Мнение
от E60_Power » 05 Фев 2012 20:28
Дали човека ще избере Пасат или Авенсис е без значение - избора си е негов и според мен / ако избора му е Пасат / не трябва да бъде осмиван за това си решение. Всеки, който поне малко разбира от автомобили знае, че Тойота винаги има по няколко модела в топ 10 / класации по надеждност /. Обаче хората са различни и не всеки гледа първо надеждността. Ако беше обратното, друга марка освен Тойота може би нямаше да съществува. А МБ и БМВ едва щяха да продават. Така, че дали една кола е на 5-то място, а прекия й конкурент на 60 в еди коя си класация е без значение, ако влезеш в автомобила на престижното 5-то място и той не те грабва. Да, Авенсис / стария / е чудесна кола, но аз поне не бих си дал парите за нея, колкото и да качествена, просто защото е обикновен масов автомобил без характер - здрава, леко грозновата / стария Авенсис /, много качествени мотори, хубава сглобка, отлично вътрешно оформление и ...... някак си много обикновена и масова. На жена ми Корола-та не е по-здрава от моята кола, а е МНОГО ПО-ЗДРАВА, но да я караш е все едно да ядеш сандвич, купен от някой ресторант за бързо хранене. Тръгнахме с нея за Созопол, аз шофирах и на Стара Загора ми избиха балансите, слязох от колата и й връчих ключовете, за да продължим към Бургас. Много зле като усещане за шофьора. Много зле. Така, че понякога сърцето надделява и човек прави избор в полза на не чак толкова надеждната кола и избира тази която му харесва и импонира. В крайна сметка, един живот живеем и ако нещо не ти харесва / да карам Корола, например /, не виждам защо трябва да го правим. На мен специално не ми харесват особено коли с напълно безшумни мотори / Тойота с D-4D е еталон за липса на шум /, но на жена ми точно това й харесва - колата да е тиха и безшумна. Аз пък искам да чувам мотора. И да е шумен. Всеки с разбиранията си.
Успех на колегата в избора, която и от двете да избере. Кажи колко ти е бюджета и можем да те насочим към нещо по-различно от Пасат и Авенсис.