ангренажна верига
ангренажна верига
Здравейте приятели , от скоро имам Тойота Корола 2001 , 1.6 vvt-i и ангренажната верига се е отпуснала и се чува ромолещ шум от двигателя . Отворихме го и със сигурност това е причината за шума . Някой знае ли дали има начин да се затегне тази верига и от къде по-точно ,защото смяната с нова ще ми струва доста скъпо . Благодаря ви !
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: ангренажна верига
Веригата ти е с автоматичен обтегач. Ако колата е над 200-250к км най-добре смени веригата (с обтегача и успокоителите). Ако не е, може да минеш само със смяна на успокоителите. Виж тук (от 14стр. нататък) :DanyDee написа:Здравейте приятели , от скоро имам Тойота Корола 2001 , 1.6 vvt-i и ангренажната верига се е отпуснала и се чува ромолещ шум от двигателя . Отворихме го и със сигурност това е причината за шума . Някой знае ли дали има начин да се затегне тази верига и от къде по-точно ,защото смяната с нова ще ми струва доста скъпо . Благодаря ви !
http://avensis.org.ru/Manual/Toyota%20A ... ANICAL.pdf
П.П. Копирай линка, щото нещо се ошашква системата

то проблема е , че за смяна на верига ме таксуват 4 часа в сервиза по 120 лири на час
+ частите и става цена колкото да си купя същата кола в движение .
Аз за това искам да направя каквото мога без да я сменявам веригата .
Обтегача изглежда като нов . Не знам дали е възможно да са я монтирали така хлабаво при смяна ,защото в сервизната книжка пише , че е сменявана /което мен ме съмнява /.
Някой знае ли как е на английски език : ,,обтегач" и ,, успокоители " ?
+ частите и става цена колкото да си купя същата кола в движение .
Аз за това искам да направя каквото мога без да я сменявам веригата .
Обтегача изглежда като нов . Не знам дали е възможно да са я монтирали така хлабаво при смяна ,защото в сервизната книжка пише , че е сменявана /което мен ме съмнява /.
Някой знае ли как е на английски език : ,,обтегач" и ,, успокоители " ?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
1. Това е причината предишният собственик да я продаде.DanyDee написа:то проблема е , че за смяна на верига ме таксуват 4 часа в сервиза по 120 лири на час
+ частите и става цена колкото да си купя същата кола в движение
2. Съвсем точно си написал същата кола. И в друга подобна пак ще трябва да инвестираш труд и части.
3. Нямате ли си в Англия гаражни сервизи, където бай Джон да ти я смени срещу 120 лири?
Няма начин автомобил, който е купен за 1000 паунда да е като нов.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 1 път
Туй по времето на Маргарет Татчър ли?coolone написа:Бате посмали малко !! Няма такива тарифи в Англия. Най-много са ми искали 40 GBP/h
Я виж тая статийка от 2010-та:
http://www.telegraph.co.uk/motoring/new ... -high.html