Панта на врата
Панта на врата
Колеги имам проблем с лявата задна врата .Проблемът е че има лек луфт когато я отворя и леко я надигна нагоре .Почнах от пантите и там се оказа че на долната панта единят болт въобще не държи просто вътрешната резба там където се навива болта е заминала тоя проблем мисля чещего реша с навиването на нова резба и по-голям болт.Проблема е че луфта е от горната панта а там болтовете са добре . Мисля че трябва дасе смени и горната панта обаче незнам как се сваля тъи като за вратата е хваната с болтове но към купето сие нитована и въобще си нямам на придстава как се сваля .И другият ми въпрос дали тези панти подлежат на ремонт.
Колата е Авенсис 1
Колата е Авенсис 1
Колега, това с пантите (частта заварена към каросерията на автомобила) не е добре да го правиш. Навий резба ако трябва подмени частта от към вратата, но другото не го пипай. Дори да успееш да отрежеш пантата и да завариш нова, на ръка никога няма да отцелиш точното място и ъгъл под който да го направиш и ще се вкараш в по-голям филм.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
- iceman1234
Точно оста, която спомена, се случва, да се износва. Тя се сменя по принцип, но нямам идея откъде да си я набавиш. Иначе, вратата се сваля, като махнеш оста.
А по обяснението ти, вратата ти е провиснала, което е или от износена ос, или от изкривяване на структурата на вратата. По-джамбазките-тенекеджии, биха я открехнали и биха я надигнали нагоре, да се изкриви в обрана посока - да си дойде на мястото, но не бих ти го препоръчал - остави го за последен вариант - засега виж тези осички, колко са зле.
А по обяснението ти, вратата ти е провиснала, което е или от износена ос, или от изкривяване на структурата на вратата. По-джамбазките-тенекеджии, биха я открехнали и биха я надигнали нагоре, да се изкриви в обрана посока - да си дойде на мястото, но не бих ти го препоръчал - остави го за последен вариант - засега виж тези осички, колко са зле.
D4D & シビック 

Не вратата нее провиснала защото всички фуги и линии си вървят точно . Иначе това за осити съм съгласен номисе струва че е страшно труден начин даги намерия дори и да искам да взема цяла панта от употребяван автомобил щее трудно защото няма да могат дамия свалят от купето на колата дори и само осите няма да могат да свалат тъи като те представляват все едно две болта обърнати един срещо друг и в двата края завършва с глава
- iceman1234
Колега, питай за съвет и в някой от дилърите на Тойота със сервиз. Дали е сервизируемо и какво трябва да се подмени за да ти се реши проблема. Ако те се наемат да го правят, според мен е по-удачен вариант (познавайки наш'те майстори как работят с чука и вълшебната думичка). 

Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
- iceman1234
- iceman1234
Немога, да го нарисувам както тебе. Но ако долу има проблемен болт - то ако поддаде напред вратата от долната панта, като излагерува на немърдащата горна - може да се получи ефект на пропаднала врата - без никакъв проблем.
За старт - реши проблема с този болт, нищо да не мърда и тогава виж, дали има още грижи. Дето се вика - махни корите и сложи една гайка на тоя болт, или ако е къс - по-дълъг и гайка вътре във вратата.
За старт - реши проблема с този болт, нищо да не мърда и тогава виж, дали има още грижи. Дето се вика - махни корите и сложи една гайка на тоя болт, или ако е къс - по-дълъг и гайка вътре във вратата.
D4D & シビック 

Колеги Благодариния на някои колеги от форума успях да намеря то тези лепила http://www.micromaxtrade.com/prod.php?l ... 0&subcat=4 дали те щеми свършат работа за моя проблем
има също така и лепила за повредени резби .Но поме интересува дали ще станат и за оста на пантата
има също така и лепила за повредени резби .Но поме интересува дали ще станат и за оста на пантата