Изнервящ проблем с свирене
Изнервящ проблем с свирене
Мнение от satomov » 26 Яну 2012 13:32
[edit] До сега е сменяно масло, филтри, масло на ск. кутия (ръчна), пистови ремъци - 3, накладки, дискове, ангренаж, ролки (всичко оригинално, само пистовите са на Гейтс и ангренажа е на Бош (май))
satomov
LEXUS
satomov
CuMo
Мнение от moloko » 27 Яну 2012 19:49
При палене, в момента когато мотора се накланя наляво от завъртането на стартера се чува едно ПРЕСКЪРЦВАНЕ все едно триеш гума в гума. В последствие при всяко преминаване през неравност и в момент на заклащане на мотора пак прескърцва. И така докато позагрее и поработи първите 10, 15 митути в движение и изчезва. След това се чува само при палене когато се заклаща мотора наляво и много слабо.
Какво ли не проверих. Смених тампони на мотора - преден и заден , страничните са добре. Притягах болтове и гайки защото имах усещането че скърца от някоя панта на преден капак или шофьорска врата смазвах и пръсках със спрейове и пак се чува.
Един от майсторите има съмнение че това се получава от аспуха и по точно от мястото където е хванат за колектора - имало някакъв пръстен или не знам как го каза и тои може да е износен при това положение при вибрация в мотора понеже връзката е с два болта и има пружина т.е. не е твърда е възможно да проскърцва. Не е от ремъци и ролки сто процента (поне при мен) , не е от съединителя защото е сменен целия комплект и когато паля паля с натиснат съединител. Не е и от тампоните на мотора така че ще сменям тази ЛЕЩА на аспуха (сетих се как и викаше майстора) и да видим , но като стане по - топличко .
Ще следя темата и ще пиша ако имам решение.
P. S. Не е и от алтернатора щото и там легерите ми са сменени.
moloko
Мнение от satomov » 01 Фев 2012 11:21
satomov
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 352 пъти
- Получена благодарност: 384 пъти
Мнение от slowtraveler » 01 Фев 2012 13:00
Скърца ли повече при преминаване на спящи полицаи?
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от satomov » 01 Фев 2012 16:33
при мене свиренето е отвреме на време при неравност в пътя.... еднакво е при всички видове неравностиslowtraveler написа:@moloko, виж дали проблема не ти е в тампоните на стабилизиращата щанга.... Тъй-като не е много натоварена, не и обръщат много внимание за лагеруването, а и се мокри и цапа постоянно...
Скърца ли повече при преминаване на спящи полицаи?
satomov
Мнение от moloko » 02 Фев 2012 08:58
В топло време го няма и при палене сутрин на студено също го няма.
Абе въобще "тука има - тука нема".
Трудно ми е да ви го обясня. Трябва някои да се повози с мен ден два и ще му стане ясно laugh.gif laugh.gif laugh.gif . На пролет като сменя тази ЛЕЩА ще се разбере дали е от нея .
Не вярвам да е от тампони на стабилизиращата щанга . Ако беше от тях щеше да скърца постоянно.
moloko
Vokil
satomov
Мнение от satomov » 06 Фев 2012 20:46
satomov
Мнение от moloko » 07 Фев 2012 13:34
Явно твоя проблем е по различен щом го чуваш при движение на равно.
moloko
Мнение от satomov » 08 Фев 2012 20:39
ps И още нещо това прискърцване се чува над 30км /ч лично си правих експеримент през какви ли не неравности до тази скорост не се появява
[edit] също така се сетих това кога започна да се появява - след смяната на маслото на скоростната кутия (ако има някакво значение въобще). След това ми бе казано, че е от ремъците (пистовите) смених ги, но явно не е от тях (ролката казаха, че е перфектна и може да стои).
satomov
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 08 Фев 2012 20:52
Между скърцане и свирене има много голяма разлика. Аз досега бях разбрал за свирене.satomov написа:Това, което чувам е скърцане/свирене като звук, който най-много се доближава до завиване на винт към гайка (неразработени).
Отиди в Тойота, не една и две такива Селики са виждали.
LEXUS
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru