Петъчна забава или класика и хумор с ключове

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Toyko

Петъчна забава или класика и хумор с ключове

Мнение от Toyko » 13 Яну 2012 11:36

Забравят ли големите композитори и диригенти някои щрихи в произведенията си ? Може би... но със сигурност Тойота са оплескали последният щрих от колата и това е ключът за запалване, които не е сгъваем и се чудиш как да прибереш тук и там и да не повредиш, одраскаш, оцапаш, прочее. Изключвам интелигентните, които обаче също трябва да пазим така или иначе. Иначе моите уважения засега всичко е перфектно, но това дразни яко. И така....
Днес карайки към магазина рано сутринта, за да проверя как вървят веригите за сняг реших да проверя и дали няма да си намеря най-накрая ключодържател за ключа. Бях поръчал два от интернет, които дойдоха и не станаха :-(
виж темата тук
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19283&highlight=

Изведнъж видях едно просто калъфче за 4 лева в Бриколаж и ми хрумна, че някак ще събера ключа и неземния бъг за деблокиране на алармата, които не знам между другото дали ще ми послужи някога - може да кажете на вас трябвал ли ви е...
И така отново в колата под звуците на Вивалди, които подхожда за цариградско шосе понеже там може да караш плавно на висока предавка и ако намалиш климатика шумът съвсем пада ( но все пак алегрото е за препоръчване в града пред анданте). Прибирам се и почвам да се чудя как да направя най-прибрано нещата - изведнъж чувам Вивалди от радиото на съседите - казвам си знак на съдбата - и ето какво ми хрумна- да не ползвам метал, халки, вериги а просто да зашия две кожи около ключа и самия алармо-деблокатор (иначе казано бъг неземен) към калъфа! стана много леко, компактно и прибрано. каквото го исках ...донякъде съм доволен от живота, но все пак Тойота, моля ви се ...вземете направете нещо - аз предлагам първо всички ключове да са сгъваеми и второ ако може корпусът да е метален и да пази от вредни влияния, но чува ли ме някой....:))
по-долу снимки за моето скромно решение за 4 лева и малко непосилен шивашки труд, в който опита ми е нула, но се справих някак. Ще видим колко ще издържи, може да се помисли за по здрави материали винаги.
Прикачени файлове
и дори да набутате другите ключове вътре
и дори да набутате другите ключове вътре
5.jpg (89.02 KiB) Преглеждано 845 пъти
може да закачите и други ключове към комплекта - за дома например - че някой като ви обере колата да ви обере и у вас :) хахахах (пу пу да не е уроки)
може да закачите и други ключове към комплекта - за дома например - че някой като ви обере колата да ви обере и у вас :) хахахах (пу пу да не е уроки)
4.jpg (92.23 KiB) Преглеждано 845 пъти
прибрано положение
прибрано положение
3.jpg (90.65 KiB) Преглеждано 845 пъти
как влизат един срещу друг отвътре гледано
как влизат един срещу друг отвътре гледано
2.jpg (91.89 KiB) Преглеждано 845 пъти
как са зашити двата елемента отвътре с обърнат хастар
как са зашити двата елемента отвътре с обърнат хастар
1.jpg (92.82 KiB) Преглеждано 845 пъти

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 13 Яну 2012 12:29

Браво, идеално е станало. Обаче такива като теб дето си пазят ключа от издраскване едва ли са повече от 2-3%. За повечето хора твоите "проблеми" не са никакъв проблем smile.gif

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 13 Яну 2012 12:47

е то ако си със служебна кола и самата кола не пазиш...
между другото ключарят ми сподели, че тия ключове се чупели и преди време ТМ Ауто дошли да питат как аджеба да направим да не се чупи, а той им казал , че щом Тойота не са го измислили - той не може да седне да мисли.
ако ви се счупи - кутията била 25 лева, иначе оригинално е май нещо като 70 biggrin.gif
питах го евентуално да прехвърля ключа и схемата в нова кутия със сгъване, но каза че ще си навлека разходи и главоболия.... е нямам цех с машини и майстори така че някой друг може да се прояви и повече :)

Публикувай отговор