Течност за чистачки
nowyaris
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от alex_varna » 26 Дек 2010 00:11
Аз го използвам от около 2 години и съм много доволен. С 1но нанасяне изкарвам по около 5 месеца. Колкото и да е замърсено стъклото се изчиства с 1но движение на чистачките. Като вали дъжд примерно се вижда как всяка капчица по стъклото седи отделно и като го пръскаш с водоструйка също е много интересно. Все едно е намазано с някаква мазнина и водата направо се отблъсква. На мен лично употребата на този продукт ми помага доста . Есента 2 месеца карах без да съм си намазал стъклото (защото ме мързеше )gicho написа:Колега, това наистина ли е толкова добро, колкото пишат? Тука http://www.tehnomag.net/eshop.php?body= ... mo=0&id=97 чета че скрежта "се отлепвала"? Дай повече информация и впечатления за туй нещо ...alex_varna написа:От като използвам >>> Запечатка (нано-импрегнатор) за автомобилни стъкла....

Та като цяло на мен си ми харесва и ще продължавам да си го използвам.
1но шишенце ми стига за две нанасяния т.е почти за 1 година.
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
alex_varna
- Raya
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 28 Дек 2010 16:19
Пуснах ги biggrin.gif , стана както каза:)))))slowtraveler написа:.... НЕ ПУСКАЙ ЧИСТАЧКИТЕ....
Карай така с мъзгоча по стъклото докато не загрее колата.
Ако пуснеш чистачките по-рано ще видиш, как кристалите лед бързо тръгват по стъклото и всичко пак ще замръзне....
Иначе, много е хубаво и бързо (не СОНАКС, а най-евтиното от Кауфланд:), не мирише на химикали).
Сега трябва да пробвам и "запечатка".
Raya
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 343 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 28 Дек 2010 16:55
Хахаха, само в БГ по стената с надпис 'внимание БОЯДИСАНО' ще видите много пръстчета, проверяващи дали наистината боята не е изсъхнала laugh.gif laugh.gif laugh.gifRaya написа:Пуснах ги biggrin.gif , стана както каза:)))))...slowtraveler написа:.... НЕ ПУСКАЙ ЧИСТАЧКИТЕ....
Ако пуснеш чистачките по-рано ще видиш, как кристалите лед бързо тръгват по стъклото и всичко пак ще замръзне....
Иначе и на мен ми е интересно дали този ефект с нанотехнологиите няма да пречи на нормалната работа на сензора за автоматичните чистачки...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 28 Дек 2010 17:08
Енали няма нуйда от чистачки в този слуайslowtraveler написа:Хахаха, само в БГ по стената с надпис 'внимание БОЯДИСАНО' ще видите много пръстчета, проверяващи дали наистината боята не е изсъхнала laugh.gif laugh.gif laugh.gifRaya написа:Пуснах ги biggrin.gif , стана както каза:)))))...slowtraveler написа:.... НЕ ПУСКАЙ ЧИСТАЧКИТЕ....
Иначе и на мен ми е интересно дали този ефект с нанотехнологиите няма да пречи на нормалната работа на сензора за автоматичните чистачки...

Vesko
-
Течност за чистачки
Мнение от dobatadobrev » 03 Фев 2012 15:53

dobatadobrev
Raya
Мнение от Владислав » 03 Фев 2012 16:09
Иначе качваш се и караш на отворен прозорец, главата отвън, с очила и шапка...
А сега сериозно-вкарай я на топло в някой подземен паркинг (примерно в МОЛ) малко да се размрази, и изпръскай замръзващата течност, и я замени с читава.Друг вариант е да налееш гореща вода в казанчето, докато почне да пръска.Да я изразходиш, и отново да напълниш с нова течност за чистачки...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
Raya
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 343 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 03 Фев 2012 17:43
Ако не чуваш моторчето на помпичката, то или ти е изгорял бушона, или моторчето е замръзнало като кюлче, или ти е изгоряло самото моторче...
Щом топъл гараж не е помогнал - няма смисъл да се мъчиш....
Изчакай лятото laugh.gif
Варианта е само един - затопляне на цялата кола (и по-точно целия воден път), а не само казанчето....
Горещата вода в казанчето може да ти го размрази, но няма да ти размрази тръбичките, и ще имаш тапа на изхода - с една дума пак няма да можеш да продухаш системата с добра течност...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Raya
nowyaris
Raya
- Raya
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 04 Фев 2012 17:09
Изводът е: не ползвайте зимната течност повече от 3 години (дори и да не е изтекъл срока на годност)! На 4-та, както при мен, вече е станала на боза.
Raya
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 04 Фев 2012 17:15
Ти да не си купила туба от 50 литра та я ползваш 3 години?! На мен ми отиват по 12-15 л. концентрат на една зима.Raya написа:...
Изводът е: не ползвайте зимната течност повече от 3 години (дори и да не е изтекъл срока на годност)!
Купи си концентрат от някоя Еко бензиностанция, много е добра!

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Обратно към “Интериор/екстериор”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru