Какъв ще е следващия ви автомобил - японски или немски
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Какъв ще е следващия ви автомобил - японски или немски
Тъй-като явно въпроса вълнува доста колеги из форума, дайте да видим какво ще рече статистиката laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
Тъй като гласувам първи, нека да споделя своите критерии при избор на автомобил досега, и нататък:
-досега - здрав автомобил, при който виждаш, че е мислено когато се конструира (т.е. икономическите мениджъри не са се бъркали толкова в конструктивните особености)... Трябва ми седан, сравнително икономичен, с удобни задни седалки (за пътуване - не си мислете глупости), и голям багажник....
Както знаете - преди няколко години имах и едно BMW 325тд, колкото за цвят... Та впечатленията ми от него (а и от БМВ тройка предпоследния модел) са за добро управление при сухо, доста нервно при мокро, а за сняг - ааабеее... много внимателно управление laugh.gif Вътре ми е тясно, а задните седалки - абе няма толкова некомфортен автомобил....
Авенсиса - доста по-комфортен като возия без да е толкова рязък като управление. Маздата - по-твърда от Авенсиса и в пъти по-добро стоене на пътя от БМВ тройка.
Като вътрешно място и багажник - и маздата и авенсиса превъзхождат отвсякъде БМВ 3...
Като цена - несравними.... Затова - избора бе японски автомобил...
-следващ автомобил (ако $$ позволят laugh.gif )... По-голям атмосферен бензинов двигател. И 4х4... Карал съм трубо-бензинов двигател и атмосферен бензин, като атмосферката бе малко по-мощна от турбото... ТВЪРДО атмосферката е по-приятна за каране... Въпреки, че турбо-двигателя обикновено е по-евтин при еднакви мощности...
В по-горните класове немските автомобили стават неразумно скъпи, при условие, че японските екземпляри в повечето случаи ги бият като параметри, цена и удобство...
Така, че въпреки, че не омаловажавам постиженията на немското машиностроене, ще заложа отново на японската конструкторска мисъл и качество
-досега - здрав автомобил, при който виждаш, че е мислено когато се конструира (т.е. икономическите мениджъри не са се бъркали толкова в конструктивните особености)... Трябва ми седан, сравнително икономичен, с удобни задни седалки (за пътуване - не си мислете глупости), и голям багажник....
Както знаете - преди няколко години имах и едно BMW 325тд, колкото за цвят... Та впечатленията ми от него (а и от БМВ тройка предпоследния модел) са за добро управление при сухо, доста нервно при мокро, а за сняг - ааабеее... много внимателно управление laugh.gif Вътре ми е тясно, а задните седалки - абе няма толкова некомфортен автомобил....
Авенсиса - доста по-комфортен като возия без да е толкова рязък като управление. Маздата - по-твърда от Авенсиса и в пъти по-добро стоене на пътя от БМВ тройка.
Като вътрешно място и багажник - и маздата и авенсиса превъзхождат отвсякъде БМВ 3...
Като цена - несравними.... Затова - избора бе японски автомобил...
-следващ автомобил (ако $$ позволят laugh.gif )... По-голям атмосферен бензинов двигател. И 4х4... Карал съм трубо-бензинов двигател и атмосферен бензин, като атмосферката бе малко по-мощна от турбото... ТВЪРДО атмосферката е по-приятна за каране... Въпреки, че турбо-двигателя обикновено е по-евтин при еднакви мощности...
В по-горните класове немските автомобили стават неразумно скъпи, при условие, че японските екземпляри в повечето случаи ги бият като параметри, цена и удобство...
Така, че въпреки, че не омаловажавам постиженията на немското машиностроене, ще заложа отново на японската конструкторска мисъл и качество

- martod
Re: Какъв ще е следващия ви автомобил - японски или немски
Ама под "Японски" да разбираме JDM или изобщо ?slowtraveler написа:Тъй-като явно въпроса вълнува доста колеги из форума, дайте да видим какво ще рече статистиката laugh.gif
Защото аз лично ако VIN-а на една кола не започва с J, като едното нищо ще гласувам за Немските .. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Гласувах за Японски, защото Авенсиса е първият ми автомобил / от 14 бр./ с толкова много екстри, системи за сигурност, изключително комфортен, стабилен и не на последно място много здрав.
За 200 000км НЕ Е ВЛИЗАЛ В СЕРВИЗ ЗА КАКЪВТО И ДА Е РЕМОНТ!
А дали започва ВИН-а му с J, не ме вълнува, защоно Авенсиса е правен в Англия с полски двигател и въпреки всичко и такъв, какъвто го описах. Изглежда е забравил, че не е правен в Япония. laugh.gif
За 200 000км НЕ Е ВЛИЗАЛ В СЕРВИЗ ЗА КАКЪВТО И ДА Е РЕМОНТ!
А дали започва ВИН-а му с J, не ме вълнува, защоно Авенсиса е правен в Англия с полски двигател и въпреки всичко и такъв, какъвто го описах. Изглежда е забравил, че не е правен в Япония. laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Аз мисля, че този спор е безсмислен.
При купуването на автомобил има много фактори, не на последно място и моментен шанс и настроение. Преди 2 седмици за малко не си купих един Лексус RХ300. Но ми влязоха други мисли и докато ги мислех някой друг го купи. Ако е някой съфорумник да си признае. biggrin.gif
Сега не съжалявам и продължавам да се кефя на Королката.
При купуването на автомобил има много фактори, не на последно място и моментен шанс и настроение. Преди 2 седмици за малко не си купих един Лексус RХ300. Но ми влязоха други мисли и докато ги мислех някой друг го купи. Ако е някой съфорумник да си признае. biggrin.gif
Сега не съжалявам и продължавам да се кефя на Королката.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Милиони потребители го правят. Защо не и ти? В крайна сметка всичко зависи от твоето лично желание и емоция, а не от статистики.Scott написа:А аз обнадежден от статистиките на ДЕКРА, ще избера немското ...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Естествения и закономерен избор / голям мотор, турбо, автомат, елегантен салон и прекрасен външен вид /. Нещо от тоя род, но след няколко години, когато ще мога да влезна в цена:
http://www.autohus.de/cms/cardb/druck.p ... =0&bk=form&
http://www.autohus.de/cms/cardb/druck.p ... =0&bk=form&
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Следващата ще е Cruiser или Lexus RX.
Често возя децата и затова искам да е малко по-висока, та ако има близки срещи от трети вид да сме малко по-високо.
Иначе съм мислил и за Hilux, Highlander или Sequiola, ама няма да влязат в гаража.
Често возя децата и затова искам да е малко по-висока, та ако има близки срещи от трети вид да сме малко по-високо.
Иначе съм мислил и за Hilux, Highlander или Sequiola, ама няма да влязат в гаража.
Последно промяна от Rudy на 18 Фев 2012 18:53, променено общо 1 път.

- slowtraveler
А защо не 'голям мотор без турбо'...
Нещо като това http://autos.aol.com/cars-Infiniti-G37x-2012/overview/
Нещо като това http://autos.aol.com/cars-Infiniti-G37x-2012/overview/