Шумове при Аурис
Шумове при Аурис
Здравейте,
Имам три годишен Аурис, сериозни проблеми не съм имал, но напоследък пласмасите му доста се поразтропаха, (пример решетката под чистачките). Та да питам колегите с Ауриси и при тях ли е така и как се борите с тези дребни но дразнещи шумове.
Имам три годишен Аурис, сериозни проблеми не съм имал, но напоследък пласмасите му доста се поразтропаха, (пример решетката под чистачките). Та да питам колегите с Ауриси и при тях ли е така и как се борите с тези дребни но дразнещи шумове.
-
- Получена благодарност: 1 път
От отвори отпред няма как да се усети ... вервай ми biggrin.gifToyko написа:жена ми пък забеляза някакъв шум на шосето при авенсиса и ми се струва , че е духане в някакви дупки или тръби така звучи - все едно вятъргледах да не ми е избушена капачката за халогените щото нямам на моя, ама не е от там хехех, иначе супер тихо е засега... ама ще видим на третата....
По вероятно е да е от огледалата или от уплътненията на вратите. Виж при каква скорост се появява свистенето ! Ако е дразнещо нищо не пречи да се консултираш в ТМ.
На мен при първия Авенсис, който имах ми смениха гаранционно уплътненията, защото при 140 започваше неистово да свисти от уплътненията на предните врати.
И все пак имай предвид, че все пак Авенсиса е в клас малко над средния и под премиум класовете, така че не можеш да очакваш супер обезшумяване !
Весело посрещане на новата година !
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Между другото, колеги, именно при този Авенсис 3 четох,че една от главните задачи на японците е била безшумността в интериора, подобрение на т.нар NVH ако не се лъжа параметри - Noise,vibration и третото не го помня в момента. А и както потвърждава колегата, Авенсисът е много тих.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
тих е тих , имам обаче една забележка за японците : при каране по павета с над 50 се превръща в изтребител
а тоя шум е доста тих и идва някъде от вътре все едно под капака или вътре в колата под пода, честно казано не бях го забелязал аз
иначе много се кефя , че са направили супер тих дизелов двигател ! повечето шум идва от свистене на въздух по купето или шум на гумите по кофти асфалта - ако е грапав е по шумно
а тоя шум е доста тих и идва някъде от вътре все едно под капака или вътре в колата под пода, честно казано не бях го забелязал аз
иначе много се кефя , че са направили супер тих дизелов двигател ! повечето шум идва от свистене на въздух по купето или шум на гумите по кофти асфалта - ако е грапав е по шумно
-
Точно от към чистачките шумове няма, но пък от към купето си има, в момента най се усеща, някакво капаче над педалите. И то сега зимата. Имам чувството, че някои пластмаси се свиват прекалено много зимата и от там така се получава, както и принципно по-силното тракане от "зимното" гориво (колата е дизел). Та така, тези двете като се съберат и така става. Борене няма, ако си все ще с някаква гаранция, ходи се оплачи(няй-много да сменят нещо), ако ли не ... понатискай тук там и здраве да е (ако ме разбираш).
Може и нещо да се е откачило или счупило в тоя студ и тези "хубави" пътища.
За това с температурата си прав, при мен температурите правят разлика.baba_metca написа:Точно от към чистачките шумове няма, но пък от към купето си има, в момента най се усеща, някакво капаче над педалите. И то сега зимата. Имам чувството, че някои пластмаси се свиват прекалено много зимата и от там така се получава, както и принципно по-силното тракане от "зимното" гориво (колата е дизел). Та така, тези двете като се съберат и така става. Борене няма, ако си все ще с някаква гаранция, ходи се оплачи(няй-много да сменят нещо), ако ли не ... понатискай тук там и здраве да е (ако ме разбираш).
То аз ги намирам малко по-малко каде са и ги оправям ама е дразнещо, то като цяло всички щипки на Ауриса са много калпави.
За гаранцията имам още няколко месеца, пробвал сам в ТМ ауто ама не го вземат много на сериозно това, бая разправия ще трябва за да направят нещо.
За какви шумове се говори,че нещо не схванах ? Шум от работещ двигател...обикновенно не се чува нищо,особено с до 80 км/ч и 4-5 предавка .Шумовете в купето прискърцване на някоя пластмаска или потропване на колана/ако няма втори пасажер/.До 120-140 по спидометър и нормална музика,така че да се говори без да се повишава тон - повече от нормално/тоест достатъчно тихо,за този клас автомобил/От 150 и над 170 вече си е шумно и требе музиката да се набримчва .Зимно време има повече шумове,заради ниската температура на различните материали в купето,дордето се стоплят минава час два .Същото е и с окачването .Ако някой иска обезшумена кола в този клас -обажда се където трябва и дава още някоя хилка .Аре молА ви се .
Нямам впечатление,че щипките са калпави,даже не ги знам къде са
Който много рови ,ще му скърца и трака .Шум от уплътненията има,след 140 и то едва забележим/като от марков инвертор/

Нямам впечатление,че щипките са калпави,даже не ги знам къде са

Който много рови ,ще му скърца и трака .Шум от уплътненията има,след 140 и то едва забележим/като от марков инвертор/