Пасат или Авенсис ?
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Опитах се да прочета темата, но по-далеч от махагона дето бил "истински"на Е34 не стигнах. Достатъчен ми е махагона в хола. А не мога и без клена в барабаните, ама това е друга тема. Сега разбирам, защо за някои коли казват, че са "дървени"...E60_Power написа:Една тема във форума на БМВ за Авенсис. Разнопосочни мнения, общо взето.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?p=553710
ПП. Не знам как става това - хем най-хубавата кола е служебната, хем всички "писатели" във БМВ форума са гледали и чували само за служебни тойоти....
А и май Веско много плаща на подчинените си та карат "Баварише М-Пауъррррр!"
Последно промяна от Rudy на 06 Фев 2012 15:07, променено общо 1 път.

еми по целия нет го хваляът като най-доброто в класа си , е не вярвам Форд да имат толкова пари ??????? аз самия също не му вуждам достойнствата ??Kiki написа:Че кой, освен повечето собственици на Мондео го хвалят?Toyko написа:аз например ще бъда благодарен някой да ми каже защо хвалят форд мондео ?..
Погледни в класацията на TUF по надежност и качество къде се намират двата автомобила.
Защо ние трябва да те убеждаваме ?
Единия е на 5-то място, а другият някъде към 100-ното.
Какво повече да говорим?
е малко е смешна тая темаE60_Power написа:Една тема във форума на БМВ за Авенсис. Разнопосочни мнения, общо взето.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?p=553710

Погледнете за справка какво изкарва няма място за чувства тука. нито немците нито японците се подават на чувства според мене когато правят добри технологии.
Аз нищо не казвам за Авенсис-а. Просто идеята на тази тема е човека да направи своя избор. Темата във форума на БМВ в просто различна гледна точка. Който както иска да я разбира. Имам приятел с Авенсис / беше на 10 месеца, когато я взе - преди 4г. / и не съм го чул да се оплаква. Но той е грамотен шофьор и си поддържа колата. Явно, това е разковничето - поддръжка, грамотно каране и грижа за колата. Аз не бих дал пари нито за Пасат, нито за Авенсис. Други биха дали. Въпрос на лични предпочитания. Королата на жената много й харесва. На мен - не особено.Toyko написа:е малко е смешна тая темаE60_Power написа:Една тема във форума на БМВ за Авенсис. Разнопосочни мнения, общо взето.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?p=553710звучи ми съвсем сектантско и нямаше много факти . Всеизвестно е, че някои марки привличат доста неубедилтелни маниаци, но аз обичам фактите и затова цитирах на един колко по-скъпо на нанометър му излиза бмв петица или дори тройка от един авенсис, всичко е цифри.
Погледнете за справка какво изкарва няма място за чувства тука. нито немците нито японците се подават на чувства според мене когато правят добри технологии.
Когато модела на Avensis-а от 2006 година беше чисто нов, го сравняваха в Auto Bild с А4, 3-та серия на BMW и VW Passat.Изкараха го като най-смотан...(каква изненада).Като моторизация и динамика/икономичност беше първи, но като всичко останало според тях не става...Такааа вече 6 години по-късно за мен това е автомобил с много достоинства, корав и относително безпроблемен, ако се кара в Западна Европа с качествени горива.На фона на останалите тойотата се е обезценила с времето най-малко.Защо?От друга страна има и най-малко предлагани такива екземпляри втора употреба.А съм сигурен че в континентален мащаб е не по-малко продаван от конкурентите си.Явно хората си харесват автомобила.Явно възрастта му влияе най-малко.Явно "евтините' материали продължават да са качествени с течение на времето...Не знам..Или пък всички купувачи са бунаци...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Ето тук е истината. Всичко друго е празни приказки за дечица, невиждали и неподържали коли biggrin.gif
Там където в класацията свършват Тойотите започват другитеbiggrin.gif
Рейтинг на TUV качеството на автомобилите за 2011. Става дума за нови коли.
Място Модел Процент дефекти Среден пробег (хил.км)
1 Toyota Prius 2,2 % 43
2 Porsche 911 2,3 % 33
2 Toyota Auris 2,3 % 37
2 Mazda 2 2,3 % 33
5 Smart Fortwo 2,5 % 29
6 VW Golf Plus 2,6 % 43
7 Ford Fusion 2,7 % 34
7 Suzuki SX4 2,7 % 40
9 Toyota RAV4 2,8 % 49
9 Toyota Corolla Verso 2,8 % 49
11 Mercedes C-Klasse 2,9 % 46
11 Mazda 3 2,9 % 42
13 Audi A3 3,3 % 53
13 Honda Jazz 3,3 % 34
15 Mazda MX-5 3,4 % 31
15 Toyota Avensis 3,4 % 55
15 Toyota Yaris 3,4 % 36
18 Mazda 6 3,5 % 53
19 Porsche Boxster/Cayman 3,6 % 33
20 Audi TT 3,7 % 41
20 VW EOS 3,7 % 41
22 VW Golf 3,8 % 50
22 Opel Meriva 3,8 % 36
24 Opel Vectra 4 % 66
24 Kia CEED 4 % 40
26 Ford Mondeo 4,1 % 53
26 Ford Fiesta 4,1 % 36
26 Porsche Cayenne 4,1 % 52
26 Mazda 5 4,1 % 50
26 Suzuki Swift 4,1 % 36
31 Audi A4 4,2 % 71
31 Opel Astra 4,2 % 51
31 VW Touran 4,2 % 64
34 Mercedes B-Klasse 4,3 % 43
34 Opel Tigra Twintop 4,3 % 32
34 Nissan Note 4,3 % 41
34 Skoda Fabia 4,3 % 34
34 Toyota Aygo 4,3 % 36
39 BMW 7er 4,4 % 69
39 Ford Focus C-Max 4,4 % 47
39 Opel Corsa 4,4 % 37
39 Honda Civic 4,4 % 44
39 Suzuki Grand Vitara 4,4 % 44
44 Ford Focus 4,5 % 53
44 Opel Antara 4,5 % 48
44 Kia Rio 4,5 % 42
47 Audi A6 4,7 % 85
47 BMW 1er 4,7 % 47
47 BMW 3er 4,7 % 58 !!!!!!!
47 Fiat Bravo 4,7 % 35
47 Mitsubishi Colt 4,7 % 37
52 Mercedes A-Klasse 4,8 % 38
53 BMW Z4 4,9 % 37
53 Mercedes SLK 4,9 % 34
53 Nissan Micra 4,9 % 34
53 Renault Modus 4,9 % 35
53 Seat Altea 4,9 % 47
58 Audi A8 5 % 85
58 BMW X3 5 % 55
58 Ford Galaxy/S-Max 5 % 68
58 Daihatsu Sirion 5 % 35
62 Citroen C1 5,1 % 42
63 Opel Zafira 5,2 % 58
63 Honda CR-V 5,2 % 48
63 Renault Clio 5,2 % 38
63 Skoda Octavia 5,2 % 68
67 VW Passat 5,3 % 88 !!!!!!!

От над три години карам Тойота - с тези майстори се забравихме, даже някои от тях ми се сърдят, мислят че ходя при конкурнецията

Та те така - предпочитам да карам надежна кола пред кола за съботно каране и целоседмично сервизиране.
А имиджа не ти идва от колата, а от акъла и портфейла.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- Rudy
Казваш никой не оспорва надеждността, ама я пак погледни БМВ форума?
Малко оффтопик, породен от изпълненията на няколко "пилота" днес (всички до един с немски бегачки):
На хора на които в живота им липсват емоции и търсят такива на пътя ще кажа - отивайте на калояново или на друга писта и си правете "трак дей". Забавлявайте се на воля рискувайки само собствения си живот. На пътя, където аз и останалите "баламурници" возим децата си от точка А до точка Б - нямате място! Пази Боже, но ако някой от джигитите на пътя (дето търсят удоволствие, удовлетворение и избиване на комплекси) някога застраши живота и здравето на децата ми - ще му имплантирам коляновия вал от собствената му "бегачка" между бузите...
Малко оффтопик, породен от изпълненията на няколко "пилота" днес (всички до един с немски бегачки):
На хора на които в живота им липсват емоции и търсят такива на пътя ще кажа - отивайте на калояново или на друга писта и си правете "трак дей". Забавлявайте се на воля рискувайки само собствения си живот. На пътя, където аз и останалите "баламурници" возим децата си от точка А до точка Б - нямате място! Пази Боже, но ако някой от джигитите на пътя (дето търсят удоволствие, удовлетворение и избиване на комплекси) някога застраши живота и здравето на децата ми - ще му имплантирам коляновия вал от собствената му "бегачка" между бузите...

Моята не е първа младост, а е вече и на сериозни километри. Ама нямам спомен да вися в сервиза всеки делничен ден / карам я ежедневно/. А иначе минава за не особено надежден автомобил / това ми бе известно преди да я купя /. А за имиджа не споря, защото е така. Аз и не съм твърдял обратното - че идва от автомобила.muf написа:Условно е какво би предпочел ти или аз.
А безусловно е кой колко се чупи.
Карал съм Ауди - минаваше за лукс.
Побеля ми косата от ремонти, буквално. Запознах се с всички майстори на инжекциони, климатици, автоматични кутии, семних един двигател и един ремонтирах![]()
![]()
![]()
От над три години карам Тойота - с тези майстори се забравихме, даже някои от тях ми се сърдят, мислят че ходя при конкурнецията![]()
![]()
Та те така - предпочитам да карам надежна кола пред кола за съботно каране и целоседмично сервизиране.
А имиджа не ти идва от колата, а от акъла и портфейла.
Откровено казано, форума на БМВ не е кой знае колко по-различен от този по отношение на мненията. И на двете места е пълно със сектанти, за които БМВ, респективно Тойота, е правата вяра. Тази сляпа вяра в марката е смешна. Както посочих в един от предните постове - в ниския клас Lexus IS 220D за мен е еталон. И много се съмнявам да са мнозина феновете на Тойота / или Лексус /, които да са обективни в мненията си. Защото например една 7-ма серия на БМВ е лимузина, която в момента няма аналог на пазара - нито S класата на МБ, нито Ауди, нито Лексус имат подобна кола. Същото се отнася и за форума на БМВ / там пиша с друг ник /. Даже си мисля да отворя една тема за Lexus IS 220D, като съм сигурен,че ще предизвикам лавина от коментари - предимно негативни предполагам.Rudy написа:Казваш никой не оспорва надеждността, ама я пак погледни БМВ форума?
Дрифта някак си ме подмина. Не се състезавам по пътищата.
-
A някой въобще обръща ли внимание на последната колона - Среден пробег? Ако се сравни 5.3% дефекти за 88к км със 3.4% за 55к км, всъщност е почти едно и също, с лек превес в полза на Пасатаmuf написа:Ето тук е истината...
15 Toyota Avensis 3,4 % 55
67 VW Passat 5,3 % 88 !!!!!!!!

П.П. Личното ми мнение е че Лексъс 220 е изключително калпав автомобил...