-tech джаджи и LED лампи, тогава могат да влязат в тази лига.

Лексус с хибридните си агрегати е по-добър от 70-80% от гамата двигатели на немските марки, така че не е нужна богата гама от безсмислени дизели. Лексус имат най-добрият агрегат V10 в момента, за който е разработено ел.оборотомер,защото моторът толкова бързо вдига обороти,че аналогов оборотомер не може да отчете толкова бързо. Този мотор развива такива обороти,каквито немските марки могат да мечтаят.
Много малко хора ги предпочитат, защото имат и много минуси - мой познат караше ЛС460 и го смени за фейслифта. Като го питах, защо не е взел 600х, каза многэмалък багажник, много по-тежък. След време, като видях хибрида ми стана ясно. Багажника е смешно малък за такава кола.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 26 Фев 2012 19:20

LEXUS написа:
E60_Power написа:
LEXUS написа: Смело изказване. И налагане на мнение. Това не са най-добрите автомобили.

Когато е лична позиция,се пише "според мен"

Щом хай-тек джаджите за теб са безсмислени,а е най-смисленото многото коне и завиването,ясно колко разбираш от автомобили

БМВ е по-бързо от Мерцедес, значи ли това,че БМВ е най-добрата луксозна кола?

Лексус ги бие всичките и на завиване и на вървене- Lexus LFA. Когато германските коли направят такава бърза кола, тогава ела да се обадиш тук и да хвалиш немските нискотехнологични дизели.

Една луксозна кола разчита на високи технологии,а не на тракащи дизелчета и бързи завои. Мерцедес примерно не е бързак в завоите, но е по-луксозен от БМВ.
Говори за твои приоритети и не намесвай личните си приоритети в темата коя кола е най-добра,защото го правиш според собствените си разбирания,а те са далеч от истината.
Да не си даваме оценки кой колко разбира от автомобили. Аз подобна оценка не ти давам / че не разбираш /, така, че и ти си я спести. Пак ще те разочаровам - Лексус не бие никой. Нито по завиване, нито по вървене. Не и БМВ и Бенц. Въпросният LFA е бутикова кола, която струва половин милион евро. И е спортен автомобил. Аз ти давам пример за луксозни лимузини / не зная защо си мислиш, че като говоря за двигатели имам предвид единствено само дизел /, които можеш на старо да купиш за под 100.000 евро и имат мотори от по над 500 коня. Един S 65 AMG е с 612 к.с. / за БМВ няма да говоря, за да звуча по-обективно /, а е кола, която е като гарсионера. А и аз може да съм фен на БМВ, ама топ колата на нашето съвремие / последните 20 години / е S класата. Друга такава кола няма. А и не знам защо оставаш с погрешно впечатление, че говоря само за дизелови мотори. Да наричаш съвременните дизелови агрегати на тези марки "тракащи дизелчета" е много несериозно. Сам го знаеш, ама нали трябва да заемеш позиция някаква.

Да, не оспорвам, че Лексус са топ оф дъ топ при хибридите. Ама / нали искаш - поне според мен / да караш кола, чийто мотор не чуваш е като да чукаш мацка и тя да мълчи. Поне според мен. Следващото по-високо стъпало вероятно ще са надуваемите мадами.

Публикувай отговор