Ремонт на съединител и скоростна кутия

patilan

Ремонт на съединител и скоростна кутия

Мнение от patilan » 25 Ное 2011 14:49

Здравейте

С Корола 2004 1.6 бензин съм. Реших че е добре да съм готов с контакт в случай на нужда. А проблемът е :

Имам 'чувството' че скоро ще ми се наложи да сменям съединител, и ремонт или смяна на скоростната кутия.

За съединителя, преди седмица при потегляне за част от секундата двигателят се форсира без да ускорява, след което спаднаха оборотите и си ускори нормално.

Скоростна кутия - много твърдо влизат тези скорости, и дори да не са развалени имам чувството че ще ги счупя скоро. не може да няма начин да се оправи.

Та въпросът е имате ли изпитани механици и гаражи където ще ми свършат работата ?

Предварителни благодарности ...

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 25 Ное 2011 15:15

Подозирам, че всичките проблеми идват от износения съединител... твърде вероятно след като го смениш, ще се оправи и влизането на скоростите. Според мен на кутията й няма нищо.
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Ремонт на съединител и скоростна кутия

Мнение от LEXUS » 25 Ное 2011 15:22

patilan написа:Здравейте

С Корола 2004 1.6 бензин съм. Реших че е добре да съм готов с контакт в случай на нужда. А проблемът е :

Имам 'чувството' че скоро ще ми се наложи да сменям съединител, и ремонт или смяна на скоростната кутия.

За съединителя, преди седмица при потегляне за част от секундата двигателят се форсира без да ускорява, след което спаднаха оборотите и си ускори нормално.

Скоростна кутия - много твърдо влизат тези скорости, и дори да не са развалени имам чувството че ще ги счупя скоро. не може да няма начин да се оправи.

Та въпросът е имате ли изпитани механици и гаражи където ще ми свършат работата ?

Предварителни благодарности ...
Съединителят ти може да е поизносен, но не е сигурно. Доколкото разбрах само 1 път го е направило. Междувременно може да смениш двигателя.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

patilan

Мнение от patilan » 04 Дек 2011 17:31

Като че ли доесга на никого не му се е налгало смяна на съединител, и за това никой не знае лъде ?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Дек 2011 20:42

Аз съм сменил три съединителя на Е12 и знам къде и то без грижи... Но ТМ АУТО и сие НЕ е от тези места.... Ако си от Пловдив или региона, мога да ти помогна, ако не - ще е добре да споделиш от къде си, да не гадаем wink.gif Иначе за твърдото влизане - няма да го строшиш, спокойно, опитал съм сериозно и не става. Маслото на кутията сменял ли си го !?? С какво ако не е тайна!? Ей такива дреболийки, ще са много от полза ако реално искаш да получиш помощ, насоки и препоръки за майстори... :thumbsup:

mafiota

Мнение от mafiota » 04 Дек 2011 22:03

А с тея добавки на XADO дали няма да има ефект??
Гледам на сайта им предлагат и за механична скоростна кутия unsure.gif unsure.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Дек 2011 22:23

Може и да може, но ако има проблем ... и ако човека иска да пробва.... Но ако всичко си е само от съединител и масло, може да се окаже, че няма проблемите с трудното влизане на скоростите.... Решения бол, начини за решаване - още повече biggrin.gif

Публикувай отговор