Каква добавка бихте ми препоръчали
- juri_galev
Каква добавка бихте ми препоръчали
Мнение от juri_galev » 09 Яну 2005 23:54
juri_galev
Мнение от dakata » 26 Яну 2005 12:21

dakata
Мнение от Spike » 26 Яну 2005 15:52
Spike
dobavki
Мнение от jimmmy » 27 Яну 2005 11:02
Pichove shte vi preporucham da si sipvate benzin ot Tempo tam e vnos ot gurcia i zatova e po dobar az pone go usestam na moyta kola! Eko-Elda susto ne im e losh benzina shtoto susto e vnos i otgovaria na nai novite EU standarti! Ne znam no vseki pat kato sum si sipval i ot omv shell i petrol ne sum bil dovolen osven ot v-power na shell no e prekaleno skupa za nisto! tempo plus plus e ako ne i po dobur a i dosta po evtin! Inache za dobavki e gotino da se slagat ot vreme na vreme no da ne se prekaliava:))) eko kinitron susto pochistva motora e a na sustta cena kato drugiet benziniSpike написа:Моята кола и тя е дизел - 2С двигателя. От скоро почна да ми прави малко проблеми: сутрин като запаля и първите 2 до 5 секунди "придърпва" и не работи равномерно, а след това се оправя. Като загрее двигателя и става осезаемо по-шумен и т.н. Смених горивният филтър с нов оригинален. Наливам гориво само от OMV и V-Power на дълъг път. Накрая реших да послушам един колега и си взех Castrol добавка за 15 лева - бяла тубичка и се слагат 10 ml на 10 l дизел (май така беше). Адски съм доволен от нея. След 2-3 дена каране проблемите изчезнаха, двигателя е по-тих, пали и работи равномерно. Може други да не са доволни от добавката, но аз им ставам редовен клиент.

jimmmy
Мнение от dakata » 27 Яну 2005 11:14
dakata
Мнение от Spike » 27 Яну 2005 12:57
Не ангажирам никой с поста си по-горе и със сигурност всеки има различни предпочитания.
Spike
nai dobro gorivo
Мнение от jimmmy » 27 Яну 2005 13:49

jimmmy
Re: nai dobro gorivo
Мнение от Spike » 27 Яну 2005 15:33
jimmmy, аз не ангажирам никои с поста си. Само споделям моите премеждия. Сега като си взема бензин като на boss (ей това ми е мечтата) и ще наливам от Темпо. biggrin.gifjimmmy написа:Pak vi kazvam ne znam za diesel no za benzin i ot Lukoil i petro i OMV i shell normalnite mi se gubi moshnost i dazhe mi trakat i klapanite na nanagornishte! Ot TEMPO i normalnia i PLUS PLUS koyto e s dobavki susto ne camoche motora raboti po leko no i ima poveche moshtnost- I YA USESTAM- i sld kato pitah shto im e takuv dobur benzina a vinagi i malko poevtin ot drugite benzinostancii mi kazaha che e vnos ot gurcia a ne e neftohimski! EKO-ELDA susto e grucki vupreki che ne znam imat i rafineria v makedonia mozhe i ot tam da go voziat no si e s dovabki koyto cistat motora a i susto usestam moshnost ot nego i raboti po tiho motora! Stignah do zakluchenieto che vnosniat ot gurcia benzin e po dobur ot neftohimskia ne znam sigurno mozhe bi shtoto ne go i razrezdat! OT shell sum kraino nedovolen shtoto yavno e yako razreden susto taka i ot omv i petrol sum gubil mostnost i sum chuval tropane na klapani i ne ot edna benzinostancia! Lukoil e ok no predpocitam naistina tempo i eko-elda shtoto imat i dobavki bezplatno uz! Shell V-powere susto misla che e vnosen i zatva mi haresa no susto e dosta skup v sravnenie s tempo i spored men ne si zasluzhava! Inache vsichki benzini v Bg ca si ot neftohim i ca edni i ussti s izkluchenie na tezi koyto vi kazah
Spike
- juri_galev
Мнение от juri_galev » 04 Мар 2005 00:04
juri_galev
-
Мнение от agent dust » 04 Окт 2005 20:11
горивата на Темпо бензиностанциите също са екстра.
agent dust
Мнение от Гост » 04 Окт 2005 23:41
Spike написа:Запознат съм само с дизела, защото карам такава кола. От Lukoil съм зареждал 2 пъти - първият път от бензиностанцията на Г.М. Димитров и след това сменях горивен филтър. Бях писал за този проблем в стария форум. Вторият път беше от бензиностанцията на Ботевград - останах доволен. От Еко Петролиум (тази на Шипченски проход) заредих лятото и имах чуството, че карам с вода. На Цариградско по баира нагоре едвам вдигнах 100, никаква мощност. От OMV на кръстовището над КАТ зареждам не защото някой ми е казал, че са най-добрите, а по простата причина, че никога не съм имал проблем с тях. Винаги пали колата, върви добре и е относително тиха. Shell V-Power Diesel за сега си остава най-доброто гориво, с което съм карал, но е скъпо. Наливам само на дълъг път и разхода ми пада. Последно мерихме това лято: София - Бургас, от капачка до капачка, 120 - 140 km/h на добрите участъци от магистралата - 5,05 литра на 100 километра.
Не ангажирам никой с поста си по-горе и със сигурност всеки има различни предпочитания.
Гост
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от alex_varna » 03 Окт 2006 10:13
Със Спринт дизела на ОМВ колата върви добре и двигателя не се чува. С нафта от Лукойл , на която пише SUPER DIESEl ( biggrin.gif ) двигателя става осезаемо по-шумен и колата не върви както трябва. До като зареждах питах дали има някакви добавки в тази нафта (...щото нали пише SUPER DIESEl ...) и се оказа , че това си било чиста нафта без грам добавка в нея biggrin.gif biggrin.gif ( Еб

Оня ден заредих от бензиностанция ЕКО . Била гръцка и горивата им идвали директно от Гърция. За нафтата ми казаха , че идвала от Солун и била с добавка на Castrol. За сега съм доволен от тая нафта. Но ще видим.. Пък цената й ес 12ст. по-евтина от колкото на ОМВ.
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
alex_varna
Drifter
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru