ангренажна верига
ангренажна верига
Мнение от DanyDee » 19 Фев 2012 22:39
Здравейте приятели , от скоро имам Тойота Корола 2001 , 1.6 vvt-i и ангренажната верига се е отпуснала и се чува ромолещ шум от двигателя . Отворихме го и със сигурност това е причината за шума . Някой знае ли дали има начин да се затегне тази верига и от къде по-точно ,защото смяната с нова ще ми струва доста скъпо . Благодаря ви !
DanyDee
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: ангренажна верига
Мнение от Scott » 19 Фев 2012 22:57
Веригата ти е с автоматичен обтегач. Ако колата е над 200-250к км най-добре смени веригата (с обтегача и успокоителите). Ако не е, може да минеш само със смяна на успокоителите. Виж тук (от 14стр. нататък) :DanyDee написа:Здравейте приятели , от скоро имам Тойота Корола 2001 , 1.6 vvt-i и ангренажната верига се е отпуснала и се чува ромолещ шум от двигателя . Отворихме го и със сигурност това е причината за шума . Някой знае ли дали има начин да се затегне тази верига и от къде по-точно ,защото смяната с нова ще ми струва доста скъпо . Благодаря ви !
http://avensis.org.ru/Manual/Toyota%20A ... ANICAL.pdf
П.П. Копирай линка, щото нещо се ошашква системата

Scott
DanyDee
мехаННика
Мнение от DanyDee » 20 Фев 2012 20:56
то проблема е , че за смяна на верига ме таксуват 4 часа в сервиза по 120 лири на час
+ частите и става цена колкото да си купя същата кола в движение .
Аз за това искам да направя каквото мога без да я сменявам веригата .
Обтегача изглежда като нов . Не знам дали е възможно да са я монтирали така хлабаво при смяна ,защото в сервизната книжка пише , че е сменявана /което мен ме съмнява /.
Някой знае ли как е на английски език : ,,обтегач" и ,, успокоители " ?
+ частите и става цена колкото да си купя същата кола в движение .
Аз за това искам да направя каквото мога без да я сменявам веригата .
Обтегача изглежда като нов . Не знам дали е възможно да са я монтирали така хлабаво при смяна ,защото в сервизната книжка пише , че е сменявана /което мен ме съмнява /.
Някой знае ли как е на английски език : ,,обтегач" и ,, успокоители " ?
DanyDee
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 20 Фев 2012 23:05
1. Това е причината предишният собственик да я продаде.DanyDee написа:то проблема е , че за смяна на верига ме таксуват 4 часа в сервиза по 120 лири на час
+ частите и става цена колкото да си купя същата кола в движение
2. Съвсем точно си написал същата кола. И в друга подобна пак ще трябва да инвестираш труд и части.
3. Нямате ли си в Англия гаражни сервизи, където бай Джон да ти я смени срещу 120 лири?
Няма начин автомобил, който е купен за 1000 паунда да е като нов.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от мехаННика » 21 Фев 2012 10:44
Chain Tensioner and chain slider, колко хлабаво са я монтирали,как съдиш че проблема ти е оттам. Английските обяви и техн документация са доста коректни така че аз бих се доверил освен ако не си взел колата от некви нигерийски измамници или нашенски тИрикат. Масло има ли?
мехаННика
Мнение от coolone » 21 Фев 2012 19:03
Бате посмали малко !! Няма такива тарифи в Англия. Най-много са ми искали 40 GBP/h и разбира се има доста БГ сервизчета, които бачкат и за 20-25 GBP/h. Ако си в оня кенеф наречен Лондон мога да ти дам телефони и адреси на разни бг майстори
Пачо Кардана - Президент !!!
coolone
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru