Каква добавка бихте ми препоръчали

Аватар
juri_galev

Каква добавка бихте ми препоръчали

Мнение от juri_galev » 09 Яну 2005 23:54

Имам едно старо Опелче дизелче сега се уча на няго бихте ли ми казали каква добавка да сложа че кой знае вътре каква каша е.Говориме за нагар нещо по лесно палене изчистване на диузите,че досега не сам ползвал.Бащами си слага някакви постоянно по колата ама неговата си е бензин

dakata
Обратна връзка:

Мнение от dakata » 26 Яну 2005 12:21

bratle idi na kanex.bg te sa stanali distributori na nwkakvi amerikanski hap4eta kato dobavki pratiha mi mail za thina4e az isven moita sladurana toyota corolla karam edin star i povratliv fiat regata dizel na koito mu slagam liki moli dobavki i ne skupi a po benzinjiiniv\cite gi ima da ti kaja dobre e i 4eti upatvaniqta da nesgre6i6ne6to :) aide 4ao i umnata i hvane si vzemitoyotka ima evtini po 2000lv corolki tova sa edni malki samolet4eta 6te ostane6 dovolen a s tova proizvodno na rujdata 6te bere6 bojanki ili ako si fen na dizel vzemi si starlet da znae6 japan dizel bratle i da e japan sglobka 6te si dovolen aide 4ao i umnata

Spike
Обратна връзка:

Мнение от Spike » 26 Яну 2005 15:52

Моята кола и тя е дизел - 2С двигателя. От скоро почна да ми прави малко проблеми: сутрин като запаля и първите 2 до 5 секунди "придърпва" и не работи равномерно, а след това се оправя. Като загрее двигателя и става осезаемо по-шумен и т.н. Смених горивният филтър с нов оригинален. Наливам гориво само от OMV и V-Power на дълъг път. Накрая реших да послушам един колега и си взех Castrol добавка за 15 лева - бяла тубичка и се слагат 10 ml на 10 l дизел (май така беше). Адски съм доволен от нея. След 2-3 дена каране проблемите изчезнаха, двигателя е по-тих, пали и работи равномерно. Може други да не са доволни от добавката, но аз им ставам редовен клиент.

jimmmy

dobavki

Мнение от jimmmy » 27 Яну 2005 11:02

Spike написа:Моята кола и тя е дизел - 2С двигателя. От скоро почна да ми прави малко проблеми: сутрин като запаля и първите 2 до 5 секунди "придърпва" и не работи равномерно, а след това се оправя. Като загрее двигателя и става осезаемо по-шумен и т.н. Смених горивният филтър с нов оригинален. Наливам гориво само от OMV и V-Power на дълъг път. Накрая реших да послушам един колега и си взех Castrol добавка за 15 лева - бяла тубичка и се слагат 10 ml на 10 l дизел (май така беше). Адски съм доволен от нея. След 2-3 дена каране проблемите изчезнаха, двигателя е по-тих, пали и работи равномерно. Може други да не са доволни от добавката, но аз им ставам редовен клиент.
Pichove shte vi preporucham da si sipvate benzin ot Tempo tam e vnos ot gurcia i zatova e po dobar az pone go usestam na moyta kola! Eko-Elda susto ne im e losh benzina shtoto susto e vnos i otgovaria na nai novite EU standarti! Ne znam no vseki pat kato sum si sipval i ot omv shell i petrol ne sum bil dovolen osven ot v-power na shell no e prekaleno skupa za nisto! tempo plus plus e ako ne i po dobur a i dosta po evtin! Inache za dobavki e gotino da se slagat ot vreme na vreme no da ne se prekaliava:))) eko kinitron susto pochistva motora e a na sustta cena kato drugiet benzini wink.gif

dakata
Обратна връзка:

Мнение от dakata » 27 Яну 2005 11:14

abe trqbva da q vidq taq dobavka ama za gorivata da ti kaja nai-hubaviq dizel e na lukoil-petrol na omv ne slagai tam naftata daje ne miri6e ebati ama to si e do benzinostanciq de kudeto se krade pove4e tam e i po-kalpava kakvo da ti kaja az 6tom ot shell sum kupuval dizel gepen napravi si smetka kak se dopulva razlikata v litrite ama tova e druga tema za castrola 6te go probvam ama ako iska6 vij na kanex hap4etata pi6at 4e sa the best of nai zzasega puk 6te vidim a i cenata im e dobra

Spike
Обратна връзка:

Мнение от Spike » 27 Яну 2005 12:57

Запознат съм само с дизела, защото карам такава кола. От Lukoil съм зареждал 2 пъти - първият път от бензиностанцията на Г.М. Димитров и след това сменях горивен филтър. Бях писал за този проблем в стария форум. Вторият път беше от бензиностанцията на Ботевград - останах доволен. От Еко Петролиум (тази на Шипченски проход) заредих лятото и имах чуството, че карам с вода. На Цариградско по баира нагоре едвам вдигнах 100, никаква мощност. От OMV на кръстовището над КАТ зареждам не защото някой ми е казал, че са най-добрите, а по простата причина, че никога не съм имал проблем с тях. Винаги пали колата, върви добре и е относително тиха. Shell V-Power Diesel за сега си остава най-доброто гориво, с което съм карал, но е скъпо. Наливам само на дълъг път и разхода ми пада. Последно мерихме това лято: София - Бургас, от капачка до капачка, 120 - 140 km/h на добрите участъци от магистралата - 5,05 литра на 100 километра.

Не ангажирам никой с поста си по-горе и със сигурност всеки има различни предпочитания.

jimmmy

nai dobro gorivo

Мнение от jimmmy » 27 Яну 2005 13:49

Pak vi kazvam ne znam za diesel no za benzin i ot Lukoil i petro i OMV i shell normalnite mi se gubi moshnost i dazhe mi trakat i klapanite na nanagornishte! Ot TEMPO i normalnia i PLUS PLUS koyto e s dobavki susto ne camoche motora raboti po leko no i ima poveche moshtnost- I YA USESTAM- i sld kato pitah shto im e takuv dobur benzina a vinagi i malko poevtin ot drugite benzinostancii mi kazaha che e vnos ot gurcia a ne e neftohimski! EKO-ELDA susto e grucki vupreki che ne znam imat i rafineria v makedonia mozhe i ot tam da go voziat no si e s dovabki koyto cistat motora a i susto usestam moshnost ot nego i raboti po tiho motora! Stignah do zakluchenieto che vnosniat ot gurcia benzin e po dobur ot neftohimskia ne znam sigurno mozhe bi shtoto ne go i razrezdat! OT shell sum kraino nedovolen shtoto yavno e yako razreden susto taka i ot omv i petrol sum gubil mostnost i sum chuval tropane na klapani i ne ot edna benzinostancia! Lukoil e ok no predpocitam naistina tempo i eko-elda shtoto imat i dobavki bezplatno uz! Shell V-powere susto misla che e vnosen i zatva mi haresa no susto e dosta skup v sravnenie s tempo i spored men ne si zasluzhava! Inache vsichki benzini v Bg ca si ot neftohim i ca edni i ussti s izkluchenie na tezi koyto vi kazah wink.gif

Spike
Обратна връзка:

Re: nai dobro gorivo

Мнение от Spike » 27 Яну 2005 15:33

jimmmy написа:Pak vi kazvam ne znam za diesel no za benzin i ot Lukoil i petro i OMV i shell normalnite mi se gubi moshnost i dazhe mi trakat i klapanite na nanagornishte! Ot TEMPO i normalnia i PLUS PLUS koyto e s dobavki susto ne camoche motora raboti po leko no i ima poveche moshtnost- I YA USESTAM- i sld kato pitah shto im e takuv dobur benzina a vinagi i malko poevtin ot drugite benzinostancii mi kazaha che e vnos ot gurcia a ne e neftohimski! EKO-ELDA susto e grucki vupreki che ne znam imat i rafineria v makedonia mozhe i ot tam da go voziat no si e s dovabki koyto cistat motora a i susto usestam moshnost ot nego i raboti po tiho motora! Stignah do zakluchenieto che vnosniat ot gurcia benzin e po dobur ot neftohimskia ne znam sigurno mozhe bi shtoto ne go i razrezdat! OT shell sum kraino nedovolen shtoto yavno e yako razreden susto taka i ot omv i petrol sum gubil mostnost i sum chuval tropane na klapani i ne ot edna benzinostancia! Lukoil e ok no predpocitam naistina tempo i eko-elda shtoto imat i dobavki bezplatno uz! Shell V-powere susto misla che e vnosen i zatva mi haresa no susto e dosta skup v sravnenie s tempo i spored men ne si zasluzhava! Inache vsichki benzini v Bg ca si ot neftohim i ca edni i ussti s izkluchenie na tezi koyto vi kazah wink.gif
jimmmy, аз не ангажирам никои с поста си. Само споделям моите премеждия. Сега като си взема бензин като на boss (ей това ми е мечтата) и ще наливам от Темпо. biggrin.gif

Аватар
juri_galev

dakata

Мнение от juri_galev » 27 Яну 2005 21:11

Прав си за тойота ще взема просто с тази кола се е научило половината поколение в кущата да кара такаче аз мисля да я довурша и да се хвърля на тойота

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 04 Мар 2005 00:04

Axa Kato stana po nagore vupros za goriva tuk pri men v dragalevci si imame 20 litra 22 lv dizelche hoda chesto tam dovolen sam dosega kolata nqma problemi shte vidime sled vreme no naftata im e gotina kat sloja za 20 kinta i zabravqm che sam slagal

agent dust

Мнение от agent dust » 04 Окт 2005 20:11

добавката на Castrol наистина е хубава - концентрат за 500л нафта. и аз сипвам редовно на служебния дизел. зареждам само от OMV и няма грижи.

горивата на Темпо бензиностанциите също са екстра.
status: за БАН

Гост

Мнение от Гост » 04 Окт 2005 23:41

Spike написа:Запознат съм само с дизела, защото карам такава кола. От Lukoil съм зареждал 2 пъти - първият път от бензиностанцията на Г.М. Димитров и след това сменях горивен филтър. Бях писал за този проблем в стария форум. Вторият път беше от бензиностанцията на Ботевград - останах доволен. От Еко Петролиум (тази на Шипченски проход) заредих лятото и имах чуството, че карам с вода. На Цариградско по баира нагоре едвам вдигнах 100, никаква мощност. От OMV на кръстовището над КАТ зареждам не защото някой ми е казал, че са най-добрите, а по простата причина, че никога не съм имал проблем с тях. Винаги пали колата, върви добре и е относително тиха. Shell V-Power Diesel за сега си остава най-доброто гориво, с което съм карал, но е скъпо. Наливам само на дълъг път и разхода ми пада. Последно мерихме това лято: София - Бургас, от капачка до капачка, 120 - 140 km/h на добрите участъци от магистралата - 5,05 литра на 100 километра.

Не ангажирам никой с поста си по-горе и със сигурност всеки има различни предпочитания.

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 03 Окт 2006 10:13

От както си купих колата съм зареждал нафта от : ОМВ ( основно от тук), Петрол, Лукойл и ЕКО.
Със Спринт дизела на ОМВ колата върви добре и двигателя не се чува. С нафта от Лукойл , на която пише SUPER DIESEl ( biggrin.gif ) двигателя става осезаемо по-шумен и колата не върви както трябва. До като зареждах питах дали има някакви добавки в тази нафта (...щото нали пише SUPER DIESEl ...) и се оказа , че това си било чиста нафта без грам добавка в нея biggrin.gif biggrin.gif ( Еб :censored: ти боклука)
Оня ден заредих от бензиностанция ЕКО . Била гръцка и горивата им идвали директно от Гърция. За нафтата ми казаха , че идвала от Солун и била с добавка на Castrol. За сега съм доволен от тая нафта. Но ще видим.. Пък цената й ес 12ст. по-евтина от колкото на ОМВ.
Последно промяна от alex_varna на 03 Окт 2006 10:28, променено общо 1 път.
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
Drifter
Обратна връзка:

Мнение от Drifter » 03 Окт 2006 10:23

А ще препоръчате ли добавки за бензин и то не такива които само чистят а да оставят и защитен филм след като са изчистили.Аз съм ползвал на ЛикиМоли но не усетих разлика.

Публикувай отговор