Toyota corolla vs Peugeot 307 vs Renault Megane II
Toyota corolla vs Peugeot 307 vs Renault Megane II
Мнение от dev212 » 29 Яну 2012 02:45
Ще купувам кола в близко време и съм се спрял на 3те варианта по-горе. Тъйкато съм доста зелен в областта реших да пусна по 1 тема в 3те форума и да чуя какво мислят разбиращите. И 3те модела ще търся да са на бензин ( дизел не искам със сигурност). Като цени гледам, че са доста близки а и горе- долу в годината на производство са към 2002-2003, евентуално мегана може да се намери 2004 за нормални пари. Ще ви бъда блогодарен ако кажете какво мислитe.
Благодаря!
dev212
ss_mitko
nowyaris
Мнение от dnedkov » 29 Яну 2012 09:49
www.polivni.com
dnedkov
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 29 Яну 2012 10:07
П.С. Но всъщност ти търсиш бенз. За бенза- 1.4 Королата е много по-добра от 1.4 Пежо,което е много слабо. Рено бензиновите са конкурентни на бензиновите Короли като динамика.
За Рената- не взимай такова с карта за стартиране,че няма да стартираш много пъти. Имат и още много проблеми.
LEXUS
dev212
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 42 пъти
Мнение от nov » 29 Яну 2012 11:09
nov
Мнение от ss_mitko » 29 Яну 2012 11:18
По добре веднъж на 5години да отремонтираш нещо от колкото всяка година по няколко неща.Няма големи мъки и не е кой знае колко скъпо.dev212 написа:каточели и аз съм чувал, че японските коли са по здрави и не се чупят толкова, но също съм чувал че по тях трудно се правят и поправки и развалили се нещо големи мъки следват :?.
ss_mitko
- LEXUS
Мнение от LEXUS » 29 Яну 2012 11:43
Това са митове за трудното поправяне,колега. Това са митовете от времето на зората на демокрацията,когато още се смяташе,че японските коли са с капсуловани части и двигатели. Надявам се ме разбра. Никаква истина няма в това.dev212 написа:каточели и аз съм чувал, че японските коли са по здрави и не се чупят толкова, но също съм чувал че по тях трудно се правят и поправки и развалили се нещо големи мъки следват :?.
LEXUS
- LEXUS
Мнение от LEXUS » 29 Яну 2012 11:44
Мисля,че 307 не вози по-комфортно от тази Корола,нито Меган, но нека и други колеги се изкажат.nov написа:Пежото има толкова лигаво пътно поведение че чак ми се ...... от него, да по-комфортно е от королата но не чак толкова че да наклони везните в негова полза за покупка, а проблемите са и дребни и големи и са безброй и при двата френски кошера.
LEXUS
Мнение от dnedkov » 29 Яну 2012 11:54
Когато аз реших преди няколко месеца да сменям колата, изчетох доста теми по форумите. Съветът ми е да се разровиш страница по страница във всеки един от форумите на избраните автомобили и да си направиш преценка за слаби и силни страни. Ще видиш по другите форуми какви ли не дреболии и щуротии, както и по сериозни проблеми карат собствениците им да висят събота и неделя пред блока или гаража с мазни ръце.
www.polivni.com
dnedkov
saho
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Мнение от Kiki » 29 Яну 2012 12:19
Тази реклама не беше ли за друг модел Корола?saho написа:По старите модели на французите ставаха за каране с малки и евтини поправки. От новите 16 v бягай далече. "Виждал ли си корола да закъса" Най-здравата кола в света от класа си.
Kiki
Мнение от dev212 » 29 Яну 2012 12:48
точно за тази корола и аз говоря. Продължавам четенето, но като гледам доста положителни отзиви има за японските коли.Kiki написа:Тази реклама не беше ли за друг модел Корола?saho написа:По старите модели на французите ставаха за каране с малки и евтини поправки. От новите 16 v бягай далече. "Виждал ли си корола да закъса" Най-здравата кола в света от класа си.
dev212
-
Мнение от baba_metca » 29 Яну 2012 13:54
При рената лесно се бели кожата (ако се спреш на модификация с кожа по врати, волан и скоростен лост). Аз имам близки познати с меган 2, но с дизели и нито един от тях нямат механични и електрически проблеми, само с това белене на кожата. Късмет или не, срещат се и такива biggrin.gif.
За Королата нищо не мога да кажа.
baba_metca
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru