Шумове при Аурис

s3

Шумове при Аурис

Мнение от s3 » 30 Дек 2011 14:42

Здравейте,
Имам три годишен Аурис, сериозни проблеми не съм имал, но напоследък пласмасите му доста се поразтропаха, (пример решетката под чистачките). Та да питам колегите с Ауриси и при тях ли е така и как се борите с тези дребни но дразнещи шумове.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 30 Дек 2011 15:22

жена ми пък забеляза някакъв шум на шосето при авенсиса и ми се струва , че е духане в някакви дупки или тръби така звучи - все едно вятър :) гледах да не ми е избушена капачката за халогените щото нямам на моя, ама не е от там хехех, иначе супер тихо е засега... ама ще видим на третата....

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 30 Дек 2011 15:52

Toyko написа:жена ми пък забеляза някакъв шум на шосето при авенсиса и ми се струва , че е духане в някакви дупки или тръби така звучи - все едно вятър :) гледах да не ми е избушена капачката за халогените щото нямам на моя, ама не е от там хехех, иначе супер тихо е засега... ама ще видим на третата....
От отвори отпред няма как да се усети ... вервай ми biggrin.gif
По вероятно е да е от огледалата или от уплътненията на вратите. Виж при каква скорост се появява свистенето ! Ако е дразнещо нищо не пречи да се консултираш в ТМ.
На мен при първия Авенсис, който имах ми смениха гаранционно уплътненията, защото при 140 започваше неистово да свисти от уплътненията на предните врати.

И все пак имай предвид, че все пак Авенсиса е в клас малко над средния и под премиум класовете, така че не можеш да очакваш супер обезшумяване !

Весело посрещане на новата година !

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 30 Дек 2011 16:21

Между другото, колеги, именно при този Авенсис 3 четох,че една от главните задачи на японците е била безшумността в интериора, подобрение на т.нар NVH ако не се лъжа параметри - Noise,vibration и третото не го помня в момента. А и както потвърждава колегата, Авенсисът е много тих.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 30 Дек 2011 16:26

тих е тих , имам обаче една забележка за японците : при каране по павета с над 50 се превръща в изтребител

а тоя шум е доста тих и идва някъде от вътре все едно под капака или вътре в колата под пода, честно казано не бях го забелязал аз

иначе много се кефя , че са направили супер тих дизелов двигател ! повечето шум идва от свистене на въздух по купето или шум на гумите по кофти асфалта - ако е грапав е по шумно

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 30 Дек 2011 20:33

Колега s3, и при мен се появяват от време на време разни шумове от пластмасите отпред, но да кажем за 1-2 дена само и след това изчезват.Спрях да обръщам внимание и си е добре.Дано и при теб изчезне.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

baba_metca

Мнение от baba_metca » 03 Яну 2012 17:13

Точно от към чистачките шумове няма, но пък от към купето си има, в момента най се усеща, някакво капаче над педалите. И то сега зимата. Имам чувството, че някои пластмаси се свиват прекалено много зимата и от там така се получава, както и принципно по-силното тракане от "зимното" гориво (колата е дизел). Та така, тези двете като се съберат и така става. Борене няма, ако си все ще с някаква гаранция, ходи се оплачи(няй-много да сменят нещо), ако ли не ... понатискай тук там и здраве да е (ако ме разбираш).

Може и нещо да се е откачило или счупило в тоя студ и тези "хубави" пътища.

s3

Мнение от s3 » 03 Яну 2012 17:58

baba_metca написа:Точно от към чистачките шумове няма, но пък от към купето си има, в момента най се усеща, някакво капаче над педалите. И то сега зимата. Имам чувството, че някои пластмаси се свиват прекалено много зимата и от там така се получава, както и принципно по-силното тракане от "зимното" гориво (колата е дизел). Та така, тези двете като се съберат и така става. Борене няма, ако си все ще с някаква гаранция, ходи се оплачи(няй-много да сменят нещо), ако ли не ... понатискай тук там и здраве да е (ако ме разбираш).

Може и нещо да се е откачило или счупило в тоя студ и тези "хубави" пътища.
За това с температурата си прав, при мен температурите правят разлика.

То аз ги намирам малко по-малко каде са и ги оправям ама е дразнещо, то като цяло всички щипки на Ауриса са много калпави.

За гаранцията имам още няколко месеца, пробвал сам в ТМ ауто ама не го вземат много на сериозно това, бая разправия ще трябва за да направят нещо.

jingo

Мнение от jingo » 06 Яну 2012 13:22

За какви шумове се говори,че нещо не схванах ? Шум от работещ двигател...обикновенно не се чува нищо,особено с до 80 км/ч и 4-5 предавка .Шумовете в купето прискърцване на някоя пластмаска или потропване на колана/ако няма втори пасажер/.До 120-140 по спидометър и нормална музика,така че да се говори без да се повишава тон - повече от нормално/тоест достатъчно тихо,за този клас автомобил/От 150 и над 170 вече си е шумно и требе музиката да се набримчва .Зимно време има повече шумове,заради ниската температура на различните материали в купето,дордето се стоплят минава час два .Същото е и с окачването .Ако някой иска обезшумена кола в този клас -обажда се където трябва и дава още някоя хилка .Аре молА ви се . wacko.gif
Нямам впечатление,че щипките са калпави,даже не ги знам къде са :whistle:
Който много рови ,ще му скърца и трака .Шум от уплътненията има,след 140 и то едва забележим/като от марков инвертор/ rolleyes.gif

Публикувай отговор