Здравейте
С Корола 2004 1.6 бензин съм. Реших че е добре да съм готов с контакт в случай на нужда. А проблемът е :
Имам 'чувството' че скоро ще ми се наложи да сменям съединител, и ремонт или смяна на скоростната кутия.
За съединителя, преди седмица при потегляне за част от секундата двигателят се форсира без да ускорява, след което спаднаха оборотите и си ускори нормално.
Скоростна кутия - много твърдо влизат тези скорости, и дори да не са развалени имам чувството че ще ги счупя скоро. не може да няма начин да се оправи.
Та въпросът е имате ли изпитани механици и гаражи където ще ми свършат работата ?
Предварителни благодарности ...
Ремонт на съединител и скоростна кутия
-
- Обратна връзка:
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: Ремонт на съединител и скоростна кутия
Съединителят ти може да е поизносен, но не е сигурно. Доколкото разбрах само 1 път го е направило. Междувременно може да смениш двигателя.patilan написа:Здравейте
С Корола 2004 1.6 бензин съм. Реших че е добре да съм готов с контакт в случай на нужда. А проблемът е :
Имам 'чувството' че скоро ще ми се наложи да сменям съединител, и ремонт или смяна на скоростната кутия.
За съединителя, преди седмица при потегляне за част от секундата двигателят се форсира без да ускорява, след което спаднаха оборотите и си ускори нормално.
Скоростна кутия - много твърдо влизат тези скорости, и дори да не са развалени имам чувството че ще ги счупя скоро. не може да няма начин да се оправи.
Та въпросът е имате ли изпитани механици и гаражи където ще ми свършат работата ?
Предварителни благодарности ...
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз съм сменил три съединителя на Е12 и знам къде и то без грижи... Но ТМ АУТО и сие НЕ е от тези места.... Ако си от Пловдив или региона, мога да ти помогна, ако не - ще е добре да споделиш от къде си, да не гадаем
Иначе за твърдото влизане - няма да го строшиш, спокойно, опитал съм сериозно и не става. Маслото на кутията сменял ли си го !?? С какво ако не е тайна!? Ей такива дреболийки, ще са много от полза ако реално искаш да получиш помощ, насоки и препоръки за майстори...