Днес карайки към магазина рано сутринта, за да проверя как вървят веригите за сняг реших да проверя и дали няма да си намеря най-накрая ключодържател за ключа. Бях поръчал два от интернет, които дойдоха и не станаха :-(
виж темата тук
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19283&highlight=
Изведнъж видях едно просто калъфче за 4 лева в Бриколаж и ми хрумна, че някак ще събера ключа и неземния бъг за деблокиране на алармата, които не знам между другото дали ще ми послужи някога - може да кажете на вас трябвал ли ви е...
И така отново в колата под звуците на Вивалди, които подхожда за цариградско шосе понеже там може да караш плавно на висока предавка и ако намалиш климатика шумът съвсем пада ( но все пак алегрото е за препоръчване в града пред анданте). Прибирам се и почвам да се чудя как да направя най-прибрано нещата - изведнъж чувам Вивалди от радиото на съседите - казвам си знак на съдбата - и ето какво ми хрумна- да не ползвам метал, халки, вериги а просто да зашия две кожи около ключа и самия алармо-деблокатор (иначе казано бъг неземен) към калъфа! стана много леко, компактно и прибрано. каквото го исках ...донякъде съм доволен от живота, но все пак Тойота, моля ви се ...вземете направете нещо - аз предлагам първо всички ключове да са сгъваеми и второ ако може корпусът да е метален и да пази от вредни влияния, но чува ли ме някой....

по-долу снимки за моето скромно решение за 4 лева и малко непосилен шивашки труд, в който опита ми е нула, но се справих някак. Ще видим колко ще издържи, може да се помисли за по здрави материали винаги.