Теч на масло Toyota Yaris WWI 1.0 68 к.с. 2001 г.
Теч на масло Toyota Yaris WWI 1.0 68 к.с. 2001 г.
Здравейте
Първо да кажа,че аз съм нова във форума и ако има вече пусната такава тема,то моля да бъда извинена.От известно време имам проблем с мойта тойотка-капе масло.Проблема се получи миналата година след като сменихме маслото.Майстора се престарал и беше препълнил маслото вследствие на което изби от семерингата на коляновия вал.Сменихме семерингата и 3/4 дни нямах проблем,но започна отново да капе.Оказа се че е от картера,но не от пробката,а от силикона с който е запечатан.Казаха,че този модел не са с гарнитури,а със силикон.Свалиха картера,почистиха и утайките и отново го запечатаха със силикон ,но пак капе масло даже се е усилил теча.:( Моят въпрос е следния има ли гарнитура на картера или не?Никъде на друго място няма омсляване,а има теч.А иначе мога да кажа само че количката ми е перфектна,ако не броим този теч:)

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Какво презалепваха - само долния капак или и самия картер към блока?
Като измияг и почистят добре ДВГ отдолу трябва да се види от къде тече.
Като измияг и почистят добре ДВГ отдолу трябва да се види от къде тече.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Не мога да кажа какво точно са залепили,знам само че сваляха картера.Предполагам че е било капака на картера.А двигателя е измит и почистен но поне аз не виждам теч по него,освен ако е на място което е трудно забележимо без канал.Благодаря ви много все пак за бързите отговори,но може ли някой да ми каже дали наистина този модел е със силикон или е нужна гарнитура?