Пасат или Авенсис ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Фев 2012 20:36

E60_Power написа:...
Успех на колегата в избора, която и от двете да избере. Кажи колко ти е бюджета и можем да те насочим към нещо по-различно от Пасат и Авенсис.
Тази зима дава насоки към Subaru Forester или Outback! cool.gif
Само с такъв автомобил бих си сменил Королата.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 05 Фев 2012 20:46

zi_zi_top написа:
E60_Power написа:...
Успех на колегата в избора, която и от двете да избере. Кажи колко ти е бюджета и можем да те насочим към нещо по-различно от Пасат и Авенсис.
Тази зима дава насоки към Subaru Forester или Outback! cool.gif
Само с такъв автомобил бих си сменил Королата.
Може би най-добрата механика изобщо. Но като интериор и екстериор са много зле, поне според моите представи. Forester изглежда като нещо средно между съндък и скрин. Не зная какво пуши главния им дизайнер, но очевидно го прави често и стоката е качествена.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Фев 2012 21:03

zi_zi_top написа:...Тази зима дава насоки към Subaru Forester или Outback! cool.gif
...
и на мен ми допада форестър,най-добрата версия е бензин,понеже само там има 4х4 с редукция.различни са вкусовете на хората,не всеки обича да бие на очи! wink.gif
но след повече от 5г 4х4 не мога да си представя друга алтернатива! cool.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Фев 2012 21:08

jim_beam написа:...различни са вкусовете на хората,не всеки обича да бие на очи! wink.gif
Аз даже мразя да "бия на очи" и предпочитам качествени стоки, които изглеждат най-обикновено. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nock

Мнение от nock » 05 Фев 2012 21:34

E60_Power написа:Дали човека ще избере Пасат или Авенсис е без значение - избора си е негов и според мен / ако избора му е Пасат / не трябва да бъде осмиван за това си решение. Всеки, който поне малко разбира от автомобили знае, че Тойота винаги има по няколко модела в топ 10 / класации по надеждност /. Обаче хората са различни и не всеки гледа първо надеждността. Ако беше обратното, друга марка освен Тойота може би нямаше да съществува. А МБ и БМВ едва щяха да продават. Така, че дали една кола е на 5-то място, а прекия й конкурент на 60 в еди коя си класация е без значение, ако влезеш в автомобила на престижното 5-то място и той не те грабва. Да, Авенсис / стария / е чудесна кола, но аз поне не бих си дал парите за нея, колкото и да качествена, просто защото е обикновен масов автомобил без характер - здрава, леко грозновата / стария Авенсис /, много качествени мотори, хубава сглобка, отлично вътрешно оформление и ...... някак си много обикновена и масова. На жена ми Корола-та не е по-здрава от моята кола, а е МНОГО ПО-ЗДРАВА, но да я караш е все едно да ядеш сандвич, купен от някой ресторант за бързо хранене. Тръгнахме с нея за Созопол, аз шофирах и на Стара Загора ми избиха балансите, слязох от колата и й връчих ключовете, за да продължим към Бургас. Много зле като усещане за шофьора. Много зле. Така, че понякога сърцето надделява и човек прави избор в полза на не чак толкова надеждната кола и избира тази която му харесва и импонира. В крайна сметка, един живот живеем и ако нещо не ти харесва / да карам Корола, например /, не виждам защо трябва да го правим. На мен специално не ми харесват особено коли с напълно безшумни мотори / Тойота с D-4D е еталон за липса на шум /, но на жена ми точно това й харесва - колата да е тиха и безшумна. Аз пък искам да чувам мотора. И да е шумен. Всеки с разбиранията си.

Оставам с впечатлението, че си един от по-качествените постери. Всъщност бюджета лесно се разбира, като видиш колко вървят тези коли в mobile-то. Аз съм си ограничил решението до тези 2 варианта.

По-рано в темата бях писал, че за мене е важно:

1) Вътрешен дизайн в купето (електроника, салон, функции)
2) Разход на гориво
3) Подръжка

По всичко личи, че Тойотата не води само по първата опция. Най-важната за мене. Ако намеря Авенсис с кожа, навигация и горе-долу запазена вътре и вън- скачам.

Същото и за VW 1,9 ТDI (само да не е комби). Ще е close решението smile.gif

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 05 Фев 2012 22:16

Абе в крайна сметка всеки един от нас е бил пред дилемата Тойота или всички останали, щом сме тук и сме доволни => Тойота > от всички останали. А Королката и другите Тойотки може да ти изглеждат обикновени просто защото ги карат много wink.gif сеш ли се?

http://div.bg/%D0%98%D0%B3%D1%80%D0%B0% ... 50292.html
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 05 Фев 2012 23:27

да кажа и аз като изстрадал :) пасата има един проблем - окачването - мине се не мине и правиш я биалетка, я нещо др - за 4 г смених май всичко..., ама тука има ли кола без проблем по тия пътища? Подобни проблеми ми разправяха, че имало и субару, не знам верно ли е, а между др явно това дето го правяат в щатите е доста по некачествено от това японското. за което е редно все пак да кажем браво на англичаните примерно , че не развалят толкова хонда и тойота макар да ги правят в Европа.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 05 Фев 2012 23:41

Toyko написа:ама тука има ли кола без проблем по тия пътища?
Има има... biggrin.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Фев 2012 23:53

Нямал съм проблеми с окачването нито с Авенсиса, нито с Маздата...
А не подбирам пътя (пускал съм ви клипчетата за пътищата във Варна)...

Чисто технически смятам, че Д4Д е по-добре изработен двигател от 2.0 на VW....
Сигурно сте чели оня Аутобилд, където статията за пасата (2.0/DSG) беше озаглавена 'ВЕЧНИЯ ПАЦИЕНТ'...
Още на времето ми дизеловия ми VW (произведен 1980г) бе почнал да пука главата между клапаните.... След 100х.км в Аутобилд бяха открили същите пукнатини и в новия VW. Като от завода им отговорили, че това са 'технологични пукнатини', които се затваряли като позагреел двигателя...
Иначе имам 2 приятели с такива пасати... DSG наистина работи добре (когато работи)...
Само на единия двигател се наложи смяна на някакъв чарк (300EUR), защото колата остави приятелите на пътя някъде в хърватско или италианско. А колата бе 'по-новата' от двете коли - на около 40х.км...
Иначе по окачването и двамата колеги все още нямат оплаквания (вече са на около 90-100х.км)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Фев 2012 11:28

Vesko написа:
Има има... biggrin.gif
И то, не една, или две.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 06 Фев 2012 11:42

нашия беше 140 - 180 000, втори собственик, много поддържан, проблемите:

- окачване - какво ли не - биалетка, амортисьори, разни железа дето не им знам имената, даже кората падна от камъни и дупки
- тампони на двигателя
- омасляване на една гарнитура на двг
- машинка на вратата за ел стъклата
- лампичка на багажника
- врътка за ел стъклата - може би я съсипаха на една автомивка
- не винаги сработваше централното заключване на задната врата

наистина си беше като пациент но пък старичък си бе

плюсове
- не ми е правил никога проблем дотам, че да ме остави
- удобно и просторно купе и багажник - по-добър от авенсиса
- популярни и сравнително евтини части

Колебая се:

- не съм сигурен дали е продаваем, защото има страшно много в България :-( Едвам успях на втория месец да продам и то много изгодно за купувача
-разхода за бензин стара кола е добре 7 извън, 12 вътре
- мисля , че се краде малко повече, но не съм сигурен

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 06 Фев 2012 11:49

Kiki написа:
Vesko написа:
Има има... biggrin.gif
И то, не една, или две.
за това съм склонен да споря, защото зависи къде и как караш, не вярвам да има окачване, което да издържи всички тия дупки, които съм бил принуден да мина последните 5 години в отвратителните ни планински пътища :-( "любимото" ми е например пътя Сандански - Смолян в състояние на ремонт :-(

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 06 Фев 2012 12:29

muf написа:
Kiki написа:
С колко? biggrin.gif
С около 60 места в класацията на TUV за качество
Авесис 5-то
Пасат 60 и някое си biggrin.gif biggrin.gif
с 5 см външен размер при седана мисля, иначе за тюв няма какво да обсъждаме там единствените немски коли са голф и порше

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 06 Фев 2012 12:32

мен темата ми е интересна защо да не бъде например "Авенсис срещу всички останали " :-) ???

аз например ще бъда благодарен някой да ми каже защо хвалят форд мондео ?
или с какво хюндай е по-добър , че го продават толкова скъпо ???
а за пасата на Фауве искам да ги питам кога ще пуснат 5 години гаранция и да спрат да се циганят !
Цена/качество не мисля да има нещо по добре позиционирано от Авенсиса в момента, само дето името му е едно такова неразбрано :) хехехех как можаха от френски да го кръстят....

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Фев 2012 14:34

Toyko написа:аз например ще бъда благодарен някой да ми каже защо хвалят форд мондео ?..
Че кой, освен повечето собственици на Мондео го хвалят?
Погледни в класацията на TUF по надежност и качество къде се намират двата автомобила.
Защо ние трябва да те убеждаваме ?
Единия е на 5-то място, а другият някъде към 100-ното.
Какво повече да говорим?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Заключено