Лек автомобил 2х2?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 12 Фев 2012 11:46
nowyaris
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 12 Фев 2012 11:51
Съгласен съм с теб!Владислав написа:......Понякога електрониката далеч не може да постигне това, което знае и може опитният водач.
Явно доста хора не мислят като мен.Явно и затова производителите не го предлагат дори като опция за автомобила.Както и да е - може и да са прави - хората си купуват коли без климатик за по-евтино, те ще им слагат блокажи....

Аз затова му написах на Кики, че не е много сигурно дали VSC-то му е помогнало да излезе от рисковата ситуация или то го е вкарало в нея. biggrin.gif
Аз лично предпочитам по-прости автомобили, които изпълняват моята воля, а не вземат програмирани решения вместо мен. Отделно и цената им е по-висока т.е. плащаш "екстри", които по-скоро ти пречат.

Ето цитат от описанието на Интегрираната система за контрол на управлението на РАВ4.
ВНИМАНИЕ: Винаги шофирайте със скорост и по начин, съобразени с условията на движение и местното законодателство. Системите за сигурност, вградени в автомобилите, имат за цел да подпомогнат и/или коригират действията на водача, но не могат да променят действието на физичните закони.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Мнение от slowtraveler » 12 Фев 2012 11:58
Тракшъна заради това има бутон за изключване- точно за такива положения - за да не ти отрязва газта (и това го пише във всяка книжка на автомобилите)...
Повечето тракшъни действат така: при превъртане на колело отнема газта, а ако и това не помогне - удря спирачка на по-бързо въртящото се колело...
Някои - само отнемат газта....
Относно опитния водач - според мен той може да използва правилно и да извлича ползи от всички системи в автомобила... А като не използваш предимствата на автомобила, можеш да закъсаш и на равно място ...
Имам приятел - ловджия и съответно активен участник в офроуд изпълненията...
Та последния път влачил из пясъците на Камчия някакъв младеж с джип... И след поредното закъсване този път и от колегата (кара боен джип Тойота) и викане на голям трактор , забелязват, че момъка, когото се опитват да измъкнат, е изключил четворното предаване и кара само на един мост, и в същия момент дава само газ до дупка (хвърчи пясък и се заравя моментално до мостовете)...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
alexgti
KiLLeR
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 12 Фев 2012 22:44
До сега се справям прилично с Королата, а дори и жена ми с Корсата. Наистина, по-предпазлив съм и не се набивам в "лютеницата", избирам си маршрут и място за паркиране, но се движа.

Като си помисля такава зима не помня от 1981 г. За 1-2 месеца на 30 години не си заслужава масрафа.

През останалото време е по-комфортно и по-икономично да се транспортираш с автомобил.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Мнение от gh0s7r1d3r » 12 Фев 2012 23:10

Иначе по темата - по-често се среща някакъв вид блокировка на заден диф, отколкото на преден. И има логика да не е масов. Преди 7-8 години се качих за сефте на куатро - ауди 100 2.8 v6. Има бутон за блокировка на задния диф и аз, незнаещ натиснах бутона и още се чудя как се разминах с тия мантинели на следващия светофар. А той блокира задния. Ако по грешка блокираш предния ще се убиеш със сигурност...
Със сигурност няма да сбъркаш!Владислав написа:Джими, прав си-за 4х4, ама засега не виждам опция да се кача на такъв автомобил.Или ако се кача ще е на Subaru.Ама по-напред във времето.
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
gh0s7r1d3r
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от KiLLeR » 12 Фев 2012 23:29
То това е като цифровата телевизия за която плащам пълен пакет, а реално гледам не повече от 10 телевизии. Като ме попитат защо ги плащам всички тогава? Отговора ми е: Веднъж ще искам да гледам нещо и няма да мога. Нервите са си важниzi_zi_top написа:И мен ме бяха налегнали подобни мисли последните 2 седмици, но след това размислих.
До сега се справям прилично с Королата, а дори и жена ми с Корсата. Наистина, по-предпазлив съм и не се набивам в "лютеницата", избирам си маршрут и място за паркиране, но се движа.![]()
Като си помисля такава зима не помня от 1981 г. За 1-2 месеца на 30 години не си заслужава масрафа.![]()
![]()
През останалото време е по-комфортно и по-икономично да се транспортираш с автомобил.

KiLLeR
Мнение от cokata » 13 Фев 2012 01:58
gh0s7r1d3r написа:Докторе, можеш да се радваш на комфорта на лекия автомобил и едновременно с това да имаш повече от възможностите на масовите СУВ едновременно.
Тука подкрепям напълно колегата gh0s7r1d3r

Само за 2 дена и..... няма такъв кеф

Относно заглавието - не трябва ли да е 4х2?

Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
cokata
Мнение от Владислав » 13 Фев 2012 11:40

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
-
Мнение от gh0s7r1d3r » 13 Фев 2012 13:40
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
gh0s7r1d3r
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 13 Фев 2012 13:56
То нормалните автомобили са направени да се карат по пътищата biggrin.gifgh0s7r1d3r написа:Импреза СТИ с DCCD има частична блокировка механична на предния мост. Повечето коли след 2004-2005 имат електронна блокировка - ESP, VDC, ASR, DSC и т.н, но те са сравнително неефективни. Единствената истинска блокировка си е ръчния блокаж, но такова чудо има само при сериозните офроуд машини.
Vesko
-
Мнение от nowyaris » 13 Фев 2012 15:02
...... по нормалните пътища.Vesko написа:То нормалните автомобили са направени да се карат по пътищата biggrin.gifgh0s7r1d3r написа:Импреза СТИ с DCCD има частична блокировка механична на предния мост. Повечето коли след 2004-2005 имат електронна блокировка - ESP, VDC, ASR, DSC и т.н, но те са сравнително неефективни. Единствената истинска блокировка си е ръчния блокаж, но такова чудо има само при сериозните офроуд машини.
nowyaris
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 13 Фев 2012 15:48
Пред природата всички пътища са еднакви (е може би японските не са). Ама аз имам повече чакане в задръствания в европа, от колкото в БГ biggrin.gifnowyaris написа:...... по нормалните пътища.Vesko написа:То нормалните автомобили са направени да се карат по пътищата biggrin.gifgh0s7r1d3r написа:Импреза СТИ с DCCD има частична блокировка механична на предния мост. Повечето коли след 2004-2005 имат електронна блокировка - ESP, VDC, ASR, DSC и т.н, но те са сравнително неефективни. Единствената истинска блокировка си е ръчния блокаж, но такова чудо има само при сериозните офроуд машини.
ПП: Тази година за първи път ме спряха да чакам насред пътя в бг... А по "нормалните" в какво задръстване бях 2006-та... biggrin.gif
Vesko
-
Мнение от nowyaris » 13 Фев 2012 16:41
Сигурно караш повече в Европата,отколкото в БГ.И не говори за случаи в които чакаш из задръстванията,а за случаи когато чакаш трактор biggrin.gif .А за природата си прав.Въпреки че става дума за "българска" природа.Къде мислиш да зарязваш?Vesko написа:Пред природата всички пътища са еднакви (е може би японските не са). Ама аз имам повече чакане в задръствания в европа, от колкото в БГ biggrin.gifnowyaris написа:...... по нормалните пътища.Vesko написа:
То нормалните автомобили са направени да се карат по пътищата biggrin.gif
ПП: Тази година за първи път ме спряха да чакам насред пътя в бг... А по "нормалните" в какво задръстване бях 2006-та... biggrin.gif
nowyaris
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru