Въже за теглене
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 29 Дек 2011 23:25

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 29 Дек 2011 23:47

все се каня да си купя жици (или не знам как му викат) за ток, да седят в багажника за всеки случай (веднъж Тойотата не запали:)). Има ли значение какви, че и за тях както гледам има избор по магазините?
Raya
Мнение от cokata » 30 Дек 2011 00:39
Определено ще върши работа! С такова същото съм и го ползвам доста често.. да не кажа много често biggrin.gifslowtraveler написа:Взех от Лукойл едно жълто капроново 21мм/ 4т...
Струваше около 22лв...
Ще видим дали ще върши работа..
Спокойно, не ме дъпрат мен, аз ги дърпам

Моето си го взех преди 3г от шел за 25 лв. Щото и в предишната кола имах такова и с нея много често се налагаше да ги дърпам и нямаше ядове. Само веднъж се наложи да дърпам една 190-ка на черен път(в баир) която беше замлатена в едни шипки почти перпендикулярно на пътя, та само тогава го скъсах.
А с това новото къде съм, даже веднъж ми се наложи да дърпам(с карината) един Mercedes-Benz Sprinter 308 Хладилен натоварен до горе с багаж и никакви ядове

Raya написа:Почтипо темата да питам:
все се каня да си купя жици (или не знам как му викат) за ток, да седят в багажника за всеки случай (веднъж Тойотата не запали:)). Има ли значение какви, че и за тях както гледам има избор по магазините?
Каквито вземеш. Няма особено значение какви ще са. Важно е да ги имаш когато ти потрябват

Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
cokata
-
Мнение от nowyaris » 30 Дек 2011 10:04
Тойота да не запали?Огледай,колежке щипките,с които се закачат за акумулатора-ако са зле направени си личи,а те създават най големи главоболия при ползване.И намери някой корав българин(кат мене) да им играе по един чук на щипките там където са пристегнати към кабела за по-сигурно.Това е.А,и гледай единия да е чер,а другия червен biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifRaya написа:Почтипо темата да питам:
nowyaris
Мнение от Toyko » 30 Дек 2011 11:07
е ти си поне равче, аз съм само предно предаване.....jim_beam написа:тойота не се тегли,а само тегли другите!![]()
така че който кара някаква друга да му мисли за въже като слоу! biggrin.gif
надявам се да е така,ама един път ме теглиха и мен от калта!всяко правило си има изключения! laugh.gif
Toyko
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от Raya » 30 Дек 2011 11:23
Raya
Мнение от BIS » 30 Дек 2011 12:33
При всички положения има значение какви са кабелите.Колкото по-дебели, толкова по- добре. biggrin.gif Скоро се опитах да дам ток на един дизелак с китайски кабели купени от Метро, и нищо не се получи.Щипките им са добре, но като че ли идват слабички. Един приятел си направи комплект от кабели за електрожен. Като закачихме неговите , колата запали от половин оборот.Raya написа:Почтипо темата да питам:
BIS
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 30 Дек 2011 12:51
Сечението на кабелите има голямо значение (често продават мноого дебели кабели, на които им е дебела само изолацията, а кабелчето вътре като за осветление).
Конструкцията на щипките - също има значение, защото от там се подава тока.
А най-голямо значение - как е захванат кабела за щипките. Последните що годе добри кабели ги запоих за щипките, защото иначе даваха голям пад на напрежението под товар.
slowtraveler
nowyaris
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 30 Дек 2011 14:55

Шофьора и я бе вкарал в канавката.... Навярно това е производствен дефект на тойотата

slowtraveler
Vesko
Мнение от cokata » 30 Дек 2011 16:15
Но както казах в случая като ти падне акумулатора е по-добре да имаш каквито и да са кабели пък ако ще и за тонколони да са, пак ще ти свършат работа

Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
cokata
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 30 Дек 2011 18:11
Можеш да вържеш втория акумулатор за да почне да го зареждаш и след 2-3 часа да пробваш да запалиш...
Знаете ефекта от разхлабена клема...
Заради големия пусков ток, системата е много критична към съпротивлението на кабела.
Направете проста сметка - 400А пусков ток при съпротивление 0.02 Ом ще ти направи пад на напрежение около 8 Волта. Все едно да се опитваш да запалиш колата с 4 волтов акумулатор...
Пробвал съм с доста тънки кабелчета. Повечето се опитват да завъртят двигателя, а някои дори успяват да превъртят 1-2 оброта (и то - при запален донор). Но при капнал акумулатор на получателя на ток - няма сила да завърти достатъчно бързо...
slowtraveler
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru