Пасат или Авенсис ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 07 Фев 2012 18:41

slowtraveler написа:ToyotaPassion, статистиката и TUV никак не те топлят, когато се наложи да изкараш от своя джоб няколко хиляди за ремонт на сравнително нова кола - играл съм го тоя театър...
Та това са 'градски легенди' докато не се опариш сам - разбирам напълно огорчението от автомобила изразено в горния цитат....

При кола втора ръка бих гледал не толкова ТЮВ и т.н., колкото състоянието на конкретния автомобил...

А доколко Авенсис е производно на японското автомобилостроене - въпроса е доста спорен :whistle:
Статистиката иТЮВ не топлят,просто показват вероятната честота с която ще вадиш пари от джоба си за да поддържаш в отлично състояние някой модел.За кола втора ръка не знам как е,аз за нова от магазина гледах ТЮВ за пет годишна през 2007.Гледах си и кисията,естествено. За последните близо пет години се убедих,че немците имат перфектна статистика-и съдейки от моята кола,и от няколко чужди-много познават немците biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Ама всеки да си кара каквото иска?може/.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Фев 2012 19:27

Владислав написа:Колега, E60_Power ще ми кажеш ли с какво новата 7-ма серия е толкова уникална?Не се заяждам-просто не съм чел нищо за нея и питам.BMW ги харесвам от към двигатели, и технически решения.Определено ме дразнят от към дизаин.
И аз това се питам. И аз харесвам БМВ откъм двигатели и технически решения. Но Lexus LS 600hL е по-технологичен и уникален от 7-ма серия на БМВ. Лексуса е тоталната луксозна кола с високи технологии. БМВ бледнее според мен.
За дизайн да не говорим-той е лично възприятие. На мен Лексус е с по-класен дизайн. БМВ-тата са ми все едни същи от години, нищо интересно.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 07 Фев 2012 19:36

PESHO OT MARS написа:Мнението ми хич не олеква. Казах само че съм се накарал достатачно на клесави малолитражни дизели. Както виждаш уточних с колегата E60 че когато говорим за 6+ цилиндъра има с какво да впечатлява и там всичко е до вкусове. Надолу нещата за мен ЛИЧНО са си мазохизъм.

На за да подбазикна темата и да я пратя в оригиналното и русло цитирам мнение на един мой приятел (състоятелен човек във всяко едно отношение) мнението е писано около 2006 година:

Отдавна съм се наканил да пиша и все не ми остава време да ви поразкажа за Японското автомобилно строителство пречупено през призмата на европееца.

Както повечето от вас знаят преди точно година си купих две Тойото Авенсис. Двата екземпляра бяха първата и втората такава кола в БГ. Новият дизел 150 коня всички екстри по 3 възможно най-скъпия модел от ценовата листа на ТМ Ауто.

Първоначално бях шашардисан, всичко което може да се мечтае в автомобилната индустрия. Колите вървят на самолети, комфорт интериор, визия просто перфектни.

1-ва Случка - първа седмица.
Първата седмица отивам на море. Над 160 странен свирещ звук. Над 200 не може да се понася направо си викаме в колата....бре вдигам телефона и набирам търговеца в ТМ Ауто.
аз: Петко колата свири ужасно над 200 км/ч.
Петко (търговеца): Ми ъъъ такова ти що караш с 200
аз: бе човек...ти ма притесни...аз за 60 бона кола ли съм си купил или ТРОМПЕТ???

Резултата ...поръчка, чакане, за уплътнители на вратите.
Втората кола се оказа още по зле - над 140 км/ч свиреше..смилих се над колегата дето я кара викам - хайде турете му моите нови уплътнители аз пак ще чакам.
Крайния резлтат на втората седмица нови уплътнители на двете коли за радост фабричен недостатък.

Впечатлението ми: Ех всичко се случва недогледали в завода ама ето тези от сервиза са направо супер никакви грижи и всичко безплатно! Но странна работа на най скъпия модел ли баш няма да докарат елементарни неща.

2-ра Случка - на 6-ти месец.
Тропа по малко в неравни терени...ах какво ли е - преглед на ходова част. Всичко е ОК. Хм какво ли е тогава. Питам и ми казват...ааа че те всички Авенсиси така си хлопат. А стига бе... значи чисто новите коли тропат по зле от предишната ми кола (А6 на 10 години).
Тръгвам си смаян.
Но после започна едно странно потропване като минавам през спящи полицаи и става все по зле. Всеки път ТРЯС! отпред....пак в сервиза чакам 3 седмици и хоп. Чисто новички амортисьори!!!
Този титан на качествената автомобилна индустрия, този еталон за качесто се раздели с оригиналните си амортисиори едва на 20 хил км.
Впечатлението ми ...смяан невярващ на това което се случва си тръгвам от сервиза...с новички гаранционни амортисиори.

Резултата: ТРЯС! още на първия спящ полицай ...ми те така си тропат! т.е. немаше резултат

3-та случка на 35 хил км или 8 ми месец
Качвам се на Алеко по пътя вятър прах на фарове идилия кеф....странно все едно прехлъзва съединителя...нищо хубава компания, готина музика, заблудил съм се.
Спирам на Простор....бе много облаци много чудо и тази странна миризма и ....А! Това не са облаци нещо май ...ГОРИИИИИ!!!!...отварам капак ....УЖАС! съединителя гори с облаци пушек и страшна воня ...и така има няма 10 мин. Педала в нулата съединител няма скоростите се вкарват с ритник.
Нема излет провалена вечер.
Още на другия ден в сервиза - 1 седмица разглобяват колата. Учтиво ме уведомяват, че съединителя НЕ Е гаранционна повреда защото е консумативи струва едва 2000 лв.
Скандал, шеф на сервиза, шеф на Тойота БГ....пак скандал. Е..ще мине за гаранционен. Отдъхвам си 3 седмици без кола от които "цели" 2 дни с оборотен Ярис (Най новия модел - много ме изкефи ама за това друг път).
Впечатленията...вече не искам ТОЙОТА НЕ И НИКОГА!

Резултата - нов съединител за тяхна сметка, 3 седмици без кола и същата натрапчива миризма (на 2000 лв) всеки път като се поозори количката.

4-та случка 8 ми месец - 20 000 км...втората колица.
Пламъци...дим....миризма пак на 2000 лв. Същата случка - пак шеф на сервиза, друг шеф - скандал, още по-голям шеф пак скандал. Я пак минава за гаранционно макар, че "сигурно ги караме неправилно". Пак 3 седмици без кола ама поне с оборотна Корола. Обаждат се от сервиза - "Ми то освен съединителя се е прецакала една семеринга и маслото от скоростната кутия е изтекло в съединителя та освен, че сменяме съединителя оправяме първа и втора скорост"

Резултата същия както в 3-ти случай...Впечатленията....ЗАТВЪРДЕНИ - Тойота= мръсна дума.

5-ти случай 25 хиляди (втората кола явно върви по бавно щото минава по-малко км ) - 12 месец

Странно виене отзад. Лагер? В сервиза.

Да! Лагер на главина - а стига бе баси случая ...новия лагер е гаранционен..ха ха...не! Според сервиза лагера е консуматив. Не ми се разказва но прочетете предишния случай как се праи скандал.

Впечатленията - От сервиза се гаврят с мен....Производителя е най-големия съединител***, а Тойота никога повече!!!

Резултат. НЯМА..виенето си е пак там ..."А ние за всеки случай сме сменили цялата главина"
ГРЪНЦИ

6-ти случай от събота

Колата вече е на достолепната достойна за уважение възраст цеееели 12 месеца. Карам булка. Сватба. Цветя. Балони. Празник.
Качваме се в колата и потегляме към ритуалната зала. Натискам клаксона....и гооордо потеглям.
Би БИИИИИП. БИ БИИИП. БИ ............тишина. А?! Тва па к'во е? ...познахте нали? Клаксона изгоря

Карам булката и нямам свирка ...ей това ако не е КАЧЕСТВО - Здраве. А бъзиках търговеца, че не съм си купил за 60 бона тромпет (за справки 1-ви случай) На ти сега тромпет...даже клаксон не си си купил Ники с тези пари...щото няма.

Резултата - тромбата е изгоряла. Това е гаранционен проблем (А!? Този път не псувах шефове...има напредък), но изгорелия бушон на тромбите е консуматив така че дължите 1,20 лв.

Впечатленията - ...сещайте се!

*** съединител - долен ляв педал
Аз от цялото викане на твоя приятел чета,чета, и не разбрах за повреди, освен един семеринг на ск.кутия. Всичко останало е сменяно без резултат. Съединител- начин на каране, може да кара Авесис дизел като Селика, знае ли човек. След смяната резултатът е същият както пише човекът.Иначе всички с Авенсиси щяха да пищят. Уплътненията се сменяха гаранционно-това е така. Явно не е имало и повреда в лагер!
Тропането..... пак лично възприятие- ако тропа и се сравни с оборотен Авенсис ,който не тропа, в Тойота ще му оправят проблема. Явно и това не е коректно отразено от приятеля ти с големите букви.
Имал Ауди на 10 години, явно фен на немските коли, постнал във форума на Ауди,помня му поста,чел съм го, явно карал 2 служебни тойоти и с нетърпение искал да ги оплюе. Според мен историята е доста прозрачна.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 07 Фев 2012 19:48

E60_Power написа:
А и ако трябва да бъда пределно откровен, макар, че не желая да влизам в подобен разговор в този форум / в нашето семейство имаме Тойота, все пак /, разликата между БМВ Е60 и Тойота Авенсис е огромна и все в полза на БМВ - качество на използваните материали, обем на моторите, изработка, стоене на пътя, прецизност на управление, визия, имидж, ако щеш. Всичко. Просто са различни вселени. Затова са и на различни цени. Може би най-доброто потвърждение на моите думи е факта, че Тойота лансира Лексус като конкуренция на МБ, БМВ и Ауди.
"Цената на Авенсис-а е двойно по-ниска от тази на БМВ Е60 най-малкото, защото това са напълно различни като концепция автомобили." Точно защото са различни като концепция,клас,потребители, затова и имат разлика в обема на моторите.
За визия пак ще помоля да не си налагаме мненията. Другите БМВ-та не ми харесват,но специално Е60 ми харесва, има общо с японския дизайн с тия дръпнати фарове и стопове. Другото БМВ,което ми харесва е X6, но X5 пък според мен е доста грозно.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Фев 2012 21:03

Темата стана: "Тойота срещу всички останали"... biggrin.gif
Интересна работа на паркинга на нашата болница са 5 нови Ленд Крузера, 3 Авенсиса 2 (фейслифт) и 4 Короли (2 хечбека, комби и Версо), 2 Яриса + един 15 годишен Хайлукс и никой от нас няма никакви проблеми и оплаквания.
Сигурно сме големи късметлии или по-вероятно Тойота е КАЧЕСТВЕН АВТОМОБИЛ! :thumbsup:
Единият от колегите е с БМВ, но напоследък в снеговете идва с един Ситроен С3...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 07 Фев 2012 21:09

zi_zi_top написа:Темата стана: "Тойота срещу всички останали"... biggrin.gif
Интересна работа на паркинга на нашата болница са 5 нови Ленд Крузера, 3 Авенсиса 2 (фейслифт) и 4 Короли (2 хечбека, комби и Версо), 2 Яриса + един 15 годишен Хайлукс и никой от нас няма никакви проблеми и оплаквания.
Сигурно сме големи късметлии или по-вероятно Тойота е КАЧЕСТВЕН АВТОМОБИЛ! :thumbsup:
Единият от колегите е с БМВ, но напоследък в снеговете идва с един Ситроен С3...
Не сте само Вие късметлиите! И аз съм от тях. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
ToyotaPassion

Мнение от ToyotaPassion » 07 Фев 2012 21:14

Kiki написа:
И аз! И аз! С трета Тойота поред все късмета ме гони! :thumbsup: biggrin.gif
Изображение Lexus RX 450h 2010 299hp

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 07 Фев 2012 21:14

Само ще отбележа ЛИЧНИТЕ си предпочитания!
За 100 000 лв. предпочитам да си купя Ленд Крузер пред каквото и да било суперско БМВ! Пък нека ми е зле! laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 07 Фев 2012 21:35

да припомня> :rock:
Прикачени файлове
vaz_blqdove.jpg
vaz_blqdove.jpg (196.33 KiB) Преглеждано 1588 пъти
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Фев 2012 22:29

i posle na doktorite im plashtali malko, ta zatova orivali da rabotiat navan:)

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 07 Фев 2012 22:33

Ние сме в елитна частна болница и не ни плащат, а си заработваме заплатата. cool.gif

Аватар
vs_hristov

Мнение от vs_hristov » 07 Фев 2012 23:30

ToyotaPassion написа:
Kiki написа:
И аз! И аз! С трета Тойота поред все късмета ме гони! :thumbsup: biggrin.gif
И аз! И аз! С трета Тойота Корола поред все късмета ме гони! biggrin.gif
BMX,Мерцедеси,вагове и др.подобни,нямам думи да опиша в какви тотални боклуци са се превърнали,но добре че ги има та да се искара някой лев преборвайки се с поредната им безгранична глупост!Иначе са СТРАХОТНИ машини,прецизно направени да ти изпразнят джоба-виждаш го-харесва ти,сядаш в него-копуваш го,караш го-гледаш косело,мигачи не даваш(дори да ти е здраво релето)-ти си над тия неща,път не правиш-под достойнството ти е и т.н и т.н.до момента в който не се усветка цялото защото в датчика има датчик който следи сензор и тои се повредил.Добър ден-Мерцедесоууууу колкоуууу.Е поне диагнозата е ясна пише я в талона!
Сега разбирам:99,9% от доволнте притежатели на японски автомобили,са просто късметлии,включително и аз с моя иначе японски боклук.Живи и здрави да сме колеги,наслаждавайки се на късмета,че без него с тия трошки........А и по добре май новите посетители на форума да не питат Japan или STROSH(о! извинете BOSH),а въпроса им да е: Да стана ли късметлия?
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
P.S.Искренно се надявам по-малко хора извън форума да прочетат това,че си е гавра с допълнителните доходи,а на тези тук,които по някакъв начин съм засегнал предварително се извинявам :whistle:
......Things will happen while they can ........It's easy when you're Big in Japan.........

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Фев 2012 23:36

zi_zi_top написа:Ние сме в елитна частна болница и не ни плащат, а си заработваме заплатата. cool.gif
Зизи, не се заяждам. Просто игра на думи. Но все пак заплатата някой я плаща biggrin.gif И все пак има някаква системна грешка за да има много добре платени доктори, а в същото време да иам много пациенти без адекватни медицински грижи. Като не визирам само БГ. Май грешката си е световна. wacko.gif

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 08 Фев 2012 00:06

LEXUS написа: твоя приятел чета,чета, и не разбрах за повреди, освен един семеринг на ск.кутия. Всичко останало е сменяно без резултат. Съединител- начин на каране, може да кара Авесис дизел като Селика, знае ли човек. След смяната резултатът е същият както пише човекът.Иначе всички с Авенсиси щяха да пищят. Уплътненията се сменяха гаранционно-това е така. Явно не е имало и повреда в лагер!
Тропането..... пак лично възприятие- ако тропа и се сравни с оборотен Авенсис ,който не тропа, в Тойота ще му оправят проблема. Явно и това не е коректно отразено от приятеля ти с големите букви.
Имал Ауди на 10 години, явно фен на немските коли, постнал във форума на Ауди,помня му поста,чел съм го, явно карал 2 служебни тойоти и с нетърпение искал да ги оплюе. Според мен историята е доста прозрачна.
Ники е сериозен човек както казах а не неосъзнат състезател.

Да ти се прецакат съединителите и на двете коли не ми звучи като единична грешка.

Относно оправянето на проблемите е видно от опитите на ТМ Ауто да пишат фактури с 4 цифрени суми за гаранционни ремонти.

И определението "карал 2 служебни Тойоти" е некоректно, то предизвиква асоциация на човек на който са му сипали една кола да я троши както намери за добре. Колите си ги и избирал лично той и плащал лично той от парите на фирмата в която е съсобственик. Идеята на тези коли е да са надежни и комфортни на приемлива цена и разход за движение за да подпомагат бизнеса. Резултата е бил съвсем различен. Сега човека има 2 Q7 на тяхно място и 3.5 год по тях е првил предимно профилактики. Сериозна аврия е че и на двете им изгоряха Щайбауер-ите което все пак си е афтермаркет оборудване. Далеч съм от мисълта че са безпроблемни защото май почват да се обаждат разни дреболии, но Q7 макар и премиум никога не е бил еталон за безпроблемност. Искам само да покажа за кой ли път го казвам че не всичко е само бяло и черно и че съществуват доста различни истории за колите.

Аз имам достатачно Тойоти за да харесвам марката много но последната ми кола е Хонда, защото считам че еквивалентната Тойота е доста надценена на пазара втора ръка заради името.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Фев 2012 00:09

LEXUS написа:Съединител- начин на каране, може да кара Авесис дизел като Селика, знае ли човек.
Ако на чоек не му се кара, може и бавно като селика да го кара biggrin.gif

Заключено