TOYOTA Auris 1,6 2012 Unique+ Няколко дразнещи неща!

Aneff

TOYOTA Auris 1,6 2012 Unique+ Няколко дразнещи неща!

Мнение от Aneff » 14 Яну 2012 12:12

Здравейте, взехме преди 1 седмица Аурис-а от ТМ Ауто.Като първи впечатления съм мн доволен, но има някой мн дразнещи неща:
1.Когато загася колата ,фаровете остават да светят и не се гасят (Само да спомена,че преди това имах Пежо Партнер (ван) и той ги имаше тези екстри,който ще опиша по-долу а TOYOTA-та ги няма или не са включени).
2.Колата има ел.огледала с прибиране, които се прибират с едно копче под волана в ляво.Има ли варянт софтуерен или суич ,прибирането на огледалата да става със заключването на колата.И съответно разпъването има да става с отключването.
3.Когато заключа колата прозорците не се вдигат автоматично!

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 14 Яну 2012 12:22

Питай Vesko за DRL модула, който се бключва в ОБД буксата - това ще ти свърши работа за светлините, а предполагам може да реши и останалите неща дето те дразнят (за стъклата функцията се казва комфорт модул).
Изображение

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 14 Яну 2012 15:54

Няма Тойота на която фаровете да се гасят като върнеш ключа. За Тойота човека е по важен от кочината или акумулатора и.
Човек се учи докато е жив.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Яну 2012 17:48

Джамбазов написа:Няма Тойота на която фаровете да се гасят като върнеш ключа. За Тойота човека е по важен от кочината или акумулатора и.
Тук не съм 100% съгласен. Според repair manual-а на колата ми само европейските модели не си гасят габаритите.

rockmetal

Мнение от rockmetal » 14 Яну 2012 21:51

На моята Corolla E11, като изгасиш двигателя и извадиш ключа, а фаровете останат включени, има звуков сигнал. Това върши достатъчно полезна работа.

Твоят Auris няма ли поне същата "екстра"?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Яну 2012 22:02

Естествено, че има!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

rockmetal

Мнение от rockmetal » 14 Яну 2012 22:13

Значи, не виждам нищо дразнещо ...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 336 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Яну 2012 22:16

Колега, относно въпросите:
2. Ще видиш, че това е добро решение... И ще се убедиш, че специално зимата, когато има сняг или леден дъжд е най-добре да не прибираш огледалата, защото могат да замръзнат в затворено положение..
3. Въпроса е решаем доста лесно, ако стъклата не се вдигат при задържане на бутона на заключване. Особено ако имаш автоматично вдигане на стъклата от бутоните, то всеки по-способен 'алармаджия' ще навърже кабелите така, че да ти вдига и стъклата...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 14 Яну 2012 22:28

Това е психологически феномен, който и аз съм изживявал.
Като си купиш нова кола в първия момент си в еуфория, но постепенно те налягат съмнения, че си се прецакал и си дал много пари, а автомобила не си заслужава или ти се причуват скърцания, шумове и т.н. или липсват някой функции, които си имал на старата си кола...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 15 Яну 2012 01:26

Джамбазов написа:Няма Тойота на която фаровете да се гасят като върнеш ключа. За Тойота човека е по важен от кочината или акумулатора и.
моята е такава,поради дневните светлини,супер интелигентно е направено!и изненадващо действа положително на акумулатора,вече 5г! :thumbsup:
да и сигурно ако задържиш бутона заключване ще се затворят евентуално отворени прозорци!
функцията да останат да ти светят фаровете известно време се води екстра 'иди си в къщи',много тъпо,и мерцедесите я имат. mad.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Яну 2012 02:07

Хората се чудят как да си направят функция "изпрати ме до вкъщи", вие я плюете ли плюете .... Мен лично автоматичните неща не са ми по вкуса, и изпращането до вкъщи също ми се види тъпичко, но пък много хора се радват МНОГОО на такова нещо.... Та не е трудно да се направят нещата които иска човека, но Слоу е прав за студеното време и прибиращите се огледала.... А и реално ме дразни това постоянно отвори-затвори като забравя нещо в колата и само бръмчат.... Но на Авенсис съм виждал направено така, тъй че няма грижи, стига да ти се дават ОЩЕ пари за тези "екстри" които са ти спестили :whistle:

Aneff

Няма пълно щастие...

Мнение от Aneff » 15 Яну 2012 16:01

Знаете ли, кое при мен е най големия проблем!Решихме да вземем Ауриса ,защото го водят товарна кола и сътветно му се признава ДДС-то, и защото TOYOTA са в челото по качество(Поне така пише по вестниците).Избирахме м/у Хюндай И30 и Аурис.Везните наклониха тотално ,когато видяхме ,че представителите за България на Хюндай за да им докарат ниска цена са спестили..задната чистачка и ел.огледалата( В Хюндай стърчат две чубански лостчета за регулиране от всяко огледало).След ,което не взехме базовия Аурис за да има повече глезоти(темпомат,двузонов климатроник и др.) защото все пак глезотиите са нещото ,което радва.Имам един приятел,който има Мерцедес 124 купе 1994г.И ако сте забелязали при тези купета когато свалиш предните и задните странични стъкла не остава рамка (нещо уникално яко), плюс това гогато дадеш на задна ,задните подглавници падат и още куп други глезотии.Именно това са нещата и визията сътветно,който те радват и печелят хората към дадена марка и кола.До момента може би съм малко ,разочарован защото на чисто новата кола тепърва трябва да правя подобрения и то не къде да е (Защото сме в Б-я) а в ТМ Ауто ,където когато видят ,че има нещо правено не от тях веднага ти отпада 5-годишната гаранция.Както и да е ,живи и здрави на всички и мерси за отделеното време.

muf

Мнение от muf » 15 Яну 2012 19:47

Аз не разбрах какви подобрения трябва да правиш?
Няма как да имаш всикчи екстри на S класа в кола за 30 К
Мисля че просто не си свикнал с колата и като мен отначало търсиш кусури.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Яну 2012 19:52

Днес и аз открих дразнещ бъг в софтуера на колата си. По принцип вечер като я загася фаровете остават да светят докато се отвори шофьорската врата. Обаче днес слязох на запален двигател да си налея течност за чистачки и затвори шофьорската врата. После през пасажерската врата се протегнах и загасих двигателя. Затворих вратата дори заключих и пуснах алармата и фаровете си останаха светещи.... не знам дали биха загаснали примерно след минута (ама беше студено да чакам), но си прилича на грешка в софтуера biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 15 Яну 2012 21:07

Vesko написа:Днес и аз открих дразнещ бъг в софтуера на колата си. ...biggrin.gif
А си дал толкова пари... rolleyes.gif laugh.gif

Публикувай отговор