Теч на масло Toyota Yaris WWI 1.0 68 к.с. 2001 г.

amarinova

Теч на масло Toyota Yaris WWI 1.0 68 к.с. 2001 г.

Мнение от amarinova » 04 Дек 2011 10:12

Здравейте :) Първо да кажа,че аз съм нова във форума и ако има вече пусната такава тема,то моля да бъда извинена.От известно време имам проблем с мойта тойотка-капе масло.Проблема се получи миналата година след като сменихме маслото.Майстора се престарал и беше препълнил маслото вследствие на което изби от семерингата на коляновия вал.Сменихме семерингата и 3/4 дни нямах проблем,но започна отново да капе.Оказа се че е от картера,но не от пробката,а от силикона с който е запечатан.Казаха,че този модел не са с гарнитури,а със силикон.Свалиха картера,почистиха и утайките и отново го запечатаха със силикон ,но пак капе масло даже се е усилил теча.:( Моят въпрос е следния има ли гарнитура на картера или не?Никъде на друго място няма омсляване,а има теч.А иначе мога да кажа само че количката ми е перфектна,ако не броим този теч:)

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 04 Дек 2011 11:48

Първо смени майстора,второ смени силикона.Трето-приятно каране след това.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Дек 2011 11:53

Какво презалепваха - само долния капак или и самия картер към блока?
Като измияг и почистят добре ДВГ отдолу трябва да се види от къде тече.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

amarinova

Мнение от amarinova » 04 Дек 2011 12:01

Не мога да кажа какво точно са залепили,знам само че сваляха картера.Предполагам че е било капака на картера.А двигателя е измит и почистен но поне аз не виждам теч по него,освен ако е на място което е трудно забележимо без канал.Благодаря ви много все пак за бързите отговори,но може ли някой да ми каже дали наистина този модел е със силикон или е нужна гарнитура?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Дек 2011 12:14

Няма гарнитура.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

amarinova

Мнение от amarinova » 04 Дек 2011 12:55

Благодаря ви ! Ще опитам варианта със смяна на майстора,а на вас пожелавам весели празници и много усмивки! :santa:

Публикувай отговор