TOYOTA Auris 1,6 2012 Unique+ Няколко дразнещи неща!
TOYOTA Auris 1,6 2012 Unique+ Няколко дразнещи неща!
Здравейте, взехме преди 1 седмица Аурис-а от ТМ Ауто.Като първи впечатления съм мн доволен, но има някой мн дразнещи неща:
1.Когато загася колата ,фаровете остават да светят и не се гасят (Само да спомена,че преди това имах Пежо Партнер (ван) и той ги имаше тези екстри,който ще опиша по-долу а TOYOTA-та ги няма или не са включени).
2.Колата има ел.огледала с прибиране, които се прибират с едно копче под волана в ляво.Има ли варянт софтуерен или суич ,прибирането на огледалата да става със заключването на колата.И съответно разпъването има да става с отключването.
3.Когато заключа колата прозорците не се вдигат автоматично!
1.Когато загася колата ,фаровете остават да светят и не се гасят (Само да спомена,че преди това имах Пежо Партнер (ван) и той ги имаше тези екстри,който ще опиша по-долу а TOYOTA-та ги няма или не са включени).
2.Колата има ел.огледала с прибиране, които се прибират с едно копче под волана в ляво.Има ли варянт софтуерен или суич ,прибирането на огледалата да става със заключването на колата.И съответно разпъването има да става с отключването.
3.Когато заключа колата прозорците не се вдигат автоматично!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Колега, относно въпросите:
2. Ще видиш, че това е добро решение... И ще се убедиш, че специално зимата, когато има сняг или леден дъжд е най-добре да не прибираш огледалата, защото могат да замръзнат в затворено положение..
3. Въпроса е решаем доста лесно, ако стъклата не се вдигат при задържане на бутона на заключване. Особено ако имаш автоматично вдигане на стъклата от бутоните, то всеки по-способен 'алармаджия' ще навърже кабелите така, че да ти вдига и стъклата...
2. Ще видиш, че това е добро решение... И ще се убедиш, че специално зимата, когато има сняг или леден дъжд е най-добре да не прибираш огледалата, защото могат да замръзнат в затворено положение..
3. Въпроса е решаем доста лесно, ако стъклата не се вдигат при задържане на бутона на заключване. Особено ако имаш автоматично вдигане на стъклата от бутоните, то всеки по-способен 'алармаджия' ще навърже кабелите така, че да ти вдига и стъклата...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Това е психологически феномен, който и аз съм изживявал.
Като си купиш нова кола в първия момент си в еуфория, но постепенно те налягат съмнения, че си се прецакал и си дал много пари, а автомобила не си заслужава или ти се причуват скърцания, шумове и т.н. или липсват някой функции, които си имал на старата си кола...
Като си купиш нова кола в първия момент си в еуфория, но постепенно те налягат съмнения, че си се прецакал и си дал много пари, а автомобила не си заслужава или ти се причуват скърцания, шумове и т.н. или липсват някой функции, които си имал на старата си кола...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
моята е такава,поради дневните светлини,супер интелигентно е направено!и изненадващо действа положително на акумулатора,вече 5г!Джамбазов написа:Няма Тойота на която фаровете да се гасят като върнеш ключа. За Тойота човека е по важен от кочината или акумулатора и.

да и сигурно ако задържиш бутона заключване ще се затворят евентуално отворени прозорци!
функцията да останат да ти светят фаровете известно време се води екстра 'иди си в къщи',много тъпо,и мерцедесите я имат.

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Хората се чудят как да си направят функция "изпрати ме до вкъщи", вие я плюете ли плюете .... Мен лично автоматичните неща не са ми по вкуса, и изпращането до вкъщи също ми се види тъпичко, но пък много хора се радват МНОГОО на такова нещо.... Та не е трудно да се направят нещата които иска човека, но Слоу е прав за студеното време и прибиращите се огледала.... А и реално ме дразни това постоянно отвори-затвори като забравя нещо в колата и само бръмчат.... Но на Авенсис съм виждал направено така, тъй че няма грижи, стига да ти се дават ОЩЕ пари за тези "екстри" които са ти спестили 

Няма пълно щастие...
Знаете ли, кое при мен е най големия проблем!Решихме да вземем Ауриса ,защото го водят товарна кола и сътветно му се признава ДДС-то, и защото TOYOTA са в челото по качество(Поне така пише по вестниците).Избирахме м/у Хюндай И30 и Аурис.Везните наклониха тотално ,когато видяхме ,че представителите за България на Хюндай за да им докарат ниска цена са спестили..задната чистачка и ел.огледалата( В Хюндай стърчат две чубански лостчета за регулиране от всяко огледало).След ,което не взехме базовия Аурис за да има повече глезоти(темпомат,двузонов климатроник и др.) защото все пак глезотиите са нещото ,което радва.Имам един приятел,който има Мерцедес 124 купе 1994г.И ако сте забелязали при тези купета когато свалиш предните и задните странични стъкла не остава рамка (нещо уникално яко), плюс това гогато дадеш на задна ,задните подглавници падат и още куп други глезотии.Именно това са нещата и визията сътветно,който те радват и печелят хората към дадена марка и кола.До момента може би съм малко ,разочарован защото на чисто новата кола тепърва трябва да правя подобрения и то не къде да е (Защото сме в Б-я) а в ТМ Ауто ,където когато видят ,че има нещо правено не от тях веднага ти отпада 5-годишната гаранция.Както и да е ,живи и здрави на всички и мерси за отделеното време.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Днес и аз открих дразнещ бъг в софтуера на колата си. По принцип вечер като я загася фаровете остават да светят докато се отвори шофьорската врата. Обаче днес слязох на запален двигател да си налея течност за чистачки и затвори шофьорската врата. После през пасажерската врата се протегнах и загасих двигателя. Затворих вратата дори заключих и пуснах алармата и фаровете си останаха светещи.... не знам дали биха загаснали примерно след минута (ама беше студено да чакам), но си прилича на грешка в софтуера biggrin.gif
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
А си дал толкова пари...Vesko написа:Днес и аз открих дразнещ бъг в софтуера на колата си. ...biggrin.gif

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.