Toyota corolla vs Peugeot 307 vs Renault Megane II
Toyota corolla vs Peugeot 307 vs Renault Megane II
Здравейте,
Ще купувам кола в близко време и съм се спрял на 3те варианта по-горе. Тъйкато съм доста зелен в областта реших да пусна по 1 тема в 3те форума и да чуя какво мислят разбиращите. И 3те модела ще търся да са на бензин ( дизел не искам със сигурност). Като цени гледам, че са доста близки а и горе- долу в годината на производство са към 2002-2003, евентуално мегана може да се намери 2004 за нормални пари. Ще ви бъда блогодарен ако кажете какво мислитe.
Благодаря!
Ще купувам кола в близко време и съм се спрял на 3те варианта по-горе. Тъйкато съм доста зелен в областта реших да пусна по 1 тема в 3те форума и да чуя какво мислят разбиращите. И 3те модела ще търся да са на бензин ( дизел не искам със сигурност). Като цени гледам, че са доста близки а и горе- долу в годината на производство са към 2002-2003, евентуално мегана може да се намери 2004 за нормални пари. Ще ви бъда блогодарен ако кажете какво мислитe.
Благодаря!
Според мен и Рено недей. От три години имам Рено Лагуна и пребивавам от доста време във форума на Рено. От към цена и екстри е най-добрият избор, но имай впредвид че имат адски много дребни болежки и слабости, че в един момент ти писва от ремонти и подобрения. Затова аз лично реших да мина на Тойота, дано не съм сбъркал.
Последно промяна от dnedkov на 29 Яну 2012 10:35, променено общо 1 път.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ако искаш здрава и корава кола, вземи Королата. На всичкото отгоре и откъм екстри и возия френските Не са по-напред. Френските много се чупят. Те там в другите форуми може да ти кажат- "не бе, само това,това,това и това им се чупи", но не е така - много се чупят, а специално дизеловите , а и бензиновите Пежа,предполагам и Рена, имат и постоянни проблеми с електрониката и фалшиви сигнали за повреди.
П.С. Но всъщност ти търсиш бенз. За бенза- 1.4 Королата е много по-добра от 1.4 Пежо,което е много слабо. Рено бензиновите са конкурентни на бензиновите Короли като динамика.
За Рената- не взимай такова с карта за стартиране,че няма да стартираш много пъти. Имат и още много проблеми.
П.С. Но всъщност ти търсиш бенз. За бенза- 1.4 Королата е много по-добра от 1.4 Пежо,което е много слабо. Рено бензиновите са конкурентни на бензиновите Короли като динамика.
За Рената- не взимай такова с карта за стартиране,че няма да стартираш много пъти. Имат и още много проблеми.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Общото между 3-те автомобила е че са с 4 гуми.просто няма място за никакво сравнение между тях, както каза лексуса ако искаш здрава кола дори и с немските алтернативи от този клас да сравняваш просто Тойотата няма място за сравнение.Пежото има толкова лигаво пътно поведение че чак ми се ...... от него, да по-комфортно е от королата но не чак толкова че да наклони везните в негова полза за покупка, а проблемите са и дребни и големи и са безброй и при двата френски кошера.
По добре веднъж на 5години да отремонтираш нещо от колкото всяка година по няколко неща.Няма големи мъки и не е кой знае колко скъпо.dev212 написа:каточели и аз съм чувал, че японските коли са по здрави и не се чупят толкова, но също съм чувал че по тях трудно се правят и поправки и развалили се нещо големи мъки следват :?.
- LEXUS
Това са митове за трудното поправяне,колега. Това са митовете от времето на зората на демокрацията,когато още се смяташе,че японските коли са с капсуловани части и двигатели. Надявам се ме разбра. Никаква истина няма в това.dev212 написа:каточели и аз съм чувал, че японските коли са по здрави и не се чупят толкова, но също съм чувал че по тях трудно се правят и поправки и развалили се нещо големи мъки следват :?.
- LEXUS
Мисля,че 307 не вози по-комфортно от тази Корола,нито Меган, но нека и други колеги се изкажат.nov написа:Пежото има толкова лигаво пътно поведение че чак ми се ...... от него, да по-комфортно е от королата но не чак толкова че да наклони везните в негова полза за покупка, а проблемите са и дребни и големи и са безброй и при двата френски кошера.
И според мен е мит скъпото обслужване на Тойота. Хората масово сравняват оригинални части на Тойота с разни заместители за другите автомобили. Но ако сравниш оригиналните части на различните автомобили, ще видиш че разлика почти няма. Освен това си имаме колега от форума, който предлага оригинални части на много добри цени.
Когато аз реших преди няколко месеца да сменям колата, изчетох доста теми по форумите. Съветът ми е да се разровиш страница по страница във всеки един от форумите на избраните автомобили и да си направиш преценка за слаби и силни страни. Ще видиш по другите форуми какви ли не дреболии и щуротии, както и по сериозни проблеми карат собствениците им да висят събота и неделя пред блока или гаража с мазни ръце.
Когато аз реших преди няколко месеца да сменям колата, изчетох доста теми по форумите. Съветът ми е да се разровиш страница по страница във всеки един от форумите на избраните автомобили и да си направиш преценка за слаби и силни страни. Ще видиш по другите форуми какви ли не дреболии и щуротии, както и по сериозни проблеми карат собствениците им да висят събота и неделя пред блока или гаража с мазни ръце.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
точно за тази корола и аз говоря. Продължавам четенето, но като гледам доста положителни отзиви има за японските коли.Kiki написа:Тази реклама не беше ли за друг модел Корола?saho написа:По старите модели на французите ставаха за каране с малки и евтини поправки. От новите 16 v бягай далече. "Виждал ли си корола да закъса" Най-здравата кола в света от класа си.
-
Пежо-то от вътре има доста неприятни пластмаси и стърчащи глави на болтове по дръжките. Подлакътниците се чупят доста лесно, аз лично съм виждал счупен. От това което знам, ако си към 100кг шанса да смачкаш някой подлакътник е много голям. При модел с 16" гуми возията е по-твърда от Меган.
При рената лесно се бели кожата (ако се спреш на модификация с кожа по врати, волан и скоростен лост). Аз имам близки познати с меган 2, но с дизели и нито един от тях нямат механични и електрически проблеми, само с това белене на кожата. Късмет или не, срещат се и такива biggrin.gif.
За Королата нищо не мога да кажа.
При рената лесно се бели кожата (ако се спреш на модификация с кожа по врати, волан и скоростен лост). Аз имам близки познати с меган 2, но с дизели и нито един от тях нямат механични и електрически проблеми, само с това белене на кожата. Късмет или не, срещат се и такива biggrin.gif.
За Королата нищо не мога да кажа.