Избор на Тойота Корола Е12 ...

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Яну 2012 22:00

ss - то затова всеки си има очи - да гледа... А ако не разбира, винаги се намира начин, да те препратят на човек, но който може да се разчита. Преди седмица незнам дали има взех на колежка Корола 2005 2.0д4д за 10 000лв. Колата нямаше забележка, освен че съединителя ебше тръгнал да си ходи, но се смени с EXEDY комплект, ролки ремъци, масла и филтри, че и масло на скорости, нови зимни гуми - всичкото и излезе 1420лв и колата Фръкна и работи МЕД biggrin.gif Но я взех от сигурен човек, каза ми директно - става за теб и наистина след пълен оглед в сервиза пак си показа същото - супер запазена Ролка..... Днес пък на чичо ми взехме една кола 1998-ма, искам да ти кажа, че е като нова! Не го вярвах, че може да има такава кола, но просто останах без думи ... На салона в София бяхме, гледахме, гледахме, кьорихме се ..... Нямаше за какво да се хванем! Всичко е до търпение и търсене и правилен оглед... :thumbsup:

Sky - кажи какво търсиш и до колко пари, ще разпитам, но говоря за нещо истинско, не за нещо кво дойде... Не пречи да питам, пари не искам за това, просто ако падне нещо интересно, да се види кат хората biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Яну 2012 22:01

Това го правят дори официалните вносители с т. нар. "проверени употребявани автомобили". Ако си мислиш, че в БГ някой ремонтира качествено автомобилите преди продажба питай hyankov и не само него. В Германия автомобилите са по-скъпи, защото има закон, който задължава продавача да продава изправни автомобили преминали предпродажбен сервиз и да даде 6 месечна гаранция. Това оскъпява автомобилите втора ръка.

Важно е да си отваряш очите и да имаш късмет. В крайна сметка всички проблеми могат да бъдат отстранени! Дори и на нови коли се появяват тежки проблеми, които се отстраняват гаранционно, затова си дал една камара пари.
При втората употреба е по-малка основната инвестиция и таксите с риск да си доплатиш за ремонти.
Каското + данъка на един нов автомобил в повечето случаи са по-скъпи от такива евентуални ремонти. Ако ремонтите не е сигурно дали ще се наложат, то разходите по новия автомобил са ти в кърпа вързани. wink.gif

П.С. Както не веднъж е писано в този форум: "Сервизната история на автомобила е като сексуалната история на съпругата - знаеш това, което тя е преценила, че трябва да знаеш!". laugh.gif

На твое място бих хвърлил едно око на тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Цената със сигурност можеш да я свалиш дори на 10 000 лв.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

lubooo

Мнение от lubooo » 19 Яну 2012 10:55

преди 2 години и аз като теб се колебаех дали да взема 1.6 vvti или 2.0d4d и накрая взех бензина като за сега нямам някакви сериозни проблеми с колата , но бих ти препоръчал корола с 1.4 d4d мотора - върви повече от 1.6 , данъка ще ти е смешно малък в сравнение с 1.6 и разхода ще ти е на половина на 1.6 ... само това мога ти кажа :thumbsup:
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

cooyote

Мнение от cooyote » 19 Яну 2012 11:39

колега аз от лятото съм с 1.6vvt-i 2005 и съм много доволен.
не съм се качвал на дизела и за това нямам впечатления, но за бензина :thumbsup: съм убеден че е страхотен! двигателя е с верига и е много тих. и разхода ми в града е 8.0, а извън града пада до 5.0!
МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН за сега :) :whistle:

moloko

Мнение от moloko » 19 Яну 2012 13:26

По въпроса за двете поточни линии. Нямах предвид точно две отделни линии , но продукцията предназначена за пазара в ГЕРМАНИЯ,АНГЛИЯ, ХОЛАНДИЯ, ФРАНЦИЯ, БЕЛГИЯ, ШВЕЦИЯ и скандинавските страни, а ИСПАНИЯ , ПОТРУГАЛИЯ абе въобще западна Европа е в един склад , а УНГАРИЯ, РУМЪНИЯ, БЪЛГАЛИЯ, УКРАЙНА, и тн. е в ДРУГ защо е това странно разделени по региони.
Досттъчно е само "нашите коли да се правят" с по-евтини материали и толкоз. Достатъчно е .

Нима ще кажете , че примерно качеството на която и да е стока която си купувате от тук е еднакво с качеството на същата стока в запанда Европа.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 19 Яну 2012 13:42

Тук шоколад Милка няма нищо общо с шоколада от вън.... Да не говорим за Кока Кола, Пепси.... Взех си 2,5Л 7up - продукт на пепси - е това е чиста газирана вода с лимонтузу..... ОТВРАТ!! Тук телефоните които идват, които се водят с Gorilla стъкло НЕ са реално с такова, вие за продукт, който е 20-30 до 120 хил. лв се чудите.... Има как, не ами направо не се спират да бутат тук чупендаците от всичко .... Ама щото тук любима дума ни е ДАЛАВЕРА, затова всеки гледа тънкото...

Sky_Knight

Мнение от Sky_Knight » 19 Яну 2012 16:48

@zi_zi_top

Не търся комби. Даже не знаех, че има такова. Мислех си, че само Версо си имат. Благодаря за предложението иначе.

А това за 1.4 двигателя... виждам че го дават с малко по-висок въртящ момент, но не знам дали чак толкова ще върви повече от бензина, а и това не е определящо. Ако ще е дизел, предпочитам да харчи малко повече, но и да има повечко ресурс.

И един въпрос - филтър за твърди частици има дизела, нали? И ако да - как може да се провери нивото на течността колко е и дали не е изпърдяно вече? В сервиз предполагам, или?

Колко съмнителна ви се струва тази обява? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Имам познат в Добрич, който може да я погледне...

Sky_Knight

Мнение от Sky_Knight » 19 Яну 2012 16:57

И ето тази обява ми хвана окото като съотношение цена/години:

http://www.cars.bg/u511907 Мисля да отида да я видя. Да не е някой съфорумник? wink.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 19 Яну 2012 17:07

Написах го, но си пропуснал - при тойота няма ТЕЧНОСТ - просто филтър за твърди частици....

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 19 Яну 2012 17:10

Sky_Knight, Corolla-ите от 2004-5 година нямат DPF филтър.Постигат си Евро 4 и без такъв.Мисля че чак най-новите са оборудвани с такъв.Ако бъркам-някой да ме поправи.Освен това при Toyota няма течност за сипване във филтъра.Твърдите частици изгарят вътре.
За двете поточни линии-няма такова нещо.Никой няма изгода и да го прави-доста трудно е чисто логистично, а евентуалната печалба е доста имагинерна.Голямата разлика в автомобилите е в нивата на оборудване за отделните пазари, и в цените на продукта за отделната държава.Avensis-a, например е само английско производство.Материалите и качеството на сглобката е еднакво за цяла Европа.Corolla-та може да е турска, английска,японска, или южноафриканска.Всичките са за Европейския пазар.Между тях има разлики, най вече в материалите.И разпределението от ТМЕ може да е такова, че при едни да идват само турски, а при други само японски Corolla-и.Но на самата поточна линия колите са еднакви.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Sky_Knight

Мнение от Sky_Knight » 19 Яну 2012 17:25

Това за филтъра е добре, защото при Ситроен правят големи мизерии...

Не бях видял, че Ме4оКуХ ми го е написал още в началото. Т.е. не го бях разбрал така :)

lubooo

Мнение от lubooo » 19 Яну 2012 18:27

Sky_Knight написа:

А това за 1.4 двигателя... виждам че го дават с малко по-висок въртящ момент, но не знам дали чак толкова ще върви повече от бензина, а и това не е определящо. Ако ще е дизел, предпочитам да харчи малко повече, но и да има повечко ресурс..
аз ти казвам че тоя мотор е мечта откъм вървеж и разход , карал съм корола 2006 или 2005 беше , понеже знам как върви моята корола която е 1.6 110кс , дизелчето малко по-стабилно си дърпа , а е мисля 90 коня , въртящият момент си казва думата в случая , давам ти съвет , не е лошо да помислиш и върху данъците които ще и плащаш , защото данъка на тая корола 1.4 с 90 коня в Велико Търново е има няма 60-70 лв а на моята корола плащам годишен 220 лв , разхода ми зимата под 10 в града не пада извън градско е относително но се движи в диапазона 5.5-7 в зависимост от стила на шофиране , докато на 1.4 мотора в града е 6.5-7.5 извън града е съвсем постижим и разход 4 :thumbsup: пак казвам наблюденият са ми базирани на реална употреба и на 2 та двигателя , всичко е въпрос на избор ,но определено дизелчето печели по всички параграфи за мен .
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 19 Яну 2012 18:43

И двете обяви изглеждат добре.На първата малко и е ниска цената, но знае ли се.Колите са карани само тук така,че трябва да имат сервизна история в Тойота, което е добре.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 19 Яну 2012 18:45

lubooo написа:...дизелчето малко по-стабилно си дърпа , а е мисля 90 коня , въртящият момент си казва думата в случая , давам ти съвет , не е лошо да помислиш и върху данъците които ще и плащаш , защото данъка на тая корола 1.4 с 90 коня в Велико Търново е има няма 60-70 лв а на моята корола плащам годишен 220 лв , разхода ми зимата под 10 в града не пада извън градско е относително но се движи в диапазона 5.5-7 в зависимост от стила на шофиране , докато на 1.4 мотора в града е 6.5-7.5 извън града е съвсем постижим и разход 4 :thumbsup: пак казвам наблюденият са ми базирани на реална употреба и на 2 та двигателя , всичко е въпрос на избор ,но определено дизелчето печели по всички параграфи за мен .
+1
Данъкът на моята Корола Комби 2,0 Д4-Д 90 к.с. в София е 33 лв. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
saho

Мнение от saho » 19 Яну 2012 20:38

Правилно си се насочил веми си бензин да знаеш че си взел нещо и да не те боли главата.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

Публикувай отговор