Корола е12 vvti няма филтър за гориво

burkito

Корола е12 vvti няма филтър за гориво

Мнение от burkito » 17 Ное 2011 16:34

Здравейте колеги. Вчера за първи път обслужвах колата в друг сервиз различен от ТМ ауто и с момчетата останахме сериозно учудени че няма филтър за горивото. Гледахме по бензинопроводите и нищо.

Те бяха взели от филтър на БОШ, за който обаче нямаше място. По вида му си личе че се закача някъде в коша, но филтър там нямаше.

Възможно ли е да има грешка и да има филтър в самия резервоар освен цедката на помпата или има вероятност наистина да няма филтър. Това ми се струва много кофти вариант при състоянието и качеството на горивата в България.

Също още един въпрос.
Сложихе масло ЕЛФ 5w30 синтетично, но не съм ползвал до сега тази марка масла. Имате ли впечатления и защо според вас въпреки че за моя мотор дават по книжка 5w30 в ТМ ми наливат 5w40. По-ефтино ли е?

Благодаря на всички отзовали се.
Поздрави Боби.

Колата е 1,6 vvti 2006 година. На 41 000 км.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 17 Ное 2011 17:12

Филтър има само на бензиновата помпа.Какво си купил,нямам идея,филтъра се сменя със самата бензинова помпа.Иначе маслото е чудесно,за разлика от бълвочите в ТМА.

dinco

Мнение от dinco » 17 Ное 2011 18:27

ALMERA 1.5 benzinova 2002 godina sa6to nqma makar 4e s komplekta za smqna na masloto mi dadoha i filtar za gorivo.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 18 Ное 2011 03:21

nowyaris написа:Филтър има само на бензиновата помпа.Какво си купил,нямам идея,филтъра се сменя със самата бензинова помпа.Иначе маслото е чудесно,за разлика от бълвочите в ТМА.
Дай някакви нагледни средства за това,че в ТМ Ауто,официален представител на японците в България,сипват бълвочи. Защото почваш да ставаш досаден.
Ти сигурен ли си,че тоя Елф е оригинален,а не сипван в някой гараж с лепнат само етикет Елф?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Re: Корола е12 vvti няма филтър за гориво

Мнение от LEXUS » 18 Ное 2011 03:24

burkito написа:Здравейте колеги. Вчера за първи път обслужвах колата в друг сервиз различен от ТМ ауто и с момчетата останахме сериозно учудени че няма филтър за горивото. Гледахме по бензинопроводите и нищо.

Те бяха взели от филтър на БОШ, за който обаче нямаше място. По вида му си личе че се закача някъде в коша, но филтър там нямаше.

Възможно ли е да има грешка и да има филтър в самия резервоар освен цедката на помпата или има вероятност наистина да няма филтър. Това ми се струва много кофти вариант при състоянието и качеството на горивата в България.

Също още един въпрос.
Сложихе масло ЕЛФ 5w30 синтетично, но не съм ползвал до сега тази марка масла. Имате ли впечатления и защо според вас въпреки че за моя мотор дават по книжка 5w30 в ТМ ми наливат 5w40. По-ефтино ли е?

Поздрави Боби.

на 40 000 км. ти е колата ,защо търсиш горивен филтър за смяна?
Отвори си гаранционната книжка и погледни кога кое се проверява или заменя.
И ти препоръчвам да не си даваш така лесно колата по разни сервизи да се учат на нея. Това е дълбокото ми разбиране за нещата. Не знам защо си се отказал от ТМ,но там може винаги да ти кажат кое къде е ,има ли го,или не, и препоръчително ли е да се провери, смени ,или не. Все пак те само с коли на марката работят.

burkito

Мнение от burkito » 18 Ное 2011 08:52

Горивен филтър сменям защото живея в България. Предпочитам да е нов и чист от колкото да ми се сдухват инжекторите. Освен това колата не се кара много последните 2 гоини и си представям какви утайки има в резервоара. В сервиза не се учат на колата, в магазина са продали филтър за точно тоя модел. А филтър няма. Мястото което показаха момчетата в началото се оказа наистина филтър, но не на английската сглобка. За маслото не мога да съм сигурен какаво е, но за това в тм ауто изобщо, дори и етикет не виждам. Освен това, като толкова ги разбират там защо слагат масло което не е по спецификация?

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Ное 2011 08:57

В кой ТМ Ауто ти слагат различно масло?

Отделно, в българската ти гаранционна книжка има интервалите за проверка или смяна.
Отделно, виждам,че колата е карана малко. Но не виждам значение дали я караш всеки ден, или 2-3 пъти в седмицата. Утайката все е вътре и или е отишла във филтрите ,или се е утаила в резервоара. Независимо от това колко често караш.

Аватар
kickata

Re: Корола е12 vvti няма филтър за гориво

Мнение от kickata » 18 Ное 2011 09:31

burkito написа:Здравейте колеги. Вчера за първи път обслужвах колата в друг сервиз различен от ТМ ауто и с момчетата останахме сериозно учудени че няма филтър за горивото. Гледахме по бензинопроводите и нищо.

Също още един въпрос.

Поздрави Боби.

Филтър за гориво има, но не на всички Е12. Моята е японска сглобка и има, даже съм го сменял. При английските мисля, че няма. Виж си как ти започва рамата...
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000

ceko26

Мнение от ceko26 » 18 Ное 2011 10:15

Лексус , японците не са и чували за ТМ Ауто.Връзките с япония и контрола на качеството тръгват от Япония към Англия правят завой към Гърция и после в БГ. Стига си хвалил тази спедиторска фирма в която на склад имат само части за планирани технически прегледи , а всичко останало се чака по 10 дена.
burkito , сложи си универсален филтър.
Авенсис 3S-FE

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Ное 2011 10:21

Не е така. Преди време представител от Тойота-японец беше тук за някакво мероприятие на ТМ Ауто.

Представител на Лексус пък беше на откриването на шоурума НА Лексус.

Не се заблуждавай ,че Тойота не знае кой им продава колите тук и как ги сервизира, и не се заблуждавай,че ще изплащат гаранционни ремонти,ако не знаят как се работи в сервизите на Тойота тук. Щом името им е там, няма компромис. Всички ходят на обучение в структурите на Тойота. Това може да си убеден.

burkito

Мнение от burkito » 18 Ное 2011 15:39

Колата е английска сглобка да, за това явно и липсва.
А защо не слагат правилното масло по книжка не знам.

Първата смяна беше с 5w30 след това започнаха да наливат 5w40.

Мислех го това за универсалния филтър, но не ми се иска много да бъркам по горивопроводите на колата. Брал съм ядове от такива интервенции и не смея. В крайна сметка щом японеца е решил, че не трябва значи не трябва.

А за да отговоря на въпроса защо не в ТМ ауто. Ами защото за смяна на консумативи ми прибират 150 левчета за работа. Е не мисля че да развиеш една пробка и един маслен филтър си струва да се дават толкова пари. Другите филтри се сменят без каквито и да било инструменти. Освен това идеята с маслото хич не ме грабна защото е различно.

ceko26

Мнение от ceko26 » 19 Ное 2011 21:28

От 130 мильона японци все ще излъжат един да го снимат. Работещите ги обучават в структорите как да сменят части и да пишат работни часове, а не да ремонтират коли.Гаранция в ТМ-А получаваш след дълги спорове и разкарвания. Маслата които слагат 5w40 (по фактура)са наливни от варели и са съвсем различни на цвят от бутилираните по 1 л. , които продават.
Авенсис 3S-FE

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 19 Ное 2011 22:12

LEXUS написа:
nowyaris написа:Филтър има само на бензиновата помпа.Какво си купил,нямам идея,филтъра се сменя със самата бензинова помпа.Иначе маслото е чудесно,за разлика от бълвочите в ТМА.
Дай някакви нагледни средства за това,че в ТМ Ауто,официален представител на японците в България,сипват бълвочи. Защото почваш да ставаш досаден.
Ти сигурен ли си,че тоя Елф е оригинален,а не сипван в някой гараж с лепнат само етикет Елф?
специално в русе-ником гарантирам че във варелите с надпис тойота маслото е ро-приста ойл wink.gif радвам се че удрят рамо на българската икономика но дано поне маслото да става rolleyes.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

martist

Мнение от martist » 21 Ное 2011 16:48

Маслото е много хубаво. Поне аз съм много доволен. Купих ELF EVOLUTION SRX 5/30 от ПроМобил в Дружба (София) и мисля за напред да не го сменям. Би трябвало от тях да не е менте. Цената е презадоволителна в сравнение с другите марки за 5/30. Взех бутилка от 4 литра за 62 лв.

burkito

Мнение от burkito » 25 Ное 2011 13:36

Ехаааа доста ниска цена. Аз го взех за 109 лв 5 литра.

Публикувай отговор